Από τη Ferrari στη Hongqi για το κινέζικο hypercar

Από τη Ferrari στη Hongqi για το κινέζικο hypercar

Με επίσημο δελτίο τύπου, η Silk-FAW μας ενημερώνει πως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ferrari, Amedeo Felisa είναι κοντά της.

Hongqi_Hypercar_3

Ο ρόλος του θα είναι αυτός του ειδικού συμβούλου, δίπλα στον εκτελεστικό πρόεδρο της κοινής επιχείρησης και μέλος του ανώτερου διοικητικού συμβουλίου. Ο Felisa αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στη μάρκα με την 26χρονη εμπειρία του στη Ferrari. Στην πραγματικότητα, η Silk-FAW αποκαλύπτει ότι ο Felisa «θα συμμετάσχει στον καθορισμό της παγκόσμιας στρατηγικής για την εταιρεία και θα εποπτεύει όλα τα στοιχεία της εκτέλεσης του επιχειρηματικού σχεδίου της». Η Silk-FAW επιδιώκει να κατασκευάσει «υψηλής ποιότητας, εξαιρετικά πολυτελή σπορ αυτοκίνητα» όχι μόνο για την Κίνα αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο. Η κοινοπραξία Silk-FAW θα κατασκευάζει ηλεκτρικά και υβριδικά hypercars κάτω από την εταιρική «ομπρέλα» της Hongqi, τα οποία θα παράγονται τόσο στην Κίνα, όσο και στις εγκαταστάσεις της Silk στην Emilia-Romagna στην Ιταλία.


Είχαμε μια πρώτη ματιά σε αυτά τα προγραμματισμένα υπερ-αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σαγκάης του 2021 με το Hongqi S9 των 1.400 ίππων, που θα είναι το πρώτο από τη γκάμα των μοντέλων «S». Το Hongqi S9 σχεδιάστηκε από τον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού του Ομίλου Volkswagen, Walter de Silva, ο οποίος εργάζεται τώρα ως αντιπρόεδρος του σχεδιασμού στον Όμιλο Silk-FAW. Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, o de Silva θα έχει την ευθύνη του σχεδαισμού για όλη τη γκάμα των «S» της Hongqi. Το S9 διαθέτει ένα plug-in υβριδικό σύστημα με κινητήρα βενζινοκινητήρα V8, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μπορεί να φτάσει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα θα ξεπερνάει τα 400 χλμ./ώρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης