Polestar C: Ένα πρωτότυπο με οικολογική ταυτότητα

Polestar C: Ένα πρωτότυπο με οικολογική ταυτότητα

Το Polestar C, σύμφωνα με τους δημιουργούς του λειτουργεί σαν φίλτρο καθαρισμού του μολυσμένου αέρα.

201015112840_Polestar-C-2
Οι συνέπειες του φαινομένου του θερμοκηπίου ενδέχεται να είναι σοβαρές και επιβλαβείς στις επόμενες δεκαετίες. Οι εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από αυτοκίνητα, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και άλλες τεχνητές πηγές αποτελούν την κύρια αιτία.
Η παγκόσμια αυτοκίνηση συμβάλλει ενεργά στην προσπάθεια καταπολέμησης του φαινομένου, δημιουργώντας μοντέλα με κινητήρες μηδενικών ρύπων, όπως τα ηλεκτρικά, που όμως δεν είναι 100% φιλικά στο περιβάλλον, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Κάτι όμως που πρόκειται να αλλάξει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ψηφιακού σχεδιαστή Franklin, ο οποίος δημιούργησε με τη βοήθεια των κατάλληλων προγραμμάτων το πρωτότυπο Polestar C.

Το συγκεκριμένο όχημα έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό που ουσιαστικά θα λειτουργεί ως πλεονέκτημα σε σχέση με τα ήδη υπάρχοντα EV της αγοράς. Πιο αναλυτικά, στην εμπρός μάσκα βρίσκεται ενσωματωμένη μία μεγάλη γρίλια, η οποία όχι μόνο διοχετεύει τον αέρα προς κάποια σημεία του αμαξώματος, βελτιώνοντας την αεροδυναμική αντίσταση, αλλά έχει και το ρόλο ενός γιγαντιαίου φίλτρου, για να αφαιρέσει όσο το δυνατόν περισσότερα επιβλαβή σωματίδια. Τα υπόλοιπα στοιχεία που παραμένουν, όπως το νερό και το οξυγόνο, βγαίνουν από την εξάτμιση. Βέβαια, το Polestar C παραμένει ένα όραμα για την μελλοντική μετακίνηση, αν και ο πνευματικός του πατέρας τονίζει πως μπορεί να βγει στην παραγωγή τα προσεχή χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης