Με το Hennessey Venom F5 κάνεις μόνο 2.500 χλμ. το χρόνο

Με το Hennessey Venom F5 κάνεις μόνο 2.500 χλμ. το χρόνο

Το μοντέλο που κοστολογείται στα 2,1 εκατομμύρια δολάρια, θα παραχθεί σε μόλις 24 αντίτυπα και δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει σε όλες τις ΗΠΑ.

Hennessey_Venom_F5_blue_3

Ακόμα όμως και στις πολιτείες για τις οποίες θα έχει έγκριση τύπου, η κυκλοφορία του θα είναι εγκεκριμένη για περιορισμένα χιλιόμετρα κάθε χρόνο –έως 2.500. Ο τελευταίος αυτός περιορισμός με τα χιλιόμετρα, έχει να κάνει με το γεγονός πως το αυτοκίνητο μπορεί να μετακινηθεί μόνο για λόγους επίδειξης, καθώς δεν καλύπτεται νομικά η κίνησή του μια και δεν έχει κανένα αερόσακο. Κοιτάζοντας τις τεχνικές προδιαγραφές, εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα πως το Venom F5 είναι ένα hypercar που έχει ως στόχο την κατάρριψη του ρεκόρ ταχύτητας για αυτοκίνητο παραγωγής. Το πρώτο δείγμα που ολοκληρώθηκε από τη Hennessey είναι πολύ φανταχτερό, με φινίρισμα σε λαμπερό γαλάζιο χρώμα με πορτοκαλί λεπτομέρειες και προορίζεται για τον επίχειρηματία Howard Panes.


Αξίζει να αναφέρουμε πως προ εξαμήνου η Hennessey είχε κάνει λόγο για προπώληση της μισής παραγωγής, δηλαδή 12 αυτοκινήτων. Οι προδιαγραφές του αυτοκινήτου με τον twin-turbo V8 κινητήρα των 6,6 λίτρων που ονομάζεται “Fury” είναι εντυπωσιακές. Η απόδοσή του είναι 1.820 ίπποι και 165 kgm ροπής, στοιχεία που του επιτρέπου να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 2,7 δευτερόλεπτα και τα 200 χλμ./ώρα από στάση σε 4,7”. Τα 300 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 8,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου, τα 500 χλμ./ώρα, ερχονται σε 15,5 δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης