To Tesla Cybertruck ίσως αποκτήσει φωτοβολταϊκά στην καρότσα

To Tesla Cybertruck ίσως αποκτήσει φωτοβολταϊκά στην καρότσα

Φωτοβολταϊκά στοιχεία για την υποβοήθηση της φόρτισής φαίνεται πως σκέφτεται να τοποθετήσει η Tesla στην καρότσα του Cybertruck σύμφωνα με τα σχέδια πατέντας που κατέθεσε στην σχετική υπηρεσία των ΗΠΑ.

Tesla_Cybertruck
Η ιδιαίτερη εμφάνιση είναι φυσικά το πρώτο πράγμα που έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας επάνω στο Tesla Cybertruck, ωστόσο φαίνεται πως η εταιρία προσπαθεί να τονίσει όσο το δυνατό περισσότερο την χρηστικότητα του μοντέλου με τον πιο περιπετειώδη χαρακτήρα.
Έχουμε δει λοιπόν αρκετές ανεξάρτητες προτάσεις που παρουσιάζουν το Cybertruck σε διάφορες πρωτότυπες εκδοχές, από αμφίβιο έως αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, όμως αυτή τη φορά επίκεντρο συζήτησης γίνεται το κάλυμμα για την καρότσα καθώς η Tesla υπέβαλε στην σχετική υπηρεσία στις ΗΠΑ, μια πατέντα στην οποία η επιφάνεια του καλύμματος είναι καλυμμένη με φωτοβολταϊκά στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της πατέντας θα υπάρχουν 110 αυτόνομα στοιχεία τα οποία θα έχουν την δυνατότητα να φορτίζουν την μπαταρία του αυτοκινήτου χρησιμοποιώντας την ηλιακή ενέργεια που συλλέγουν. Σύμφωνα με παλαιότερη ανάρτηση του Elon Musk στο Twitter οι πρώτοι υπολογισμοί σχετικά με το κάλυμμα από φωτοβολταϊκά έδειχναν πως σε συνθήκες ηλιοφάνειας η φόρτιση που θα παρέχεται θα δίνει περίπου 25 km επιπλέον αυτονομίας κάθε μέρα στο Cybertruck. Είχε μάλιστα σημειώσει πως οι τεχνικοί της εταιρίας εξετάζουν διάφορους τρόπους που θα μπορούσε να αυξηθεί η επιφάνεια των φωτοβολταϊκών ώστε να αυξηθεί και η ενέργεια που παρέχουν και κατά συνέπεια η επιπλέον αυτονομία, ώστε ιδανικά να εξασφαλίζονται περίπου 60 km καθημερινά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης