Το ηλεκτρικό Elation Freedom προκαλεί τα βλέμματα

Το ηλεκτρικό Elation Freedom προκαλεί τα βλέμματα

Ο αμερικάνος κατασκευαστής Elation Hypercars παρουσιάζει το νέο, ιδιαίτερης αισθητικής δημιούργημά του, το ηλεκτρικό Freedom.

201119115816_Elation-Freedom-1
O νέος παίκτης σε ότι αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα επιδόσεων, με έδρα την Καλιφόρνια, παρουσιάζει το μοντέλο Freedom, το οποίο όπως ο ίδιος ο κατασκευαστής αποκαλεί είναι το πρώτο «made in USA» αμιγώς ηλεκτροκίνητο hypercar.

H Elation ανακοινώνει ότι το χειροποίητο Freedom χρησιμοποιεί ένα monocoque πλαίσιο, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, πάνω στο οποίο έχουν τοποθετηθεί τρεις ηλεκτροκινητήρες που μεταφέρουν την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Παράλληλα, δεν λείπει το σύστημα ελέγχου και κατανομής της ροπής (torque-vectoring), καθώς και το κιβώτιο δύο ταχυτήτων που βρίσκεται στον πίσω άξονα. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 1.447 ίππους (1.040kW), ενώ υπάρχει και μία ακόμα ισχυρότερη έκδοση, με τέσσερα ηλεκτρικά μοτέρ, η οποία αποδίδει 1.930 ίππους.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ιδρυτή και Διευθύνων Σύμβουλος της Elation Hypercars, Carlos Satulovsky το Freedom για το 0-96 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 1,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 415 χλμ./ώρα. Επίσης, η μπαταρία με απόδοση 100kWh βρίσκεται τοποθετημένη χαμηλά στο πλαίσιο και προσφέρει σε πλήρη φόρτιση 480 χλμ. αυτονομίας. Στην περίπτωση ενός μεγαλύτερου συσσωρευτή, η αυτονομία αυξάνεται στα 643 χλμ.
Ο ίδιος ο Satulovsky ανακοίνωσε πως το Elation Freedom θα μπορεί να προσφέρει τιμές πλευρικής επιτάχυνσης έως και 2,0g, χάρη στην υιοθέτηση ενεργών αεροδυναμικών βοηθημάτων, αλλά και της εξελιγμένης ανάρτησης με τεχνολογία από τα μονοθέσια της Φόρμουλα 1.

Εκτός των ηλεκτρικών εκδόσεων, η start-up αμερικάνικη φίρμα εξελίσσει και μία έκδοση με θερμικό σύνολο, την Freedom Iconic Collection, με τον V10 κινητήρα των 5,2 λίτρων να αποδίδει 761 ίππους και στους τέσσερις τροχούς, ενώ λόγω της απουσίας της μπαταρίας, το βάρος θα είναι μικρότερο, φτάνοντας τα 1.293 κιλά σε σχέση με τα 1.650 της EV έκδοσης. Για τους ενδιαφερόμενους αγοραστές να αναφέρουμε ότι το βιβλίο παραγγελιών για το Elation έχει ανοίξει, με τις τιμές να ξεκινούν στα 2 εκ. δολάρια για την έκδοση Freedom και τα 2,3 εκ. για την Freedom Iconic Collection.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης