Παντζάρια: τα μοναδικά οφέλη τους και πώς να τα εντάξετε στις συνταγές σας
Παντζάρια: τα μοναδικά οφέλη τους και πώς να τα εντάξετε στις συνταγές σας
Οι πάγκοι των μανάβικων, των σουπερμάρκετ και των λαϊκών αγορών έχουν αρχίσει να γεμίζουν με παντζάρια, το λαχανικό με το χαρακτηριστικό κόκκινο- μοβ χρώμα, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αλλά και πολύ ωραία γεύση.
Πώς τα καταναλώνουμε; Κυρίως μέσα σε σαλάτες. Ωστόσο, μπορούν να αποτελέσουν υλικό που δίνει ξεχωριστό χρώμα αλλά και γεύση σε δημιουργικά πιάτα, ορεκτικά και κυρίως. Παράλληλα, λόγω των θρεπτικών τους συστατικών συστήνονται ως κύριο συστατικό για smoothies. Λόγω της ιδιαίτερης γεύσης τους, μπορούν ακόμα να αποτελέσουν υλικό για pancakes, ακόμα και για επιδόρπια!
Ας δούμε αρχικά πόσο ωφέλιμα είναι για τον οργανισμό μας τα παντζάρια
Χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε ευεργετικά για την υγεία μας στοιχεία, αποτελούν το λαχανικό που πρέπει να προσθέσουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα, ειδικά τώρα το φθινόπωρο που είναι η εποχή τους.
Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, τη βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, στην υγεία των οστών αλλά και τη σωστή καρδιακή λειτουργία.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ας δούμε αρχικά πόσο ωφέλιμα είναι για τον οργανισμό μας τα παντζάρια
Χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε ευεργετικά για την υγεία μας στοιχεία, αποτελούν το λαχανικό που πρέπει να προσθέσουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα, ειδικά τώρα το φθινόπωρο που είναι η εποχή τους.
Είναι πλούσια σε φυλλικό οξύ, τη βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, στην υγεία των οστών αλλά και τη σωστή καρδιακή λειτουργία.
Δείτε τη συνέχεια στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα