Συμμαχία Stellantis (FCA-PSA): Θα αναστηθεί προσεχώς η Lancia;

Συμμαχία Stellantis (FCA-PSA): Θα αναστηθεί προσεχώς η Lancia;

Η Lancia είναι μια απλή σκιά του παρελθόντος, με ένα μόνο προϊόν, το μικρό Ypsilon, το οποίο υπάρχει από το 2011. Εξακολουθεί όμως να υπάρχει ελπίδα για την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία υπό την κυριότητα της συμμαχίας FCA-PSA (Stellantis).

Lancia-ypsilon
Η εταιρεία πρόκειται να γίνει αμιγώς premium μάρκα, καθώς η νεοσύστατη συμμαχία έχει καταχωρίσει τη Lancia μαζί με τις Alfa Romeo και DS, στις οποίες θα ηγείται ο Luca Napolitano, ο οποίος είναι επίσης επικεφαλής των Fiat και Abarth για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

Η Lancia θα έχει την ευκαιρία να λάμψει ξανά; Αυτό είναι δύσκολο να απαντηθεί, δεδομένου ότι η συμμαχία δεν έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της. Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να μετατρέψουν τη φίρμα σε βασικό παίκτη με νέα και συναρπαστικά μοντέλα που ελπίζουμε ότι θα φέρουν πίσω τμήμα του DNA των προγόνων τους στην εποχή όπου κυριαρχούν τα SUV και τα ηλεκτρικά. Για παράδειγμα, ένα εντελώς νέο Ypsilon δεν θα ήταν κακή ιδέα.

Όσον αφορά τη Stellantis συνολικά, ήταν η έκτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία το 2020, καθώς λόγω της δύσκολης χρονιάς πωλήθηκαν συνολικά 3,89 εκατομμύρια οχήματα, σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά. Η μείωση κατά 33% την έριξε πίσω από τις Hyundai και Kia, οι οποίες παρέδωσαν 4,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα, η General Motors 4,72 εκατομμύρια μονάδες και η Renault-Nissan 5,54 εκατομμύρια οχήματα. Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς όσον αφορά τις πωλήσεις ήταν και πάλι η Toyota, με 6,68 εκατομμύρια μονάδες, ακολουθούμενη από τον όμιλο Volkswagen με 6,18 εκατομμύρια οχήματα.


Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης