Τι σκαρφίστηκε η Tesla προκειμένου να κάνει ταχύτερο το Roadster;

Τι σκαρφίστηκε η Tesla προκειμένου να κάνει ταχύτερο το Roadster;

Οι τελευταίες δοκιμές του επερχόμενου Tesla Roadster επιταχύνονται, ακόμη όμως δεν έχει προσδιοριστεί το πότε θα μπει στην παραγωγή. Τα σημαντικά νέα όμως μας τα άφησαν για το τέλος…

Tesla-Carbon-Motors_jpg
Παρ ‘όλα αυτά, μετά από την ανακοίνωση του SpaceX Package με σκοπό την ενίσχυση της επιτάχυνσης, η εταιρεία φαίνεται τώρα να ακολουθεί μια άλλη στρατηγική αξιοποιώντας περαιτέρω αναβαθμισμένους ηλεκτροκινητήρες.

Το νέο κινητήριο σύνολο έκανε το ντεμπούτο του στην εκδήλωση παράδοσης του Model S Plaid την περασμένη εβδομάδα και όπως ανέφερε η Electrek, η ίδια τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και στο Roadster. Σε μια σειρά από τελευταία tweets ο Musk εξήγησε πώς λειτουργεί η τεχνολογία του νέου ηλεκτροκινητήρα, καθώς και ποια είναι τα οφέλη σε σχέση με τους προκατόχους του. Και συνέχισε: «Η ίνα τυλίγεται πάνω από τον ρότορα σε φορτίο υψηλής τάσης. Προκειμένου να συμβεί αυτό επιστρατεύθηκε η Tesla Automation.

Το Preload χρησιμοποιεί χιτώνιο άνθρακα, ουσιαστικά η νέα τεχνολογία της Tesla τυλίγει τις ίνες άνθρακα ακριβώς γύρω από αυτό. Το κύριο πλεονέκτημα είναι ένα πολύ ισχυρότερο πεδίο EM σε σύγκριση με ένα ρότορα που συγκρατείται από μέταλλο (συνήθως χάλυβα υψηλής αντοχής).

Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι ο ρότορας μπορεί να φτάσει σε υψηλότερες στροφές λειτουργίας”, είπε με νόημα. Όσο για την εφαρμογή του στο Roadster, συνέχισε: «Το μοτέρ του Plaid αποτελεί αναμφισβήτητα τον πιο προηγμένο κινητήρα στη Γη.

Πρέπει να κρατήσουμε όμως και μερικά μυστικά! Έχουμε μερικές ιδέες για την αύξηση της ροπής και της περιστροφής του συνόλου στο νέο Roadster”, τόνισε με νόημα.

Φαίνεται ότι η Tesla έχει βρει έναν ακόμη τρόπο να προωθήσει τα αυτοκίνητά της ακόμα πιο γρήγορα. Και παρά τα όσα ακούγονται πως τα οχήματά της είναι «άψυχα», αν η εταιρεία καταφέρει να βελτιώσει αισθητά την επιτάχυνση και την τελική ταχύτητα του Roadster συγκριτικά με τις αρχικές προδιαγραφές, θα πρόκειται για ένα εντυπωσιακό επίτευγμα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης