Ψηφιακό sports car εμπνευσμένο από την Toyota 2000 GT

Ψηφιακό sports car εμπνευσμένο από την Toyota 2000 GT

Ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής παρουσίασε μια άκρως ενδιαφέρουσα ψηφιακή απεικόνιση ενός sports car που εμπνέεται από την κλασσική Toyota 2000 GT

toyota-2000gt-hommage
Αναμφίβολα η Toyota αποτελεί σήμερα για πολλούς ένα πρότυπο εταιρίας η οποία παρότι εστιάζει κυρίως στις πραγματικές ανάγκες του κοινού δεν παύει να δημιουργεί και αυτοκίνητα με ξεκάθαρο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα όπως η Supra και το GR Yaris.
Με βάση αυτό το δεδομένο ο Nirmit Soni, σχεδιαστής και ιδρυτής της εταιρίας TUGBOTZ δημιούργησε ένα εντυπωσιακό σχεδιαστικό πρωτότυπο που ονομάζει Toyota 2000GT Hommage. Σύμφωνα με τον ίδιο η ιδέα δεν ήταν απλώς να μεταφέρει τις γραμμές της 2000GT στο σήμερα αλλά περισσότερο να αποδώσει τον χαρακτήρα και το πνεύμα του κλασικού σπορ μοντέλου με σύγχρονους όρους. Έτσι για παράδειγμα σύμφωνα με τον ίδιο το αυτοκίνητο δημιουργήθηκε με την σκέψη πως πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο όμως επικεντρώνεται στην απόδοση και την οδηγική απόλαυση.

Το σχέδιο φαίνεται πως έχει υιοθετήσει αρκετά στοιχεία από την 2000GT όπως για παράδειγμα τα στρογγυλά φώτα και την πολύ μακριά μουσούδα όμως φαίνεται πως υπάρχουν επιρροές και από την σημερινή Supra από την οποία μάλλον έχει επηρεαστεί η διαμόρφωση της οροφής.
Το πρωτότυπο αποτελεί ένα φόρο τιμής στην αγωνιστική Carroll Shelby 2000GT με την οποία έτρεχε ο Scooter Patrick το 1968 έχοντας τον αριθμό 33 στις πόρτες και την χαρακτηριστική κόκκινη-άσπρη απόχρωση στο αμάξωμα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης