Wally Iris: Ένα SUV κατασκευασμένο στην Τυνησία

Wally Iris: Ένα SUV κατασκευασμένο στην Τυνησία

Η εταιρεία Wally με έδρα την Τυνησία παρουσιάζει ένα SUV μοντέλο σε μία άκρως προσιτή  τιμή. 

wallys_iris_5

Καθώς η οικονομική κατάσταση των κατοίκων των χωρών της Αφρικής είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, αρκετοί κατασκευαστές αυτοκινήτων προσπαθούν να βρουν λύσεις για φθηνά σε παραγωγή μοντέλα, με αποτέλεσμα μία σχετικά προσιτή τιμή αγοράς.


Μία από αυτές είναι η τυνησιακή Wally Cars που προσφέρει το Iris, ένα μοντέλο που τοποθετείται στην κατηγορία των SUV. Για να κρατηθεί η τιμή του σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, κοντά στις 12.000 ευρώ, οι υπεύθυνοι της εταιρείας αποφάσισαν καταρχήν να κατασκευάσουν το αμάξωμα από fiberglass, ενώ το μοτέρ προέρχεται από την PSA.

Πρόκειται για ένα τρικύλινδρο ατμοσφαιρικό σύνολο 1,2 λίτρων με ισχύ 82 ίππων, το οποίο συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων που μεταφέρει την δύναμη στους εμπρός τροχούς. Παρά το μικρό βάρος του αμαξώματος (940 κιλά), οι επιδόσεις του Iris δεν συγκλονίζουν, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 13,2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 158 χλμ./ώρα.
Κλείσιμο

Σε ότι αφορά το επίπεδο εξοπλισμού η βασική έκδοση του Iris διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα αξεσουάρ. Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές που θέλουν κάτι παραπάνω, θα μπορούν με το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο να τοποθετήσουν προαιρετικά φωτιστικά σώματα LED, φώτα ομίχλης, αισθητήρες στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας, ζάντες 16 ιντσών και ηχοσύστημα με εμπρός ηχεία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης