Η Hyundai βάζει στόχο το διάστημα

Η Hyundai βάζει στόχο το διάστημα

Ένα όχημα παντός εδάφους για διαστημικές αποστολές, σχεδιασμένο για τη μεταφορά προμηθειών και επιστημονικού εξοπλισμού, ανακοίνωσε η Hyundai

Hyundai_TIGER_Concept__1_
Στο φως της δημοσιότητας έρχεται ένα φιλόδοξο πλάνο της Hyundai η οποία μετά την δημιουργική επίθεση στην παγκόσμια αγορά φαίνεται πως θέλει να κατακτήσει και το διάστημα με το πρωτότυπο όχημα παντός εδάφους TIGER.
Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο όχημα που έχει σχεδιαστεί για χρήση σε διαστημικές αποστολές και εξερευνήσεις στο έδαφος άλλων πλανητών. Η ονομασία TIGER είναι το ακρωνύμιο της περιγραφής του ως Transforming Intelligent Ground Excursion Robot και πρόκειται για μια δημιουργία του σχεδιαστικού τμήματος New Horizons Studio της Hyundai. Στόχος του TIGER είναι η μεταφορά υλικών, από προμήθειες πρώτων βοηθειών έως επιστημονικό εξοπλισμό.

Το ενδιαφέρον στοιχείο του TIGER είναι το αρθρωτό σύστημα ανάρτησης που επιτρέπει στο όχημα όχι μόνο να τσουλά αλλά και να περπατά ώστε να υπερπηδά εμπόδια και να έχει ταυτόχρονα τη δυνατότητα να κουβαλά το φορτίο του σε μεγάλη απόσταση από το έδαφος εάν αυτό είναι απαραίτητο.
Το όχημα είναι τετρακίνητο και εξοπλισμένο με οκτώ αισθητήρες υπερήχων 360 μοιρών, οκτώ κάμερες, GPS και σύνδεση δικτύου 4G ενώ υπάρχουν και δύο ραντάρ με δυνατότητα σκαναρίσματος του υπεδάφους. Η Hyundai δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές αρκούμενη να τονίσει πως το TIGER μπορεί να εξοπλιστεί με διαφορετικού τύπου αμάξωμα ανάλογα με τον ρόλο που θα κληθεί να παίξει.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης