Toyota: Απέσπασε περισσότερα από 2.800 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ το 2020

Toyota: Απέσπασε περισσότερα από 2.800 διπλώματα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ το 2020

Η Toyota κέρδισε επίσημα τα περισσότερα διπλώματα ευρεσιτεχνίας από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία στις ΗΠΑ. Και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει σε αυτό τον ξέφρενο ρυθμό…

Toyota-mobility-fleet
Το 2020, στους επιστήμονες και τους μηχανικούς της απονεμήθηκαν 2.819 διπλώματα ευρεσιτεχνίας από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, δηλαδή αύξηση γύρω στο 4% σε σχέση με το 2019.

Η κατάταξη πιστοποιήθηκε από την Ένωση Ιδιοκτητών Πνευματικής Ιδιοκτησίας και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η Toyota ξεπερνά τα στενά πλαίσια του αυτοκινήτου όσον αφορά τις πατέντες ευρεσιτεχνίας.

Η κατάταξη πιστοποιήθηκε από την Ένωση Ιδιοκτητών Πνευματικής Ιδιοκτησίας και τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η Toyota ξεπερνά τα στενά πλαίσια του αυτοκινήτου όσον αφορά τις πατέντες ευρεσιτεχνίας.

Και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη όταν εξετάζετε τον αριθμό των ευρεσιτεχνιών που διοχετεύθηκαν στο διαδίκτυο. Πάρτε, για παράδειγμα, την πατέντα πλυσίματος αυτοκινήτων για αυτόνομα οχήματα. Η πατέντα έδωσε λύση στο πρόβλημα πως ένα αυτόνομο αυτοκίνητο δύναται να πλυθεί σε αυτόματο πλυντήριο, κάτι που αποτελεί εφιάλτη για τα αυτόνομα αυτοκίνητα σε ένα κοινό πλυντήριο αυτοκινήτων.


Πράγματι, η Toyota έχει λάβει περισσότερα από 1.400 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με αυτόνομα αυτοκίνητα από το 2003. Ωστόσο, ο Frederick Mau, σύμβουλος IP και διευθυντής για την αδειοδότηση των πατεντών για την Toyota Motor North America, λέει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν περιορίζεται σε κανένα δρόμο έρευνας.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τους ορίζοντες μας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων προηγμένης τεχνολογίας τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα περήφανοι για τα απίστευτα επιτεύγματα των μελών της ομάδας μας», δήλωσε ο Mau. «Η καινοτομία σε ολόκληρη την Toyota οδηγεί τη μετάβασή μας σε μια εταιρεία κινητικότητας και το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Toyota είναι ένα σημαντικό μέτρο αυτής της προόδου μαζί με τις επενδύσεις μας στην έρευνα, στην εξέλιξη αλλά και στις απαραίτητες συνεργασίες».

Η δική μας ματιά σε μερικά από τα έγγραφα αίτησης για πιστοποίηση ευρεσιτεχνίας της Toyota, αποκαλύπτει ότι ο Mau έχει δίκιο αφού υπάρχει πραγματικά μια αξιοσημείωτη ποικιλομορφία. Για παράδειγμα, η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για «συσκευές δοκιμών αερόσακων και μεθόδους δοκιμής αερόσακων, σύστημα και μέθοδο για αντικλεπτικό έλεγχο σε αυτόνομο όχημα και πολλά άλλα.

Ακόμη κι αν κοιτάξουμε μέσα από τις σχετικές αιτήσεις που κατατέθηκαν για το 2021, διακρίνουμε πάλι μια εντυπωσιακή εικόνα. Λάβετε υπόψη σας πως, εάν η Toyota συνεχίσει σε αυτό το ρυθμό, θα δημιουργεί οκτώ πιστοποιημένες πατέντες την ημέρα κατά μέσο όρο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης