Επίσημη παραδοχή της SSC πως το Tuatara δεν σημείωσε το ρεκόρ των 530 km/h

Επίσημη παραδοχή της SSC πως το Tuatara δεν σημείωσε το ρεκόρ των 530 km/h

Μετά από αρκετούς μήνες αμφισβητήσεων η αμερικάνικη SSC με μια ανακοίνωση στο λογαριασμό της στο Instagram η SSC παραδέχεται πως το Tuatara δεν είχε σπάσει το φράγμα των 530 km/h τον περασμένο Οκτώβριο.

ssc_tuatara_record
Από την πρώτη στιγμή που τον Οκτώβριο του 2020 είχε δημοσιοποιηθεί video που παρουσίαζε το SSC Tuatara να επιτυγχάνει νέο ρεκόρ ταχύτητας φθάνοντας τα 532,7 km/h είχαν προκύψει πολλές αμφιβολίες σχετικά με την αυθεντικότητα όσων περιέχονταν στο οπτικό υλικό.
Μετά από κάποιο διάστημα η SSC είχε παραδεχτεί πως αυτά που εμφανίζονταν στο video δεν αντιστοιχούσαν ακριβώς στη διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί προκειμένου το ρεκόρ να θεωρηθεί επίσημο. Ωστόσο επέμενε πως το GPS του αυτοκινήτου είχε καταγράψει μέση ταχύτητα 508,73 km/h κάτι που επίσης είχε αμφισβητηθεί.

Σήμερα λοιπόν η εταιρία με μια ανάρτηση στο λογαριασμό της στο Instagram παραδέχεται πως το αυτοκίνητο δεν κατάφερε την επίδοση που είχε ισχυριστεί τον περασμένο Οκτώβριο και μάλιστα δεν είχε καταφέρει ούτε καν να περάσει το όριο των 480 km/h (300 mph). Ωστόσο η ανάρτηση καταλήγει με την υπόσχεση πως η SSC σκοπεύει να συνεχίσει την προσπάθειά της και να σημειώσει πέραν κάθε αμφιβολίας το ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής ξεπερνώντας τα 480 km/h. Εκτός από αυτό η εταιρία έχει δηλώσει το ενδιαφέρον της να λάμψει και στο Nurburgring πετυχαίνοντας και εκεί το ρεκόρ ταχύτερου γύρου. Πιθανότατα αυτό θα γίνει με κάποια από τις εκδόσεις Striker και Aggressor που ανακοίνωσε πως θα εξελίξει για την Tuatara, με καλύτερη αεροδυναμική απόδοση και εστιασμένες προδιαγραφές για χρήση σε πίστα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης