GM: Στα σκαριά ηλεκτρικό SUV Corvette!

GM: Στα σκαριά ηλεκτρικό SUV Corvette!

Στην παρουσίαση της GM στη CES, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Michael Simcoe έκανε λόγο για αρκετά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Ένα από αυτά είναι το SUV Corvette.

Chevrolet-corvette-c8-suv-rendering
Ο Simcoe στη συνέχεια αντέκρουσε αυτές τις φήμες και επιβεβαίωσε ότι είναι στην πραγματικότητα ένα μελλοντικό μοντέλο της Buick, προς αποφυγή παρεξηγήσεων…

Και πάλι όμως φαίνεται πως φούντωσαν οι φήμες για ένα επερχόμενο crossover που βασίζεται στη Chevy Corvette. Αυτό συνέβη εξαιτίας της πρόσφατης αναφοράς του Bloomberg, που παρουσίασε η Automotive News. Σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg λοιπόν, οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομαστούν, η Chevrolet εργάζεται σε τουλάχιστον ένα ηλεκτρικό SUV Corvette, το οποίο θα σηματοδοτήσει την έναρξη του λογότυπου Corvette, ως μια οικογένεια οχημάτων επιδόσεων. Πρόκειται για μια παράλληλη κίνηση με την αντίστοιχη που έκανε η Ford στη Mustang και η οποία έφερε στη ζωή τη Mustang Mach-E.

Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν ότι πολλά σχέδια πρωτότυπων Corvette είναι ήδη σε εξέλιξη, με τη μέγιστη αφοσίωση των σχεδιαστών της GM που ήδη εργάζονται στο συγκεκριμένο project. Θα μπορούσε να βγει στην παραγωγή το 2025, ανέφεραν επίσημες γλώσσες. Ένας εκπρόσωπος της GM αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχετικό σχόλιο για το θέμα στην Automotive News.

Οι φήμες που θέλουν την Corvette ως ξεχωριστή μάρκα με SUV και ένα sedan στη γκάμα της κυκλοφόρησαν από το 2019. Έκτοτε, η ιδέα ενός SUV / crossover που βασίζεται στη Corvette παραμένει και όπως αναμενόταν, οι πιστοί της φίρμας δεν φαίνεται να συμφωνούν με αυτή την απόφαση.

Με την τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας να πηγαίνει προς την ηλεκτροκίνηση, μαζί με την υψηλή ζήτηση για κάθε λογής SUV, δεν θα εκπλαγούμε λοιπόν αν η GM θα συνεχίσει να ενδίδει στις νέες προκλήσεις της εποχής. Η αντίδραση από τους ενθουσιώδεις οπαδούς, είναι ο μόνος ανασταλτικός παράγοντας στο να μην πραγματοποιηθεί το πλάνο αλλαγής κατεύθυνσης της φίρμας.



Δείτε ΟΛΕΣ τις τελευταίες ειδήσεις τη στιγμή που συμβαίνουν στο newsauto




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης