Νέα ειδική έκδοση της Aston Martin V12 Speedster

Νέα ειδική έκδοση της Aston Martin V12 Speedster

Έμπνευση από το παρελθόν και από την αγωνιστική Aston Martin DBR1 που έχει διακριθεί στο Le Mans, έχει το ομώνυμο πακέτο εξοπλισμού που συνοδεύει τη νέα ειδική έκδοση της σύγχρονης V12 Speedster.

aston_martin_v12_speedster_dbr1
Η κλασσική DBR1 είναι ένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα στην αγωνιστική ιστορία της Aston Martin καθώς πρόκειται για το αυτοκίνητο με το οποίο οι Carroll Shelby και Roy Salvadori κέρδισαν στον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Le Mans το 1959.
Εμπνευσμένο από αυτό το μοντέλο είναι το πακέτο DBR1 που διαμόρφωσε η Aston Martin για την ξεχωριστή V12 Speedster. Πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του πακέτου είναι βέβαια η απόχρωση στο κλασσικό Racing Green σε συνδυασμό με τους λευκούς κύκλους στις πόρτες και το καπό, όπου στα αγωνιστικά αυτοκίνητα του παρελθόντος αναγραφόταν ο αριθμός συμμετοχής. Η εισαγωγή αέρα στη μάσκα είναι βαμμένη σε ασημένια ματ απόχρωση ενώ το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο με μονομπούλονες ζάντες 21’’ ειδικής σχεδίασης. Το εσωτερικό είναι επενδυμένο με δέρμα που έχει πράσινες διακοσμητικές λεπτομέρειες ενώ έντονη είναι η παρουσία ανθρακονημάτων και ματ αλουμινίου. Επιπλέον τα αυτοκίνητα που θα παραγγελθούν με το πακέτο DBR1 θα συνοδεύονται από κράνη στην απόχρωση του αυτοκινήτου, για οδηγό και συνοδηγό.

Θυμίζουμε πως η V12 Speedster κινείται από έναν 5.2 twin-turbo V12 κινητήρα 700 ίππων που φθάνουν στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων και κάνει το 0-100 km/h σε 3,4’’ με την τελική ταχύτητα να φθάνει τα 319 km/h. Η Aston Martin κατά την παρουσίαση της Speedster είχε σημειώσει πως θα κατασκευάσει 88 αντίτυπα, τα οποία δεν έχουν εξαντληθεί ακόμα καθώς η εταιρία εξακολουθεί να παίρνει παραγγελίες. Η τιμή της κανονικής έκδοσης ξεκινά κοντά στα 900.000 ευρώ ενώ η Aston Martin δεν έχει διευκρινίσει την επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που συνεπάγεται το πακέτο DBR1.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης