Γαλλία: Επιχορήγηση για την αντικατάσταση αυτοκινήτων με ηλεκτρικά ποδήλατα

Γαλλία: Επιχορήγηση για την αντικατάσταση αυτοκινήτων με ηλεκτρικά ποδήλατα

Κοντά στην απόφαση επιχορήγησης 2.500 ευρώ σε όσους αποσύρουν παλιά αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες και αγοράσουν ηλεκτρικά ποδήλατα βρίσκεται η Γαλλική κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters...

ebikes_france
Το δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο Reuters σημειώνει πως οι δικηγόροι του Εθνικού Συμβουλίου της Γαλλίας ενέκριναν τροποποιητική εγκύκλιο, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την κλιματική αλλαγή, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί από το γαλλικό Κοινοβούλιο.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι η επίτευξη μείωσης των εκπεμπόμενων ρύπων κατά 40 τοις εκατό έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Η νέα εγκύκλιος προβλέπει την επιχορήγηση 2.500 ευρώ για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου με αντάλλαγμα την απόσυρση ενός παλιού αυτοκινήτου με ρυπογόνο κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Εάν τελικά η συγκεκριμένη εγκύκλιος εγκριθεί από το κοινοβούλιο η Γαλλία θα γίνει η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα συνδέσει την ανάγκη για γρήγορη απόσυρση των αυτοκινήτων παλιάς τεχνολογίας με την επιβεβλημένη αλλαγή νοοτροπίας στη φιλοσοφία των αστικών μετακινήσεων.

Η κίνηση υποστηρίζεται θερμά από την Γαλλική Ομοσπονδία Ποδηλατών με τον πρόεδρό της Olivier Schneider να τονίζει πως είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται πως η λύση για την προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλά η δημιουργία πιο «πράσινων» αυτοκινήτων αλλά η μείωση του απόλυτου αριθμού των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης