Toyota AE86: Η ψηφιακή αναβίωση ενός θρύλου

Toyota AE86: Η ψηφιακή αναβίωση ενός θρύλου

Η Toyota έχει δημιουργήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά σπορ αυτοκίνητα στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ευτυχώς, εξακολουθεί να έχει τη Supra στη γκάμα της και αναμένουμε μια νέα γενιά GT 86.

Toyota-ae86-rendering
Το αυτοκίνητο που βλέπετε είναι καθαρά μια απόδοση, δεν υφίσταται στον πραγματικό κόσμο. Κρίμα, γιατί φαίνεται πολύ καλό και χρησιμεύει ως ο ιδεολογικός διάδοχος του θρυλικού σπορ αυτοκινήτου Toyota AE86. Σωστά θα πείτε ότι το 86 παίζει αυτό τον ρόλο, αλλά δεν χωρά αμφιβολία πως αυτό εδώ παραμένει πιστό στον αρχικό σχεδιασμό.

Στην πραγματικότητα, ο Rain Prisk – ο σχεδιαστής πίσω από αυτό το έργο, εξηγεί ότι δημιούργησε την απόδοση ενός πιθανού ρετρό εμπνευσμένου σχεδιασμού για το νέο 86 που φέρει τον κωδικό AE86. «Το αυτοκίνητο έχει σχεδόν τις ίδιες διαστάσεις με το προηγούμενο GT86, είναι λίγο πιο φαρδύ», εξηγεί.

Πράγματι, υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που μπορεί να ασχοληθεί κάποιος. Αυτές περιλαμβάνουν – πρώτα απ’ όλα – το δίχρωμο εξωτερικό φινίρισμα με ένα μαύρο κάτω τμήμα και μια μαύρη λωρίδα ακριβώς πάνω από αυτό, χωρίζοντας οπτικά τα πάνελ σε τρία τμήματα. Οι μαύρες ζάντες με ένα απλό λευκό φινίρισμα στις ακτίνες προσθέτουν μια πικάντικη εκσυγχρονισμένη πινελιά βασισμένη στον αρχικό σχεδιασμό.

Προφανώς, αυτό είναι ένα πολύ πιο κομψό σχέδιο από τα αυθεντικά σχήματα του αρχικού AE86. Ένα χαρακτηριστικό που μας λείπει είναι το ζευγάρι των αναδυόμενων προβολέων του AE86 Trueno, αν και αυτή η εκσυγχρονισμένη έκδοση συνδυάζει όμορφα τους κομψούς προβολείς LED με τη συνολική vintage εμφάνιση. Τα παχύτερα οπίσθια φώτα ως νεύμα στο πρωτότυπο θα ήταν επίσης μια εύστοχη κίνηση, αλλά δεν είμαστε ενάντια στις λεπτές μονάδες που φαίνονται στην απόδοση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης