H Mercedes-Benz EQS θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο

H Mercedes-Benz EQS θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο

Συνεχίζοντας την φειδωλή αλλά αδιάκοπη ενημέρωση σχετικά με την πορεία της εξέλιξης της ηλεκτρικής EQS, η Mercedes-Benz ανακοίνωσε επίσημα πως η πρεμιέρα του μοντέλου θα γίνει τον προσεχή Αύγουστο

Mercedes_EQS__1_
Η τακτική της συνεχούς δημοσιοποίησης πληροφοριών ή ακόμα και φωτογραφιών των πρωτοτύπων εξέλιξης είναι ο έξυπνος τρόπος με τον οποίο η Mercedes έχει επιλέξει να κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον γύρω από την ηλεκτρική EQS.
Η πιο πρόσφατη κίνηση της αφορά την επίσημη ανακοίνωση πως η πρεμιέρα του μοντέλου στην Ευρώπη θα γίνει μέσα στον Αύγουστο. Παράλληλα με αυτή την πληροφορία η γερμανική εταιρία φανέρωσε και μερικά χαρακτηριστικά που αφορούν την τεχνολογία και τις δυνατότητες φόρτισης που θα έχει η EQS. Ένα από τα σημαντικότερα νέα αφορά τη συμβατότητα με την υπηρεσία Plug & Charge η οποία απλοποιεί σημαντικά το διαδικαστικό κομμάτι της φόρτισης. Το μόνο που θα χρειάζεται να κάνει ο οδηγός είναι να συνδέσει το αυτοκίνητο στον φορτιστή καθώς η διαδικασία χρέωσης τακτοποιείται αυτόματα μέσω της εφαρμογής Mercedes Me Charge. Ο μόνος περιορισμός σε πρώτη φάση είναι πως η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη μόνο σε φορτιστές του ομίλου Ionity στην Ευρώπη και σε επιλεγμένους σταθμούς φόρτισης στις ΗΠΑ. Πάντως ο οδηγός θα μπορεί να πληροφορηθεί για τα σημεία που υπάρχουν φορτιστές συμβατοί με την υπηρεσία μέσω του συστήματος πλοήγησης.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως η πλατφόρμα Mercedes me Charge είναι μια από τις πιο πλούσιες και ενημερωμένες παγκοσμίως διαθέτοντας στη βάση δεδομένων της περισσότερους από 500.000 σταθμούς φόρτισης AC και DC παγκοσμίως με περισσότερους από 200.000 να βρίσκονται στην Ευρώπη.
Ένα ακόμα σημαντικό χαρακτηριστικό της EQS είναι πως θα υποστηρίζει την αμφίδρομη φόρτιση στην Ιαπωνία. Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα μπορεί να λειτουργεί ως μπαταρία και να παρέχει ενέργεια σε ένα σπίτι ή ακόμα και να τη διοχετεύει στο δίκτυο εάν προκύψει τέτοια ανάγκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης