Το 2022 η νέα Maserati GranTurismo

Το 2022 η νέα Maserati GranTurismo

Η Maserati συνεχίζει την ριζική ανανέωση της γκάμας των μοντέλων της, αυτή τη φορά εξελίσσοντας τη νέα γενιά της GranTurismo.

maserati_granturismo_1


Ήδη τα πρωτότυπα μοντέλα δοκιμών του ιταλικού κουπέ έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε βορειοευρωπαϊκές χώρες και από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες, η ιταλική φίρμα ακολουθεί το παράδειγμα της Ferrari, κρύβοντας μυστική την ταυτότητα του μοντέλου της.

Κλείσιμο
Πιο συγκεκριμένα, το πρωτότυπο όχημα μοιάζει σε πολλά σημεία με την γνώριμή μας Alfa Romeo Giulia, αν και εδώ παρατηρούμε ότι διαθέτει ένα αρκετά μακρύ εμπρός καπό, με δυσανάλογες αναλογίες σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα. Αυτό ίσως να δείχνει τις προθέσεις των Ιταλών σε ότι αφορά τη γκάμα των μοτέρ, η οποία κατά πάσα πιθανότητα να περιλαμβάνει το twin-turbo V6 σύνολο των 3,0 λίτρων και απόδοσης 630 ίππων, με κωδικό Nettuno που γνωρίζουμε από την MC20. Ωστόσο, ιταλικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα υπάρχει και ένας V8 κινητήρας με χωρητικότητα 4,0 λίτρα.

Η νέα GranTurismo θα διαθέτει επίσης μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα διαθέτει τρεις συνολικά ηλεκτροκινητήρες, έναν εμπρός και δύο πίσω. Οι τελευταίοι θα κινούν ανεξάρτητα τον κάθε τροχό κατανέμοντας παράλληλα το ιδανικό ποσοστό ισχύος και ροπής, ανάλογα τις ανάγκες. Να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη έκδοση θα αποτελεί το πρώτο EV μοντέλο της Maserati, ενώ θα ακολουθήσουν οι αντίστοιχες παραλλαγές της MC20 και της Grecale, που προγραμματίζονται στα τέλη του 2023.
Πηγή: Motor1
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης