Νέο μοντέλο βάσης για την Jeep

Νέο μοντέλο βάσης για την Jeep

Με αφορμή τη συμμαχία με την PSA, η Jeep θα παρουσιάσει το 2022 ένα νέο μοντέλο, που θα αποτελέσει τη βάση στην ήδη υπάρχουσα γκάμα της. 

210302111505_Jeep-2-550x330

Η συμμαχία της PSA με την FCA Automobiles, με τον κωδικό Stellantis, έχει σίγουρα μεγάλα οφέλη για τις Alfa Romeo και Jeep, καθώς τα μελλοντικά τους μοντέλα αναμένεται να χρησιμοποιήσουν αρκετά στοιχεία, γνωστά μας από τα γαλλικά μοντέλα.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Automotive News Europe, η Jeep θα παρουσιάσει μέσα στο 2022 το νέο της μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται επάνω στην αρχιτεκτονική CMP (Compact Modular Platform) και θα τοποθετείται εμπορικά κάτω από το Renegade. Παράλληλα η γκάμα των μοτέρ θα προέρχεται και αυτή από την PSA, με μεγάλες πιθανότητες να περιλαμβάνει τους τρικύλινδρους κινητήρες PureTech των 1,2 λίτρων, όπως και τον πετρελαιοκινητήρα BlueHDi των 1,5 λίτρων.

Στα παραπάνω προσθέστε ότι η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι σε θέση να φιλοξενήσει και ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένους έκαστο σε κάθε άξονα, προσφέροντας ένα είδος «έξυπνης» τετρακίνησης. Το νέο baby Jeep θα ακολουθήσει ένα crossover μοντέλο της Alfa Romeo, που θα τοποθετηθεί κάτω από την Tonale και θα φέρει το όνομα Brennero, που θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα. Το ιταλικό μοντέλο θα λανσαριστεί το 2023, ενώ αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά σειρά θα πάρει σειρά το αντίστοιχο Fiat. Αμφότερα τα μοντέλα θα κατασκευάζονται στην μονάδα συναρμολόγησης του Tychy στην Πολωνία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης