Το Toyota RAV4 μετατρέπεται σε ικανότατο διασωστικό όχημα

Το Toyota RAV4 μετατρέπεται σε ικανότατο διασωστικό όχημα

Μια θυγατρική της Toyota που ειδικεύεται στην ανάπτυξη πρωτότυπων εκδόσεων των μοντέλων της εταιρίας παρουσίασε την πρότασή της για ένα διασωστικό όχημα με βάση το RAV4

Toyota_RAV4_Mountain_Rescue
Η TICO όπως είναι η συντομογραφία της Toyota Industries Corporation είναι μια από τις θυγατρικές της Toyota η οποία είναι και αυτή που μεταξύ άλλων κατασκευάζει το RAV4 για λογαριασμό της ιαπωνικής εταιρίας.
Μεταξύ των διαφόρων δραστηριοτήτων της η TICO έχει τμήμα που ασχολείται με την ανάπτυξη πρωτότυπων εκδόσεων μοντέλων της Toyota και η πιο πρόσφατη δημιουργία αφορά την πρόταση για μετατροπή του RAV4 σε διασωστικό όχημα. Η ονομασία RAV4 Mountain Rescue δηλώνει ξεκάθαρα πως πεδίο δράσης του αυτοκινήτου είναι οι ορεινές περιοχές. Η πιο σαφής διαφοροποίηση από το απλό μοντέλο παραγωγής αφορά βέβαια την εμφάνιση και ειδικότερα την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα καθαρόαιμα εκτός δρόμου ελαστικά, τις προστατευτικές ποδιές, τη σχάρα οροφής και τον κατάλληλο εξοπλισμό αλλά και την ειδική βαφή.

Βέβαια πέρα από αυτά τα στοιχεία υπάρχουν πολλά ακόμα στοιχεία που στοχεύουν στη διευκόλυνση και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της επέμβασης των διασωστών. Για παράδειγμα υπάρχει ειδικό head-up display το οποίο προβάλει σε μεγάλο μέγεθος επάνω στο παρπρίζ την ασφαλή διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει ο οδηγός ώστε να διευκολύνεται ακόμα και όταν η ορατότητα λόγω των καιρικών συνθηκών είναι πολύ χαμηλή. Επίσης εξωτερικά υπάρχουν ειδικές προθήκες στις οποίες μπορούν να τοποθετηθούν ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες, επιπλέον φώτα ή ασύρματες κάμερες κ.α. Το πρωτότυπο διασωστικό RAV4 θα παρουσιαστεί σε έκθεση ειδικά για SUV στην Toyama της Ιαπωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης