Η ηλεκτρική Porsche Macan θα μοιάζει με την Taycan

Η ηλεκτρική Porsche Macan θα μοιάζει με την Taycan

Η Porsche επικεντρώνεται στην επικείμενη αποκάλυψη της ανανεωμένης, συμβατικής Macan, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού της βρίσκεται η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της.

Porsche-macan-tsiro-1000x600
Το μεσαίο SUV της Porsche, η Macan, βρίσκεται ήδη αρκετά χρόνια στην παγκόσμια αγορά, γνωρίζοντας μεγάλη δημοφιλία. Το 2018 ανανεώθηκε υποβληθείσα σε κάποιες μικροβελτιώσεις, ενώ απέκτησε φρέσκο λουκ και διευρυμένη χρωματική παλέτα.

Η εταιρεία από τη Στουτγάρδη, ωστόσο, δεν επαναπαύεται και είναι έτοιμη να παρουσιάσει την ανανεωμένη εκδοχή της, η οποία θα διατίθεται στην αγορά τουλάχιστον μέχρι το 2022.

Τη συγκεκριμένη χρονιά, βέβαια, είναι προγραμματισμένο να γίνει και το επόμενο μεγάλο βήμα που αφορά την αποκάλυψη της αμιγώς ηλεκτρικής εκδοχής της. Η τελευταία θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE (Premium Electric Platform) που εξελίχθηκε από κοινού με την Audi, ενώ το σύστημα πρόωσης δεν αποκλείεται να απαρτίζεται τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ.

Σε επίπεδο σχεδίασης, η ηλεκτροκίνητη Macan αναμένεται να αποκηρύξει την υφιστάμενη σχεδιαστική της φιλοσοφία, υιοθετώντας πληθώρα στοιχείων από το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της μάρκας, την Taycan.

Προσώρας δεν υπάρχουν επίσημες φωτογραφίες που να απεικονίζουν το «λουκ» του μεσαίου SUV, αυτό, ωστόσο, δεν μας εμποδίζει να καταθέσουμε τις προβλέψεις μας, με σύμμαχό μας την εικόνα που εξασφάλισε ο «ψηφιακός μας κατάσκοπός».  Το μπροστινό μέρος της Macan έχει αλλάξει εκ βάθρων και πλέον παραπέμπει κατάφορα στην Taycan. Η μάσκα… λάμπει δια της απουσίας της, τα φωτιστικά σώματα έχουν αποκτήσει κυλινδρικό σχήμα σε οριζόντια διάταξη και πλαισιώνονται από πιο διακριτικές εισαγωγές αέρα. Στον αντίποδα ο κεντρικός αεραγωγός στον προφυλακτήρα έχει μεγαλώσει, ακολουθώντας παράλληλα διαφορετικό σχεδιαστικό μοτίβο.

Εικόνα για το πίσω μέρος δεν διατίθεται, όλα, ωστόσο, συνομολογούν πως θα είναι, επίσης, αρκετά διαφοροποιημένο. Highlight θα συνεχίσει να συνιστά η οριζόντια LED λωρίδα που ενώνει τα δύο φωτιστικά σώματα, ενώ αναμένεται να διατηρηθεί η έντονη κλίση της οροφής προς τα πίσω, ένα στοιχείο που προσδίδει δυναμισμό στo μοντέλο.

Η Porsche έχει επιβεβαιώσει πως η Macan θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας στην ανατολική Γερμανία.

Όπως, προαναφέραμε τέλος, μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποκαλυφθεί η ανανεωμένη, συμβατική Macan, η οποία δεν θα διαφέρει δραματικά από το τρέχον μοντέλο.

Οι περισσότερες αλλαγές θα εντοπίζονται στην καμπίνα όπου το μοντέλο θα «δανείζεται» το τιμόνι της Panamera, την ίδια ώρα που η κεντρική κονσόλα θα είναι ίδια με εκείνη της Cayenne.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης