Στα σκαριά η EV έκδοση της Porsche Macan

Στα σκαριά η EV έκδοση της Porsche Macan

Η νέα γενιά της Porsche Macan θα λανσαριστεί μέσα στα επόμενα χρόνια σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

210510125259_Porsche-E-Macan-1

Η γερμανική φίρμα, μετά την Taycan, συνεχίζει τις προσπάθειές της σε ότι αφορά τη μετάβαση της προς την ηλεκτροκίνηση, αυτή τη φορά με την δημιουργία της EV έκδοσης του best seller μοντέλου, Macan, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εντατικών δοκιμών.


Από τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου εξέλιξης παρατηρούμε ότι η ηλεκτρική E-Macan, όπως και θα ονομάζεται διαθέτει μία ιδιαίτερη σχεδίαση όπου κυριαρχεί η κλειστή μάσκα, η κομψή απόληξη της γραμμής της οροφής και τα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα.

Η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική της συμβατικής Macan, ούτε την αντίστοιχη J1 πάνω στην οποία βασίζεται η Taycan, αλλά τη νέα PPE (Premium Platform Electric), που θα μοιράζεται και με άλλα μοντέλα, όπως το νέο Audi A6 e-tron. Παράλληλα από το μενού δεν θα λείπει η εξελιγμένη τετρακίνηση, όπως και η αερανάρτηση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής R&D της Porsche, Michael Steiner, η εφαρμογή της συγκεκριμένης πλατφόρμας δίνει την ευκαιρία στο νέο μοντέλο να διαθέτει τεχνολογία 800V που θα επιτρέπει φόρτιση πάνω από 270 kW, ενώ αναβαθμισμένο θα είναι και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, με σκοπό την βέλτιστη αποδοτικότητα των ηλεκτρικών μοτέρ.
Κλείσιμο

Ο Steiner ανέφερε επίσης ότι η ηλεκτρική Macan θα διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις, ανάλογα την απόδοση μπαταριών, που θα φτάνει έως και τις 100 kWh, και των μοτέρ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η κορυφαία που ίσως φέρει τον κωδικό Turbo, να εξοπλίζεται με δύο ηλεκτρικά σύνολα. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της νέας E-Macan θα είναι η αυτονομία που θα προσφέρει στον οδηγό της. Ο κατασκευαστής ανακοινώνει ότι θα είναι κοντά στα 482 km, πολύ κοντά στους υποτιθέμενους ανταγωνιστές όπως τα Ford Mustang Mach-E και Tesla Model Y.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης