Ένα Honda πιο «ακραίο» από το Tesla Cybertruck (render)

Ένα Honda πιο «ακραίο» από το Tesla Cybertruck (render)

Ο Xander Wang που «υπογράφει» το συγκεκριμένο πρωτότυπο, έχει αναλύσει σε βάθος την κατηγορία και με αρκετές λεπτομέρειες για το μοντέλο που μελλοντικά ίσως μπορούσε να μπει στην παραγωγή.

Honda_Ridgeline_Render_4

Το ημιφορτηγό της Tesla είναι αλήθεια πως από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση, πυροδότησε τη φαντασία πολλών σχεδιαστών που ανέπτυξαν σε πολλούς άξονες το μέλλον των pick up. Με κοινό παρονομαστή στις περισσότερες περιπτώσεις την ακραία αισθητική προσέγγιση, οι προτάσεις μπορεί να απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν έστω και πιθανές για παραγωγή αλλά από την άλλη μας δίνουν μια εικόνα από ένα μέλλον που δεν είναι και τόσο δυστοπικό όσο μπορεί να προδιαγράφεται βάσει κάποιων σεναρίων. Αυτή η απόδοση του Honda Ridgeline 2028 –μάλλον μετριοπαθώς θεωρείται μια πιθανή χρονολογία παρουσίασης τέτοιου αυτοκινήτου- είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για το πώς ένα σχέδιο μπορεί να είναι εξίσου προκλητικό με το Cybertruck αλλά με πολύ διαφορετικό τρόπο. Ο Xander Wang, που έχει συλλάβει την ιδέα για τη δημιουργία του συγκεκριμένου concept, στην πραγματικότητα περιγράφει το Honda Ridgeline ως "αστικό ιστιοφόρο", που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση στις πολυσύχναστες πόλεις του αύριο.


Ο Xander δεν αναφέρεται διεξοδικά στο σύστημα κίνησης και την τροφοδοσία του μοντέλου, αν και όλοι καταλαβαίνουμε πως το πράγμα «πηγαίνει» προς τον ηλεκτρισμό. Οι μπαταρίες είναι τοποθετημένες μπροστά, κάτω από το χώρο των επιβατών, το ύψος του οποίου δικαιολογεί ακόμα και την… περιήγηση όρθιων εκεί. Πρέπει βέβαια να πούμε πως μια τέτοια επιλογή θα μετατόπιζε το κέντρο βάρους πολύ προς τα εμπρός και με το αυξημένο όγκο από κοντά, τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τη διαχείριση του αυτοκινήτου σε πραγματικές συνθήκες. Έτσι και αλλιώς όμως, ποιος ασχολείται με πρακτικές λεπτομέρειες που στο κάτω- κάτω αποτελούν προβλήματα που μπορούν να λυθούν με τη χρήση εξελιγμένου software; Η σκέψη μετράει και η προχωρημένη ματιά στα pick up του μέλλοντος, που έτσι όπως φαίνεται από αυτά τα ψηφιακά σκίτσα, θα μπορούσε να είναι αρκετά ενδιαφέρον. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης