Η Bugatti Chiron Pur Sport δοκιμάζεται στην πίστα

Η Bugatti Chiron Pur Sport δοκιμάζεται στην πίστα

Μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας η εξέλιξη της Bugatti Chiron Pur Sport συνεχίζεται με τους τεχνικούς και τους οδηγούς της εταιρίας να επιλέγουν την πίστα Blister Berg στη Γερμανία. 

bugatti-chiron-pur-sport-track-testing345654
Στις δοκιμές βρέθηκαν συνολικά οκτώ τεχνικοί μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής εξέλιξης Stefan Ellrott και επικεφαλής εξέλιξης ανάρτησης Jachin Schwalbe καθώς και δύο πρωτότυπα εξέλιξης της Chiron Pur Sport. Η επιλογή της πίστας Blister Berg δεν είναι βέβαια τυχαία καθώς πρόκειται για μια εξαιρετικά απαιτητική πίστα η οποία μάλιστα σε πολλά σημεία της προσομοιάζει το Nurburgring. Η Blister Berg έχει μήκος 4.207 μέτρων και περιέχει 9 δεξιές και 10 αριστερές στροφές, 20% ανηφόρα και 26% κατηφόρα ενώ έχει υψομετρική διαφορά 70 μέτρων.
Σύμφωνα με τον Ellrot η δοκιμή σε πίστα ήταν βασική προτεραιότητα για την Pur Sport καθώς πρόκειται για ένα μοντέλο με εστίαση στα δυναμικά χαρακτηριστικά. Είναι η πιο extreme έκδοση της Chiron και στόχος της Bugatti είναι να προσφέρει ένα αυτοκίνητο που θα χαρίζει στον οδηγό απόλυτη απόλαυση και επικοινωνία ακόμα και στο όριο.

Η Pur Sport θα έχει αρκετές νέες λειτουργίες όπως για παράδειγμα το ESC Sport+ που θα επιτρέπει στον οδηγό να ντριφτάρει. Σε σχέση με την απλή Chiron η Pur Sport είναι 50 κιλά ελαφρύτερη και παράγει περισσότερη κάθετη αεροδυναμική δύναμη ενώ ειδικές ρυθμίσεις έχουν γίνει στην ανάρτηση. Ο W16 κινητήρας των 1.500 ίππων έχει ψηλότερο όριο περιστροφής και το κιβώτιο έχει 15% πιο κοντές σχέσεις. Η παραγωγή της Chiron Pur Sport θα περιοριστεί στις 60 μονάδες και θα ξεκινήσει μέσα στο 2020 ενώ η τιμή της φθάνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η εξέλιξη του μοντέλου στην πίστα θα συνεχιστεί με τη διαφορά πως την επόμενη φορά η Pur Sport θα βρεθεί στο Nurburgring.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης