Η BMW 3.0 CSL του Jay Kay μπορεί να γίνει δική σας

Η BMW 3.0 CSL του Jay Kay μπορεί να γίνει δική σας

ε δημοπρασία της Silverstone Auctions θα βρεθεί μια σπάνια BMW 3.0 CSL που ανήκει στην ιδιωτική συλλογή του τραγουδιστή των Jamiroquai, Jay Kay.

BMW-3_0-CSL_jamiroquai
Η αγάπη του Jay Kay των Jamiroquai για τα γρήγορα αυτοκίνητα έχει αποτυπωθεί ακόμα και στα videoclip των διάσημου συγκροτήματος καθώς στα περισσότερα από αυτά ο ερμηνευτής εμφανίζεται στο τιμόνι κάποιου αυτοκινήτου.
Η πλούσια συλλογή του διαθέτει μερικά από τα πιο σπάνια μοντέλα που έχουν βγει στην παραγωγή και μεταξύ αυτών και η BMW 3.0 CSL του 1972 που θα διατεθεί σε δημοπρασία της Silverstone Auctions. Πρόκειται για ένα από πλέον ιστορικά μοντέλα της BMW το οποίο κατασκευάστηκε για να αποτελέσει βάση του αγωνιστικού μοντέλου με το οποίο η γερμανική εταιρίας θα λάμβανε μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού εκείνης της περιόδου. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα από τα 1.265 που κατασκευάστηκαν με το γράμμα L στην ονομασία του να αντιστοιχεί στη λέξη «Leicht» που στα γερμανικά σημαίνει ελαφρύ καθώς η συγκεκριμένη έκδοση είχε υποστεί ειδικές επεμβάσεις με στόχο την εξοικονόμηση βάρους.

Έτσι η CSL ήταν περίπου 136 κιλά ελαφρύτερη από τις υπόλοιπες εκδόσεις την στιγμή που ο εξακύλινδρος κινητήρας των 3.2 λίτρων έφθανε την εντυπωσιακή, για την εποχή, απόδοση των 206 ίππων που έφθαναν στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου πέντε σχέσεων. Το αυτοκίνητο οδήγησε την BMW στην κατάκτηση έξι τίτλων οδηγών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τουρισμού από το 1973 έως το 1979 ενώ το αυτοκίνητο κέρδισε την κατηγορία του και στο Le Mans του 1973.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που θα δημοπρατηθεί βρισκόταν στην συλλογή του Jay Kay τα τελευταία 13 χρόνια και το 2010 είχε περάσει από διαδικασία πλήρους ανακατασκευής η οποία είχε κοστίσει περισσότερες από 35.000 λίρες.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης