Έρχονται τα νέα Subaru WRX και WRX STI

Έρχονται τα νέα Subaru WRX και WRX STI

Σε διαδικασία δοκιμών εισέρχονται τα Subaru WRX και WRX STI.

210715120528_Subaru-STI-1

Οι φίλοι του ιαπωνικού σεντάν, οι οποίοι δεν είναι και λίγοι, παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις και τα διάφορα δημοσιεύματα που μας έρχονται από την Ιαπωνία, που αφορούν κυρίως τα τεχνικά στοιχεία, όπως με τι κινητήρα θα εφοδιάζεται.

Τα τελευταία νέα που ανακοίνωσε η ιστοσελίδα Goo-Net.com αναφέρουν ότι καταρχήν ότι τα δύο μοντέλα θα κάνουν την επίσημη πρεμιέρα τους στα τέλη του 2021 (WRX) και στις αρχές καλοκαιριού του 2022 (WRX STI), ενώ πιο σημαντικό είναι το στοιχείο για τα μοτέρ που θα ανήκουν στην οικογένεια FA24.

Το συγκεκριμένο τετρακύλινδρο θερμικό σύνολο των 2,4 λίτρων, τοποθετείται ήδη σε αρκετά μοντέλα της Subaru, είτε με την παρουσία υπερτροφοδότη (Ascent, Legacy XT και Outback XT), είτε ως ατμοσφαιρικά στο νέας γενιάς BRZ, καθώς και στο Toyota GR 86.

Κλείσιμο
Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι για το WRX η ισχύς θα φτάνει τους 300 PS, ενώ στο WRX STI τους 350 PS ή και λίγο παραπάνω. Συγκριτικά με τις ήδη υπάρχουσες εκδόσεις που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, το μεν WRX με τον 2,0 λίτρων κινητήρα FA20F αποδίδει 272 PS, το δε STI με τον 2,5 λίτρων τους 314 PS. Τα τελευταία νέα έρχονται αντίθετα με αυτά που γνωρίζαμε εδώ και λίγο καιρό που ανέφεραν ότι η ισχύς του WRX STI θα φτάνει τους 400 PS και τα 490 Nm ροπής, όπως και σε αυτά σχετικά με το σύστημα τετρακίνησης, στο οποίο έχει βάλει το χέρι της και η Toyota.

Σε ότι αφορά τη μετάδοση, το WRX θα έχει στάνταρ κιβώτιο CVT, ενώ η έκδοση WRX STI ένα χειροκίνητο έξι σχέσεων. Τέλος, αμφότερα θα χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική πλαισίου του δεύτερης γενιάς Levorg.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης