Επίσημη εμφάνιση της ηλεκτρικής BMW iX3

Επίσημη εμφάνιση της ηλεκτρικής BMW iX3

Η BMW παρουσίασε την ηλεκτρική iX3, η οποία θα προσφέρει αυτονομία 460 χλμ.

200714130407_BMW-iX3-1
Σηματοδοτώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης, η BMW παρουσίασε διαδικτυακά την έκδοση παραγωγής της iX3, που αποτελεί ένα πιστό αντίγραφο του πρωτότυπου μοντέλου.

Βασικά χαρακτηριστικά της iX3 είναι το νέο αεροδυναμικό πακέτο του αμαξώματος, που στόχο έχει την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος. Μάλιστα ο Βαυαρός κατασκευαστής ανακοινώνει αεροδυναμικό συντελεστή 0,29, κάτι που έχει επιτευχθεί στην τοποθέτηση μίας κλειστής εμπρός γρίλιας, αλλά και των ειδικά σχεδιασμένων ζαντών, που μειώνουν την αντίσταση του αέρα κατά 5%.

Η BMW iX3 σε σχέση με την X3, στην οποία βασίζεται διαθέτει μικρότερο κατά 7,5 εκατοστά ύψος, ενώ φυσικά δεν υπάρχουν θερμικά σύνολα. Στη θέση τους έχει τοποθετηθεί το πέμπτης γενιάς eDrive ηλεκτρικό μοτέρ, το οποίο βρίσκεται στον πίσω άξονα και αποδίδει 286 ίππους και 400 Nm ροπής. Η ενεργειακή απόδοση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης είναι κατά 30% αυξημένη σε σχέση με τα υπάρχοντα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της BMW, όπως και η ενεργειακή πυκνότητα της μπαταρίας που φτάνει τις 74 kWh. Η αυτονομία σε πλήρη φόρτιση φτάνει τα 460 km, ενώ ο χρόνος φόρτισης σε ταχυφορτιστή 150 kW διαρκεί 34 λεπτά (από 0 στο 80%).

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την BMW, η φόρτιση 10 λεπτών χαρίζει 100 χλμ. αυτονομίας. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, τα πρώτα 100 km/h από στάση έρχονται σε 6,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 180 km/h. Η νέα iX3 θα συναρμολογείται στη μονάδα Shenyang της Κίνας και θα λανσαριστεί στα τέλη του 2020.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης