Τα νέα ηλεκτρικά Volvo θα έχουν ονόματα

Τα νέα ηλεκτρικά Volvo θα έχουν ονόματα

Στην αλλαγή του τρόπου ονοματοδοσίας των νέων μοντέλων της θα προχωρήσει η Volvo αντικαθιστώντας τους αριθμητικούς κωδικούς με κανονικά ονόματα.

volvo_cars
Σύμφωνα με δηλώσεις του αφεντικού της Volvo, Hakan Samuelsson η εταιρία θα πάψει να ονομάζει τα μοντέλα της με κωδικοποιημένο προσωνύμιο και κάποιο αριθμό και θα αρχίσει να δίνει κανονικές ονομασίες.
Ο Samuelsson στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο Βρετανικό Autocar, σημείωσε πως ξεκινώντας με τον διάδοχο του XC90 η επόμενη γενιά μοντέλων της σουηδικής εταιρίας θα έχει πιο συναισθηματικές ονομασίες. Μεταξύ άλλων τόνισε πως αυτή η αλλαγή θα πλαισιώσει ιδανικά την συνολική αλλαγή που συντελείται στο χώρο της αυτοκίνησης και φυσικά στα αυτοκίνητα της Volvo τα οποία στο άμεσο μέλλον θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά και θα έχουν εξελιχθεί από την αρχή ως τέτοια. Η κίνηση της Volvo να αλλάξει τον τρόπο ονοματοδοσίας των μελλοντικών μοντέλων της δηλώνει λοιπόν το ξεκίνημα μιας νέας εποχής.

Ο Samuelsson δήλωσε πως το όνομα για τον διάδοχο του XC90 δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα καθώς έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις που εξετάζονται. Το παρόν σύστημα ονοματοδοσίας της Volvo χρησιμοποιείται από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 καθιερώνοντας το S για τα σεντάν, το V για τα στέσιονβάγκον, το C για τα χάτσμπακ και τα κουπέ και το XC για τα SUV, καθώς και έναν αριθμό ανάλογα με το μέγεθος και την κατηγορία του μοντέλου. Πάντως αξίζει να σημειώσουμε πως η απόφαση για χρήση κανονικών ονομάτων και όχι κωδικοποιημένων ονομασιών είναι κάτι αντίθετο στην ευρύτερη τάση που παρατηρείται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία και ειδικά στο χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης