Αυθεντική ποντιακή σάλτσα Τσατσιμπέλι από ένα αγρόκτημα με ιστορία στα Γιαννιτσά
Αυθεντική ποντιακή σάλτσα Τσατσιμπέλι από ένα αγρόκτημα με ιστορία στα Γιαννιτσά
Παραδοσιακές σάλτσες ντομάτας που μοσχοβολούν σπιτικό μεράκι, αναδύουν την ιστορία μίας αγροτικής οικογένειας στα Γιαννιτσά που χρόνια τώρα μοιράζει το πάθος της ανάμεσα στο τσίπουρο και στη ντομάτα.
Παραδοσιακές σάλτσες ντομάτας που μοσχοβολούν σπιτικό μεράκι, αναδύουν την ιστορία μίας αγροτικής οικογένειας στα Γιαννιτσά που χρόνια τώρα μοιράζει το πάθος της ανάμεσα στο τσίπουρο και στη ντομάτα.
Με γνώση συμπικνωμένη που εμπλουτίζεται συνεχώς μέσα στα χρόνια από τη φρεσκάδα και τα αρώματα της βορειοελλαδίτικης υπαίθρου, ο Απόστολος Καζάκης τριτη γενιάς αγρότης, ποτίζει πάνω από μία δεκαετία στα πατρογονικά του κτήματά την αγάπη του για την νόστιμη, ποιοτική ντομάτα. Αυτή που θα καταλήξει στο τραπέζι μας με τη μορφή σάλτσας και η οποία θα γεμίσει με νοστιμιά το καθημερινό μας τραπέζι είτε σερβιριστεί ωμή, είτε μαγειρεμένη.
Αυτή την περίοδο συναντάμε τον κ. Καζάκη στα κτήματά του. Είναι η περίοδος κατά την οποία έχει μόλις ολοκληρωθεί η καλλιεργητική φροντίδα της ντομάτας και έχει ξεκινήσει η συγκομιδή της. Η συγκομιδή, συγκεκριμένα, επεκτείνεται συνήθως μέχρι τα μέσα με τέλη Οκτωβρίου, πάντα ανάλογα με τα τερτίπια του καιρού, όπως μου εξηγεί. «Φέτος, έχουμε περίπου μία εβδομάδα πρωιμότητα. Πέρσι, η χρονιά ήταν πιο όψιμη» συμπεραίνει.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Με γνώση συμπικνωμένη που εμπλουτίζεται συνεχώς μέσα στα χρόνια από τη φρεσκάδα και τα αρώματα της βορειοελλαδίτικης υπαίθρου, ο Απόστολος Καζάκης τριτη γενιάς αγρότης, ποτίζει πάνω από μία δεκαετία στα πατρογονικά του κτήματά την αγάπη του για την νόστιμη, ποιοτική ντομάτα. Αυτή που θα καταλήξει στο τραπέζι μας με τη μορφή σάλτσας και η οποία θα γεμίσει με νοστιμιά το καθημερινό μας τραπέζι είτε σερβιριστεί ωμή, είτε μαγειρεμένη.
Αυτή την περίοδο συναντάμε τον κ. Καζάκη στα κτήματά του. Είναι η περίοδος κατά την οποία έχει μόλις ολοκληρωθεί η καλλιεργητική φροντίδα της ντομάτας και έχει ξεκινήσει η συγκομιδή της. Η συγκομιδή, συγκεκριμένα, επεκτείνεται συνήθως μέχρι τα μέσα με τέλη Οκτωβρίου, πάντα ανάλογα με τα τερτίπια του καιρού, όπως μου εξηγεί. «Φέτος, έχουμε περίπου μία εβδομάδα πρωιμότητα. Πέρσι, η χρονιά ήταν πιο όψιμη» συμπεραίνει.
Δείτε τη συνέχεια στο cantina.protothema.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα