H Ford Mustang Mach-E στο Βιβλίο Guinness

H Ford Mustang Mach-E στο Βιβλίο Guinness

Η Mustang Mach E έκανε 1.352 χιλιόμετρα με μόλις δύο στάσεις συνολικής διάρκειας 45 λεπτών για φόρτιση, επίδοση που καταγράφεται ως παγκόσμιο ρεκόρ.

Ford_Mustang_Mach_E_Guiness_Reckord_1

Αξίζει να σημειωθεί πως με την επίδοση αυτή, που καταγράφτηκε επισήμως στη Βρετανία, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Ford σημείωσε μέση κατανάλωση 9,5 kWh ανά 100 χιλιόμετρα. Η Mustang Mach-E που χρησιμοποιήθηκε ήταν η έκδοση Extended Range με κίνηση στους πίσω τροχούς και την μπαταρία των 88kWh. Η δοκιμασία ολοκληρώθηκε με μια διαδρομή 1.352 χιλιομέτρων από το John o ’Groats και Land’s End, με το ηλεκτρικό SUV να κάνει δύο στάσεις για φόρτιση, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών της ώρας. Κατά τη διάρκεια της διάσχισης όλου του «νησιού», το SUV της Ford οδήγησε ο ανταποκριτής του BBC, Paul Clifton, ο Fergal McGrath και ο Kevin Brooker, οι οποίοι έχουν κάνει ρεκόρ οικονομίας με αυτοκίνητα diesel και βενζινοκίνητα.


Ξεκινώντας στις 3 Ιουλίου και οδηγώντας όλη τη νύχτα για να αποφευχθεί η κυκλοφοριακή συμφόρηση, οι τρεις οδηγοί ολοκλήρωσαν το ταξίδι σε 27 ώρες με μέση ταχύτητα περίπου 50 χιλιόμετρα ανά ώρα. Είναι αξιοσημείωτο ότι σταμάτησαν μόνο δύο φορές για να φορτίσουν, πρώτα σε έναν σταθμό BP Pulse στο Lancashire και μια δεύτερη φορά στο Cullompton του Devon. Οι δύο στάσεις ανήλθαν συνολικά σε μόλις 45 λεπτά της ώρας. «Αυτό το ρεκόρ αποδεικνύει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πλέον προσβάσιμα για όλους», δήλωσε η ομάδα των οδηγών. «Όχι μόνο για τις μικρές αποστάσεις μέσα στην πόλη, για μετάβαση στη δουλειά και επιστροφή στο σπίτι ή ως δεύτερο αυτοκίνητο αλλά και για πραγματική χρήση σε μακρινές διαδρομές. Αποδείξαμε ότι, με αυτό το αυτοκίνητο, επιτεύχθηκε η πραγματική αλλαγή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης