Παναρισμένος σολομός με κους κους

Παναρισμένος σολομός με κους κους

Ένα νόστιμο πιάτο με σολομό, σερβιρισμένο με κους κους και σάλτσα ταρτάρ.

Παναρισμένος σολομός με κους κους
Για το κους κους: Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάζετε το νερό και μόλις πάρει βράση ρίχνετε το κους κους, ανακατεύετε, κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και αποσύρετε από τη φωτιά. Το αφήνετε 15 λεπτά περίπου να απορροφήσει το νερό. Όταν κρυώσει προσθέτετε τα ντοματίνια, τα αγγουράκια, το δυόσμο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά.

Για τη σάλτσα ταρτάρ: Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά για το πανάρισμα.

Αλατοπιπερώνετε τον σολομό και με ένα πινέλο απλώνετε τη μουστάρδα σε όλες τις πλευρές. Βάζετε ένα-ένα τα κομμάτια σολομού στο μπολ με τα τριμμένα παξιμάδια και τα πιέζουμε να καλυφθούν καλά και να κολλήσει καλά το μίγμα παναρίσματος.

Τοποθετείτε τα παναρισμένα κομμάτια του σολομού στο ταψί, αφήνοντας κενά ενδιάμεσα και ψήνετε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρετε το σολομό συνοδεύοντας με το κους κους και τη σάλτσα.

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή και τις αναλογίες των υλικών στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης