Πρεμιέρα για το Santa Fe και τους νέους υβριδικούς κινητήρες της Hyundai

Πρεμιέρα για το Santa Fe και τους νέους υβριδικούς κινητήρες της Hyundai

Μαζί με το εντελώς νέο Santa Fe η Hyundai εγκαινιάζει και τη νέα γενιά υβριδικών κινητήρων της.

2021-Hyundai-Santa-Fe-15-245676543
Παρά το γεγονός πως το νέο Santa Fe διατηρεί μια αρκετά δυνατή αισθητική σύνδεση με τον προκάτοχό του η Hyundai τονίζει πως πρόκειται για ένα εντελώς νέο μοντέλο που βασίζεται σε νέα πλατφόρμα και φέρνει μαζί του πολλές νέες τεχνολογίες.
Πολλές από αυτές τις τεχνολογίες αφορούν τη νέα σειρά υβριδικών κινητήρων που κάνουν πρεμιέρα στο Santa Fe. Η υβριδική έκδοση θα χρησιμοποιεί λοιπόν μια υβριδοποιημένη έκδοση του υπερτροφοδοτούμενου 1.6 κινητήρα της Hyundai. Η συνολική απόδοση θα φθάνει τους 230 ίππους από τους οποίους οι 60 θα προέρχονται από έναν ηλεκτροκινητήρα που θα τροφοδοτείται από μπαταρία 1,49 kWh. Την επόμενη χρονιά θα παρουσιαστεί και μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα έχει μεγαλύτερη μπαταρία 13,8 kWh και πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 90 ίππων με τη συνολική απόδοση της υβριδικής μονάδας να φθάνει τους 265 ίππους χωρίς όμως μεταβολή στη ροπή που θα παραμείνει στα 35,7 χλγμ.

Αναβαθμισμένος θα είναι όμως και ο πετρελαιοκινητήρας 2.2 λίτρων που θα προσφέρεται στο Santa Fe καθώς θα είναι 19,5 κιλά ελαφρύτερος και θα έχει νέο σύστημα ψεκασμού και νέους εκκεντροφόρους φθάνοντας έτσι τους 202 ίππους ενώ θα συνδυάζεται και με νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη οκτώ σχέσεων.
Από εκεί και πέρα η νέα πλατφόρμα στην οποία βασίζεται το Santa Fe προσφέρει σημαντική αύξηση της ακαμψίας αλλά και χαμηλότερο βάρος με ταυτόχρονη μείωση και του κέντρου βάρους ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται και καλύτερη χωροταξική διαρρύθμιση για επιβάτες και αποσκευές.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης