Κι άλλη καθυστέρηση για τη Lucid Motors

Κι άλλη καθυστέρηση για τη Lucid Motors

Η εταιρεία αρχικά σχεδίαζε να ξεκινήσει τις παραδόσεις την άνοιξη αλλά τώρα λόγω των καθυστερήσεων που έχει επιβάλλει η πανδημία, οι εξελίξεις θα πάνε χρονικά πιο πίσω.

Lucid_Production_Delay_1

Αυτό δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Peter Rawlinson, για να προσθέσει «Γνωρίζουμε τώρα ότι δεν θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την παράδοση του Lucid Air αυτήν την άνοιξη στο επίπεδο ποιότητας που επιμένουμε να παρέχουμε. Συνεχίζουμε όμως να κάνουμε τελικές βελτιώσεις και κυρίως λόγω των καθυστερήσεων που επιβάλλονται από την πανδημία, προωθούμε την έναρξη της παραγωγής όσο πιο γρήγορα μπορούμε μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021». Η επιβεβαίωση της καθυστέρησης έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Lucid Motors σχετικά με τα σχέδια για μια αρχική δημόσια προσφορά της μετοχής της τον περασμένο μήνα.


Αυτή είναι η δεύτερη καθυστέρηση για το Air, από τότε που τη χρηματοδότηση της Lucid το 2019 έκανε εφικτή την παρουσίαση του εντυπωσιακού ηλεκτρικού sedan και του πρώτου σταδίου για τη δημιουργία του εργοστασίου στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Τον Απρίλιο του 2020, η Lucid είχε αναφέρει ως περίοδο για τις πρώτες παραδόσεις αυτοκινήτων σε πελάτες, τους πρώτους μήνες του 2021. Να θυμίσουμε πως το Air θα είναι αρχικά διαθέσιμο μόνο στην Dream Edition, με 1.080 ίππους, αυτονομία 810 χιλιομέτρων και τιμή εκκίνησης τα 169.000 δολάρια. Η «βασική» έκδοση του μοντέλου θα ακολουθήσει το 2022, με τιμή εκκίνησης τα 88.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης