Το ηλεκτρικό IM Airo είναι κινητός ιονιστής αέρα!

Το ηλεκτρικό IM Airo είναι κινητός ιονιστής αέρα!

Το IM Airo είναι ένα νέο ηλεκτρικό που ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες στο γάλα. Διαθέτει άσους στο μανίκι του που μπορούν να το κάνουν ένα από τα πιο εξελιγμένα καθαρά οχήματα.

IM-Airo-1

H φετινή έκθεση της Shanghai έφερε στο φως μια πληθώρα νέων EVs, καθώς και ένα τσουνάμι νέων (κινεζικών) εταιρειών που ελπίζουν να επωφεληθούν από την έκρηξη της ηλεκτροκίνησης. Η IM για παράδειγμα είναι μια νέα μάρκα της Zhiji (υπεύθυνη για την ασύρματη φόρτιση L7), η οποία με τη σειρά της αποτελεί μια κοινοπραξία των SAIC, Zhangjiang Hi-Tech και του Ομίλου Alibaba.

 

Αυτό που παρουσίασε είναι το IM Airo, για την εμφάνιση του οποίου υπεύθυνη είναι η βρετανική εταιρεία design Heatherwick Studi, ενώ το ενδιαφέρον εδώ είναι η τεχνολογία καθαρισμού αέρα που ενσωματώνει, μια ομολογουμένως ριζοσπαστική ιδέα. Το αυτόνομο concept λοιπόν λειτουργεί σαν ένας τεράστιος ιονιστής αέρα, που διαθέτει φίλτρο HEPA -κάτι ανάλογο έχει και η Mercedes EQS- που απορροφά τα τοξικά αέρια από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται γύρω του.

 

Εκτός από το ότι αποτελεί έναν κινητό ιονιστή, το πρωτότυπο μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα, ενώ έχει συρόμενες γυάλινες πόρτες και περιστρεφόμενα καθίσματα στο εσωτερικό που παραπέμπουν σε πολυτελές lounge. Ευτυχώς, υπάρχει ακόμη τιμόνι και χειριστήρια που επιτρέπουν τουλάχιστον ένα είδος «χειροκίνητου χειρισμού» από πλευράς οδηγού.

 

Ο ιδρυτής του Heatherwick Studio, Thomas Heatherwick, χαρακτήρισε το Airo ως «πολυλειτουργικό δωμάτιο σε τροχούς, με επιπλέον χώρο για φαγητό, εργασία, παιχνίδια ή ακόμα και για ύπνο». Σύμφωνα με πληροφορίες το ιδιαίτερο αυτό όχημα αναμένεται να ενταχθεί στην παραγωγή το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Εξαγριωμένη ιδιοκτήτρια Tesla σπέρνει πανικό στην Έκθεση της Σαγκάης! (video)
Το WEY Cyber Tank 300 είναι κάτι μεταξύ G-Wagen και Bronco
Η αυτοκινητοβιομηχανία των 87 δισ. δολαρίων με τις μηδενικές πωλήσεις


 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης