Το πρώτο ανθρακονημάτινο rollcage στην Lamborghini Essenza SCV12

Το πρώτο ανθρακονημάτινο rollcage στην Lamborghini Essenza SCV12

H Lamborghini ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ασφάλειας των αγώνων καθώς παρουσίασε το πρώτο παγκοσμίως ανθρανονημάτινο rollcage στην σκληροπυρηνική Essenza SCV12.

Lamborghini_Essenza_SCV12
Είναι η πρώτη φορά που ένα ανθρακονημάτινο rollcage παίρνει δελτίο αναγνώρισης από την FIA και μάλιστα σε επίπεδο ανώτατων προδιαγραφών όπως αυτές των αγωνιστικών Hypercars. Πρόκειται για ένα από τα εντυπωσιακά τεχνολογικά χαρακτηριστικά της Lamborghini Essenza SCV12 περιορισμένης παραγωγής.
Σύμφωνα με το επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Lamborghini, Giorgio Sanna, η Essenza SCV12 είναι ένα κινητό εργαστήριο ιδεών. Πολλές από τις τεχνολογικές λύσεις που υιοθετήθηκαν αντλούν έμπνευση απευθείας από τα εξωτικά αγωνιστικά πρωτότυπα του πρωταθλήματος Αντοχής, όπως για παράδειγμα η απευθείας έδραση της ανάρτησης επάνω στο κιβώτιο ταχυτήτων. Ωστόσο ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι το ανθρακονημάτινο μονοκόκ με ενσωματωμένες ενισχύσεις το οποίο δεν έχει την ανάγκη για πρόσθετο μεταλλικό rollcage. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό τεχνολογικό στοιχείο το οποίο προέκυψε από την στενή συνεργασία της Lamborghini με την FIA και η οποία θα αναβαθμίσει περεταίρω το επίπεδο ασφάλειας των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Για την έκδοση του σχετικού δελτίου συμμόρφωσης με τους κανόνες ασφάλειας το μονοκόκ πέρασε από στατικές και δυναμικές δοκιμασίες. Μεταξύ άλλων έπρεπε να αντέξει χωρίς παραμόρφωση σε δύναμη 12 τόνων καθώς και σε σύγκρουση με ταχύτητα 14 m/sec. Το ανθρακονημάτινο rollcage προσφέρει σημαντικό πλεονέκτημα τόσο σε βάρος όσο και σε διαθέσιμο χώρο καθώς όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες από το εσωτερικό της Essenza SCV12 είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπιστεί με το μάτι.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης