Στις αρχές του 2021 τo πρώτο ηλεκτρικό Ionic από τη Hyundai

Στις αρχές του 2021 τo πρώτο ηλεκτρικό Ionic από τη Hyundai

Με το Ioniq 5 που θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2021 θα συστηθεί και εμπορικά η υπομάρκα Ionic της Hyundai, η οποία θα έχει αποκλειστικά ηλεκτρική γκάμα

ioniq_5__1_
Η είδηση έρχεται με επίσημη ανακοίνωση της Hyundai στην οποία αναφέρεται πως το πρώτο μοντέλο της υποεταιρίας Ioniq θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2021 χωρίς πάντως να διευκρινίζεται η ακριβής ημερομηνία.
Το μοντέλο που θα παρουσιαστεί πρώτο είναι το Ioniq 5 το οποίο θα είναι ένα compact ηλεκτρικό crossover που βρίσκεται κοντά στη λογική του πρωτότυπου 45 που είχε παρουσιαστεί πέρσι στη Φρανκφούρτη. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα η Ioniq θα χρησιμοποιήσει αριθμητική ονομασία για τα μοντέλα της με τα ζυγά νούμερα να αντιστοιχούν σε συμβατικού τύπου μοντέλα όπως σεντάν και χάτσμπακ ενώ τα μονά νούμερα θα συνοδεύουν SUV και crossover.
Τα μοντέλα Ioniq θα είναι τα πρώτα που θα βασίζονται στην πλατφόρμα Electric Global Modular Platform τύπου skateboard αποκλειστικά για ηλεκτρικά μοντέλα που έχει εξελίξει ο όμιλος Hyundai-Kia.

Μεταξύ των προηγμένων προδιαγραφών που θα δούμε στο Ioniq 5 θα δούμε για πρώτη φορά σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο η τεχνολογία V2L (Vehicle 2 Load) η οποία θα επιτρέπει την επιστροφή της αποθηκευμένης ενέργειας των μπαταριών στο δίκτυο ηλεκτροδότησης για οικιακή ή άλλη χρήση όταν είναι αναγκαίο. Σύμφωνα με την Hyundai το Ioniq 5 θα έχει δύο ακόμα καινοτομικές τεχνολογίες από τις οποίες η μια θα σχετίζεται με την ταχύτητα φόρτισης και η άλλη παραμένει ακόμα άγνωστη.
Κλείσιμο
Μετά το Ioniq 5 αναμένεται να ακολουθήσει το Ioniq 6 μια σπορ μπερλίνα που πιθανότατα θα ακολουθεί τη λογική του πρωτότυπου Prophecy ενώ μέχρι το 2024 περιμένουμε και ένα μεγάλο SUV, το Ioniq 7.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης