Το SSC Tuatara είναι και επισήμως το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Το SSC Tuatara είναι και επισήμως το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο

Το εντυπωσιακών προδιαγραφών SSC Tuatara κατέχει πλέον τον τίτλο του γρηγορότερου αυτοκινήτου παραγωγής και μπαίνει στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness.

201020131202_SSC-Tuatara-1
Το παιχνίδι για το ποιο μοντέλο παραγωγής είναι το ταχύτερο στον κόσμο έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο ενδιαφέρον, καθώς νέοι παίκτες εμφανίζονται στο προσκήνιο, όπως το Tuatara της εταιρείας SSC North America.

Το συγκεκριμένο υπερ-όχημα κατάφερε σε μία άνευ τέλους ευθεία στην πολιτεία της Νεβάδα και με οδηγό τον Oliver Webb, να σημειώσει στις δύο προσπάθειές του τελική ταχύτητα 484,53 και 532,92 χλμ./ώρα αντίστοιχα. Χάρη σε αυτά, ο μέσος όρος και των δύο προσπαθειών ήταν 508,73 χλμ./ώρα, κάτι που έκανε το Tuatara να γράφει τη δική του σελίδα στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness. Να σημειώσουμε ότι το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας το κατείχε η Bugatti Chiron Super Sport 300+ με 490,5 χλμ./ώρα από τον Αύγουστο του 2019 με οδηγό τον Andy Wallace.
Μετά την επίτευξη του ρεκόρ, ο Webb εξομολογήθηκε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας, Jerom Shelby ότι το Tuatara δεν είχε φτάσει στα όριά του, όπως ο ίδιος. Ίσως με καλύτερες καιρικές συνθήκες, όπως άπνοια, η ταχύτητά του να ήταν ακόμα μεγαλύτερη. «Καθώς έφτανε τα 532 χλμ./ώρα το αυτοκίνητο συνέχιζε να επιταχύνει με τρομακτικό ρυθμό. Φανταστείτε ότι τα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα, η ταχύτητα αυξήθηκε κατά 30 χλμ./ώρα».
Κλείσιμο

Να αναφέρουμε ότι κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα βρίσκεται ένας V8 twin-turbo κινητήρας 5,9 λίτρων της Nelson Racing Engines, ο οποίος αποδίδει 1.774 ίππους με καύσιμο Ε85, ενώ θα παραχθεί σε μόλις 100 αντίτυπα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης