Η Urus αύξησε τις πωλήσεις της Lamborghini το 2020

Η Urus αύξησε τις πωλήσεις της Lamborghini το 2020

Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, με την παγκόσμια πανδημία να αναγκάζει αρκετά εργοστάσια να κλείσουν για αρκετούς μήνες. Με τη Lamborghini τι συνέβη;

Lamborghini_Urus_sales_jpg
Ευτυχώς, πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες τελείωσαν το έτος σε θετικό πρόσημο σε ότι αφορά στις πωλήσεις. Η Bentley για παράδειγμα, ήταν μια από αυτές τις εταιρίες την χρονιά που μας πέρασε, όπως και η Porsche.

Η Lamborghini επίσης, ήταν μια από τις πρώτες μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που ανέστειλαν την παραγωγή λόγω κορονοιού. Παρά το κλείσιμο 70 ημερών κατά την άνοιξη, οι πωλήσεις της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας το 2020 μειώθηκαν μόλις 9% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, με 7.430 αυτοκίνητα να παραδίδονται στους υπερτυχερούς πελάτες παγκοσμίως. Η Lamborghini πέτυχε επίσης πωλήσεις ρεκόρ το δεύτερο εξάμηνο του 2020, με αποτέλεσμα να αποτελέσει το καλύτερο δεύτερο εξάμηνο στην ιστορία της εταιρείας.

Το 2020, οι ΗΠΑ ήταν η κορυφαία αγορά της Lamborghini με 2.224 αυτοκίνητα, ακολουθούμενη από τη Γερμανία (607), την ηπειρωτική Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο (604), την Ιαπωνία (600), το Ηνωμένο Βασίλειο (517) και την Ιταλία (347). Η Νότια Κορέα σημείωσε επίσης αύξηση 75% με πωλήσεις 303 μονάδων, ενώ οι παραδόσεις στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 8%, σε 607 μονάδες το 2020.

Όπως ίσως έχετε μαντέψει, η Urus ήταν το πιο δημοφιλές μοντέλο της Lamborghini πέρυσι, με 4.391 αυτοκίνητα να βρίσκουν νέους ιδιοκτήτες. Οι πωλήσεις του supercar Huracan αυξήθηκαν επίσης κατά 3% σε 2.193 μονάδες, ενώ, παράλληλα, η Lamborghini παρέδωσε 846 Aventador παγκοσμίως.

“Τα αποτελέσματα του 2020 είναι μια σαφής απόδειξη της εξαιρετικής μας δουλειάς. Παρά τις δυσκολίες ενός έτους με παγκόσμιες προκλήσεις, διαπιστώθηκε από ολόκληρη την ομάδα της Lamborghini τεράστια αφοσίωση και πνεύμα ανθεκτικότητας σε ότι δημιουργήσαμε”, δήλωσε ο Stephan Winkelmann, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini.

“Είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι και πάλι μέρος του μέλλοντος μας: Οι αξίες της κοινωνικής ευθύνης και η ώθηση προς την καινοτομία που πάντα διακρίνει τη Lamborghini, θα αποτελέσουν τη βάση προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο 2021, με στόχο την ολοκλήρωση της γκάμας προϊόντων, την αναζήτηση νέων επιχειρηματικών προοπτικών και την περαιτέρω ενίσχυση της μάρκας”, δήλωσε με στόμφο.

Το 2020 ήταν επίσης μια πολυάσχολη χρονιά στην κυκλοφορία νέων προϊόντων για τη Lamborghini, με την κυκλοφορία έξι νέων μοντέλων: τα Huracan EVO RWD Coupe and Spyder, Sian Roadster, Essenza SCV12, Huracan STO και SC20. Η φετινή χρονιά διαφαίνεται ήδη λαμπρή για τη Lamborghini, καθώς έχει προπαραγγελθεί πάνω από το ήμισυ της προγραμματισμένης παραγωγής του 2021.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης