Δοκιμές εξέλιξης για το Dallara Stradale EXP

Δοκιμές εξέλιξης για το Dallara Stradale EXP

Η Dallara προχωρά με γρήγορους ρυθμούς την εξέλιξη μίας «ακραίας» έκδοσης του μοντέλου EXP.  

Dallara_EXP_

Τέσσερα χρόνια μετά την επίσημη παρουσίαση της Dallara Stradale, η ιστορική φίρμα από την Emilia Romagna ετοιμάζει την αγωνιστική έκδοση, που φέρει τον κωδικό EXP, με τις δοκιμές εξέλιξης να πραγματοποιούνται στην φημισμένη πίστα της Μόντσα.


Από τις πρώτες εικόνες που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο, αυτό που ξεχωρίζει στο συγκεκριμένο μοντέλο που βασίζεται φυσικά στην Stradale, είναι το αεροδυναμικό κιτ του αμαξώματος, στο οποίο κυρίαρχη θέση έχουν η μεγαλύτερων διαστάσεων πίσω πτέρυγα, η ανασχεδιασμένη εμπρός εισαγωγή αέρα και η παρουσία μικρών πτερυγίων στον προφυλακτήρα.

Εάν στα παραπάνω προσθέσουμε τα σλικ ελαστικά της Pirelli, οι τιμές που επιτυγχάνει το αγωνιστικό πρωτότυπο των 890 κιλών είναι αξιοσημείωτες. Όπως η εξασφάλιση πλευρικών επιταχύνσεων που μπορεί να φτάσει έως και τα 2,7 g, ένα πραγματικά εξωπραγματικό νούμερο, εάν αναλογιστούμε ότι η πλειοψηφία των supercar δεν ξεπερνά το 1,5 g. Επίσης, εξαιρετική είναι η τιμή της κάθετα παραγόμενης δύναμης, που φτάνει τα 1.250 κιλά.
Κλείσιμο

Ο κινητήρας της Stradale EXP προέρχεται από τα Ford Focus RS και Mustang, ήτοι ο τετρακύλινδρος EcoBoost των 2,3 λίτρων, που με τις κατάλληλες τροποποιήσεις στην έκδοση παραγωγής φτάνει σε ισχύ τους 400 PS και τα 500 Nm ροπής. Για την συγκεκριμένη, δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα επίσημες τιμές.

H εταιρεία Dallara ιδρύθηκε το 1972 από τον Giampaolo Dallara, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια εργαζόταν ως μηχανικός στις Ferrari, Lamborghini, Maserati και De Tomaso. Το όνομα του όμως έγινε πιο γνωστό λόγω της αγωνιστικής του εμπλοκής, σχεδιάζοντας τα πλαίσια μονοθεσίων, αλλά και πρωτοτύπων αντοχής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης