Το τέλειο δώρο του Αγίου Βαλεντίνου: Το βιβλίο του Honda S2000

Το τέλειο δώρο του Αγίου Βαλεντίνου: Το βιβλίο του Honda S2000

Οι λάτρεις του Honda S2000 έχουν ακόμη έναν λόγο να χαίρονται. Μπορούν να αποκτήσουν το βιβλίο που γράφει τις άγνωστες πτυχές του ιαπωνικού roadster πριν και μετά την παραγωγή του.

Honda-S2000
Γράφτηκε από τον Brian Long με τη συμμετοχή του εργοστασίου της Honda και αναφέρεται σε βαθιές, ιστορικές λεπτομέρειες σχετικά με την ιστορία ενός από τα κορυφαία roadster στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Έχει σπουδάσει πολλά έτη ως μηχανικός και είναι πλέον ένας αναγνωρισμένος ιστορικός που ζει στην Ιαπωνία, κοντά στο Τόκιο. Το βιβλίο αναλύει λεπτομέρειες σχετικά με τη γένεση του Honda S2000, καθώς και τα σπουδαία αγωνιστικά του κατορθώματα, όπως επίσης και τις πωλήσεις του σε μεγάλες αγορές του πλανήτη.

Όχι μόνο αφηγείται την ιστορία για το πώς το S2000 βασίστηκε στην επιτυχία του ένδοξου NSX και βοήθησε να πραγματοποιηθούν οι αγωνιστικές φιλοδοξίες της Honda, αλλά αναφέρεται και στο πώς τελικά πέρασε στην ιστορία πίσω στο 2009.

Το αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του το 1999, σχεδιασμένο από τον Daisuke Sawai. Το βασικό χαρακτηριστικό του ήταν ο αειθαλής 2λιτρος ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας που είχε την ικανότητα να στροφάρει σαν μοτοσικλέτα μέχρι τις 9.000 σ.α.λ., (αργότερα το όριο έπεσε στις 8.200 σ.α.λ., για τον κινητήρα AP2 2,2 λίτρων που προσφέρθηκε στο μοντέλο με προδιαγραφές των ΗΠΑ).

Ωστόσο, πριν από την εμφάνιση του S2000 προηγήθηκε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο που έκανε το ντεμπούτο του στο Tokyo Motor Show το 1995. Αυτό κατασκευάστηκε με πάνελ αλουμινίου, πλαίσιο X-bone και ενσωματωμένο 5κύλινδρο κινητήρα 2.0 λίτρων.

Γεγονός είναι πως το κλασικό πλέον Honda S2000 έγινε ανάρπαστο ακόμη και μετά θάνατο αφού οι τιμές του στην αγορά μεταχειρισμένων ολοένα αυξάνονται. Χαρακτηριστικά, η Bring a Trailer αναφέρει πως το 2020-2021, οι τιμές του προσέγγισαν τα 34.000 ευρώ, αν και ορισμένοι έχουν πουλήσει το ανοιχτό Honda ακόμη και για περισσότερα από 58.000 ευρώ!

Το συλλεκτικό βιβλίο του αείμνηστου Honda S2000, εν τω μεταξύ, μπορείτε να το βρείτε να πωλείται σε τιμές από 42 έως 55 ευρώ, ανάλογα με την αγορά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης