Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι κολοκυθιού με πικάντικη κρύα σάλτσα ντομάτας, αμύγδαλα και βασιλικό
Η συνταγή της ημέρας: Σπαγγέτι κολοκυθιού με πικάντικη κρύα σάλτσα ντομάτας, αμύγδαλα και βασιλικό
Ένα εύκολο πιάτο που δεν χρειάζεται μαγείρεμα!
Από τον Γκίκα Ξενάκη, Chef στο Aleria και καθηγητή στη σχολή μαγειρικής Le Monde
30 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό κολοκυθάκια
150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
500 γρ. ντομάτες φρέσκες, ώριμες
300 γρ. σάρκα αβοκάντο
1/3 πράσινη καυτερή πιπεριά κέρατο
1/2 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. λευκό μπαλσάμικο
40 ml έ.π. ελαιόλαδο
30 ΛΕΠΤΑ • ΕΥΚΟΛΟ
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό κολοκυθάκια
150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
500 γρ. ντομάτες φρέσκες, ώριμες
300 γρ. σάρκα αβοκάντο
1/3 πράσινη καυτερή πιπεριά κέρατο
1/2 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. λευκό μπαλσάμικο
40 ml έ.π. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι βασιλικό πλατύφυλλο
120 γρ. αμύγδαλα ψημένα αλατισμένα,
χοντροσπασμένα
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε πολύ λεπτά μακρόστενα στικς τα κολοκύθια ή τα κόβουμε σε σπαγγέτι με το ειδικό εργαλείο. Σε ένα μπολ μαζί με τα κολοκύθια προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τις ντομάτες κομμένες στα 4 στο μπλέντερ μαζί με το αβοκάντο, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το μπαλσάμικο, τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τα χτυπάμε να γίνουν παχύρρευστη σάλτσα. Την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι και βάζουμε στο ψυγείο.
Έπειτα βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια αλάτι και μαλάσσουμε τα υλικά με τα χέρια μας απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 10΄ και τα στραγγίζουμε από τα υγρά που θα βγάλουν.
Τοποθετούμε την κρύα σάλτσα στο μπολ με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε πιάτα γαρνίροντας με αμύγδαλα.
120 γρ. αμύγδαλα ψημένα αλατισμένα,
χοντροσπασμένα
αλάτι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε πολύ λεπτά μακρόστενα στικς τα κολοκύθια ή τα κόβουμε σε σπαγγέτι με το ειδικό εργαλείο. Σε ένα μπολ μαζί με τα κολοκύθια προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Βάζουμε τις ντομάτες κομμένες στα 4 στο μπλέντερ μαζί με το αβοκάντο, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, το μπαλσάμικο, τα φύλλα βασιλικού, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και τα χτυπάμε να γίνουν παχύρρευστη σάλτσα. Την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι και βάζουμε στο ψυγείο.
Έπειτα βάζουμε στο μπολ με τα κολοκυθάκια αλάτι και μαλάσσουμε τα υλικά με τα χέρια μας απαλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 10΄ και τα στραγγίζουμε από τα υγρά που θα βγάλουν.
Τοποθετούμε την κρύα σάλτσα στο μπολ με τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε πιάτα γαρνίροντας με αμύγδαλα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα