LIVE

Κορωνοϊός

Χρήστος Ράπτης

Πόσο κοστίζει η σωτηρία της χώρας;

Χρήστος Ράπτης

Ελάχιστοι Ελληνες φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει ότι εδώ που φτάσαμε η χώρα έχει μόνο δύο εναλλακτικές λύσεις: είτε θα χρεοκοπήσουμε, οπότε και θα ανοίξουμε την πόρτα του συλλογικού εφιάλτη, είτε θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες θυσίες για να σώσουμε τη χώρα, να σωθούμε εμείς και να αφήσουμε μια ελπίδα στα παιδιά μας. Στην πρώτη περίπτωση, αν δηλαδή η χώρα χρεοκοπήσει και επιστρέψουμε στη δραχμή για ένα μεγάλο διάστημα που δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε ακόμα, δεν θα έχουμε νοσοκομεία, δεν θα έχουμε στοιχειώδη αγαθά, δεν θα έχουμε βενζίνη, δεν θα έχουμε δουλειές και θα δυστυχήσουμε όλοι μαζί. Η μεσαία τάξη θα χάσει τα προνόμιά της και μόνο οι πλούσιοι θα ζήσουν καλύτερα, αν δεν φύγουν στο εξωτερικό.

Ελάχιστοι Ελληνες φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει ότι εδώ που φτάσαμε η χώρα έχει μόνο δύο εναλλακτικές λύσεις: είτε θα χρεοκοπήσουμε, οπότε και θα ανοίξουμε την πόρτα του συλλογικού εφιάλτη, είτε θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες θυσίες για να σώσουμε τη χώρα, να σωθούμε εμείς και να αφήσουμε μια ελπίδα στα παιδιά μας. Στην πρώτη περίπτωση, αν δηλαδή η χώρα χρεοκοπήσει και επιστρέψουμε στη δραχμή για ένα μεγάλο διάστημα που δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε ακόμα, δεν θα έχουμε νοσοκομεία, δεν θα έχουμε στοιχειώδη αγαθά, δεν θα έχουμε βενζίνη, δεν θα έχουμε δουλειές και θα δυστυχήσουμε όλοι μαζί. Η μεσαία τάξη θα χάσει τα προνόμιά της και μόνο οι πλούσιοι θα ζήσουν καλύτερα, αν δεν φύγουν στο εξωτερικό.

Στη δεύτερη περίπτωση, αν δηλαδή αποφασίσουμε να σώσουμε τη χώρα, θα δυσκολευτούμε για ένα-δύο χρόνια όλοι μαζί, θα ζήσουμε δύσκολα, αλλά θα έχουμε αύριο. Θα διασφαλίσουμε δηλαδή τα στοιχειώδη αγαθά και το κοινωνικό κράτος. Εστω μειωμένο, αλλά θα το διασφαλίσουμε. Και αν σωθούμε, αργότερα θα ανακάμψουμε και σίγουρα η Ελλάδα θα είναι καλύτερη και πιο αξιοκρατική. Ακούω πολλούς να λένε, όπως έναν συμπαθή ταξιτζή που με έφερε προχθές στην εφημερίδα, ότι «εγώ δεν πληρώνω και δεν θα είμαι αυτός που θα σώσει τη χώρα. Ας τη σώσουν αυτοί που τα έκλεψαν όλα αυτά τα χρόνια». Σωστό. Και κατανοητό. Μόνο που αυτοί που τα έκλεψαν θα ζήσουν αυτοί και η οικογένειά τους καλύτερα, είτε στην Αθήνα είτε στο Λονδίνο είτε σε κάποια άλλη ξένη πρωτεύουσα. Αντίθετα, εμείς θα μείνουμε εδώ και θα κλαίμε τη μοίρα μας.

Ακούω και όλους τους άλλους με ένα και δύο σπίτια, με μεγαλύτερες ή μικρότερες ιδιοκτησίες, να επαναλαμβάνουν ότι το ειδικό τέλος είναι μια μεγάλη κλεψιά ή ένα χαράτσι ή ότι τους βάζουν να ξαναπληρώσουν τα σπίτια τους. Πέρα από το αστείο της υπόθεσης θα πρέπει να σκεφτούμε πόσο αξίζει η σωτηρία αυτής της χώρας που οι πατεράδες μας και πριν από τους πατεράδες μας οι παππούδες μας και πριν από τους παππούδες μας κάποιοι άλλοι έφτυσαν αίμα για να χτίσουν έστω αυτή την απροσάρμοστη χώρα. Και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όσο και αν κοστίζει η σωτηρία αυτής της χώρας, θα πρέπει να τα δώσουμε. Χωρίς κλάματα και γκρίνιες. Με την υποχρέωση φυσικά αυτών που μας κυβερνούν να σοβαρευτούν και να κάνουν ό,τι πρέπει να κάνουν για να σωθούν οι ίδιοι και να σώσουν και εμάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Ο εκβιαστής , του εκβιαστού , ω εκβιαστά

Νέος εκβιασμός τώρα ; Πληρώστε γιουρούκια , να μην χρεωκοπήσουμε και δεν έχετε να φάτε ; Το ξέρουμε ότι εάν χρεωκοπήσει η χώρα δεν θα έχουμε να φάμε. Ξέρουμε επίσης ότι αυτό θα είναι κολυμβύθρα του Σιλωαμ καθώς και ξυπνητήρι για τους Έλληνες. Αυτό που επίσης αναγνωρίζουμε είναι ότι αυτοί που τα έφαγαν θα είναι έξω. Αυτοί ξέρουν ότι δεν θα τολμούν να μπυν στη χώρα και ότι η εδώ περιουσία τους θα έχει δημευθεί ;  

ΔΚ

Δεν θα ήμουν αντίθετος με το άρθρο αν δεν έκανε μια βασική αυθαίρετη παραδοχή. Οτι αν πληρώσουμε όοοολους τους έκτακτους φόρους θα σωθούμε. Λάθος και μεγάλο. Έχουμε πληρώσει πάνω απο 10 νέες εισφορές και έχουμε δεχτεί αρκετή μείωση μισθών και κάθε μήνα τα πράγματα είναι χειρότερα. Μη βαφκαλιζόμαστε. Αφού διέλυσαν την αγροτική παραγωγή με τις επιδοτήσεις άχρηστων για τη χώρα προϊόντων βλέπε βαμβάκι ( η Αίγυπτος έβγαζε απο τους αρχαίους χρόνους καλύτερο , φθηνότερο και περισότερο) , αφού διέλυσαν την όποια βιομηχανική παραγωγή επιβάλοντας να δέχεται η χώρα προϊόντα άλλων χωρών (και εκτός Ε.Ε) χωρίς δασμούς , τώρα βάζουν στόχο τα τελευταία αποθέματα της χώρας. Ενέργεια , Νερό , Υγεία και Παιδεία για να τα πάρουν και απο εκεί. Με τις λεγόμενες αποκρατηκοποίήσεις. Τα φορολογικά μέτρα έχουν και ένα κρυμένο στόχο. Να φτάσουν τον κόσμο να πεί. "όχι αλλα μέτρα. Να τα πουλήσουμε ......όλα." Αλλά να δω μετά τι θα κάνουμε.

Εμπαιγμός

Εμείς οι λιγοστοί έλληνες πατριώτες, μισθωτοί και συνταξιούχοι ,απ' ό,τι φαίνεται θα κληθούμε, αδίκως και μονομερώς, να πληρώσουμε και πάλι για να μην ζημιωθούν οι δανειστές μας έσωθεν και έξωθεν.Οι οικονομικοί δείκτες παρά τις θυσίες μας όχι μόνον δεν έχουν βελτιωθεί, αλλά παρουσιάζουν εκρηκτική επιδείνωση.Η κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις της ότι θα τα καταφέρει και ότι το 2012 θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα , δημιουργεί καινούργιες ανασφάλειες και φοβίες.Η ανικανότητα της είναι πλέον διάχυτη και η απομάκρυνση της επιβεβλημένη. Ο εμπαιγμός έχει φθάσει στο απροχώρητο.Μέ άδειες τσέπες πως μπορούμε να βοηθήσουμε?????? Μόνη και ασφαλής λύση η επιστροφή των κλεμμένων και η παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που επί τόσα χρόνια διαγούμισαν τον πλούτο που παρήγαγε ο έλληνας εργαζόμενος.

ΔΜ

 βγήκε ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του και κυριολεκτικότατα ΕΚΒΙΑΖΕ ότι άν δεν πληρώσουμε αυτά τα απίστευτα απανωτά χαράτσια, θα ακολουθήσουν κι άλλα, κι ότι όποιος διαφωνεί, είναι ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!!! Δηλαδή η δικτατορίες και οι χούντες όλου του πλανήτη ωχριούν μπροστά του!!!! Και πάντα μισθωτοί - συνταξιούχοι επειδή αυτούς μπορούν να κλέψουν! Πού είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι γιατροί, δικιηγόροι, υδραυλικοί κι ένα σωρό άλλοι που δηλώνουν 18.000 εισόδημα (στην καλύτερη!!!!) και παίρνουν πραγματικό 300.000!!!!! Ολοι αυτοί θα πρέπει να σκάνε στο γέλιο με αυτές τις δηλώσεις! να πληρώσει ο υπαλληλάκος των 800 ευρώ που έχει και παιδιά κι αυτοί τίποτα!!!! Από όλα τα μέτρα που βρήκαν να κάνουν δεν σκέφτηκαν ότι πρέπει επιτέλους επειγόντως να ελέγξουν όλους αυτούς τους φοροφυγάδες/κλέφτες, παρά τα έβαλαν με το γεροντάκι που δεν θα έχει να πληρώσει τα φάρμακα του, τον άνεργο, τον ΑΝΑΠΗΡΟ (ήμαρτον!) και τον μισθωτό οικογενειάρχη??? Κι εσείς μιλάτε τώρα να σώσουμε τη χώρα εμείς ο απλό λαός? Δεν θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά πιστέψτε ότι ακόμα και πλήρη κατάσχεση του πενιχρού μας μισαθού/σύνταξης να κάνουνε, ΚΑΙ ΠΑΛΙ θα βυθιστούμε και μετά θα μας παίρνουνε και τα όργανα μας, διότι απλούστατα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ! ποιόν κοροιδεύουν, κι εσείς κι αυτοί! βάλτε μας επιτέλους επίσημα στο συσίτιο σαν την κατοχή να τελιώνουμε, είναι κρίμα κάθε μήνα να μετράμε πόσα μας κλέψατε για να τα δίνετε εμμέσως ή άμμεσα στους λεφτάδες!

DIMHS

 Βέβαια το να λέει ένας δημοσιγράφος τη γνώμη του κακό δεν είναι. Το να μας την παρουσιάζει όμως σαν θέσφατο που αν αυτό δε γίνει θα π[εθ΄'ανουμε έχει μεγάλη διαφορά.Και ένας τέτοιος είστε εσείς κύριε Ράπτη που ΄χετε γίνει ο εκπρόσωπος της κυβέρρνησης. Ντροπή να ασκείτε τέτοιον εκφοβισμό στον έλληνα και ότι εκτός από τις λ'ύσεις που εσείς προτείνετε δεν υπάρχει τ΄'ιποτα άλλο. Απλά αυτές οι λ΄θυσεις είναι αυτές που εσείς και τα όμοια παπαγαλάκια θ'ελουν να περάσουν μια και έτσι θα βγάλετε τα λεφτά σας. ΟΧΙ λοιπόν υπάρχει και η έντιμη λύση του ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑ ΤΑ ΈΧΟΥΜ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ.ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΜΕ.

bk

 καλα ολα αυτα,αλλα σιγουρα κι ο λαος οπως η τροικα θελει να δει εργα. το να δωσει και αυτος την (βοηθεια του ) ,σιγουρα θα θελει να δει και αυτος να πληρωνουν απο οσους εκλεψαν και οσα εκλεψαν ,να δει περικοπες στο δημοσιο σε τομεις που ισως δεν επρεπε να υπηρχαν καν στον δημοσιο τομεα καθως ισως δεν εξηπυρετουν και τιποτα τοσα χρονια παρα μονο πολιτικα οφελη,ΑΣ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΜΑΣ.Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΙΣΩΣ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

aggela gialoyri

Θα ηθελα να βοηθησω την πατριδα για οσα προαναφερατε αλλα η αλλη πλευρα λεει οτι :Δεν τρωει η ελλαδα τα παιδια της αλλα οι πολιτικες οικογενειες που τοσα χρονια ολοι οι "αρρωστοι"μπλε ,πρασινοι,κοκκινοι στηριζουν.Αυτη τη φορα ας κανουν ολοι αυτοι ενα "ξηλωμα'" για το καλο  ολων μας.Για μια και μοναδικη φορα θα ηθελα να δω μια "κινηση "που να δειχνει πατριωτες .Ας μεινουν επανω λοιπον οι 5-10 που θεωρουν οτι μπορουν να δωσουν και οι υπολοιποι 290 με τις οικογενειες τους +ολους τους μεγαλουπαλληλους των Δ.Ε.Κ.Ο και της Βουλης να πανε σπιτια τους.Οσο για εκεινους που μας εφεραν εδω καταναγκαστικα εργα και οχι χρυσα κλουβια.Καταληγω: φυσικα και θα ειμαι μεσα στους βοηθους αν αυτα και οχι κατι απο αυτα πραγματοποιηθουν!

ΕΛ. ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ

"Στη δεύτερη περίπτωση, αν δηλαδή αποφασίσουμε να σώσουμε τη χώρα, θα δυσκολευτούμε για ένα-δύο χρόνια όλοι μαζί" Δυστυχώς τα ένα-δυο χρόνια φαγούρας περάσανε... Πόσα χρόνια πρέπει να δεινοπαθήσουμε για να δούμε "άσπρη μέρα"; Όταν σου λένε κάθε χρόνο ότι τον άλλο χρόνο θα είμαστε καλύτερα και τον άλλο χρόνο θα είμαστε καλύτερα και κάθε χρόνο είσαι χειρότερα τότε έχεις έλλειμα εμπιστοσύνης. Όταν από την άλλη βλέπεις κάποιοι λίγοι να εξακολουθούν να μην θέλουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Δεν είναι όλοι οι Έλληνες κλέφτες. Κάποιοι κάνανε τρελές οικονομίες να πάρουν ένα κεραμίδι, έχουν δάνεια. Μπορεί να έχουν μέινει και άνεργοι. Πως είναι δυνατόν να σηκώσουν αυτά τα βάρη; Αυτά τα λίγα. Συμπέρασμα, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζετε.

tassos

 και τι προτείνετε δηλαδή που γράφετε και τέτοια άρθρα?να μη διαμαρτύρεται καν ο κόσμος?να βλέπει ότι τον κλέβουν συστηματικά και να λέει δεν ''πειράζει θα το κάνω για το καλό της πατρίδας'' ,όταν παράλληλα βλέπει ότι όλοι μένουν ατιμώρητοι???

Ως_πότε_παλληκάρια

 Αγαπητέ κύριε Ράπτη, ο κάθε Έλληνας να είσαστε σίγουρος ότι θα συνέβαλλε στην εθνική προσπάθεια, με οποιοδήποτε τίμημα, ΑΝ έβλεπε ότι δεν θα πάνε στον βρόντο οι θυσίες του. Δυστυχώς αυτό βλέπει σήμερα. Μιά ανύπαρκτη κυβέρνηση, που δεν έχει ούτε στρατηγική, ούτε την ικανότητα να κυβερνήσει το καράβι που λέγεται Ελλάδα, αλλά το κυριότερο στερείται στόχων και οράματος. Ταξιδεύουμε σε ένα ακυβέρνητο καράβι και κανείς δεν ξέρει πώς και πού θα πάμε... Αυτή είναι η διαφορά με τους πατεράδες και τους παπούδες που αναφέρατε. Αγωνίστηκαν γιατί οι τότε ηγέτες είχαν θέσει στόχους και όραμα. Μπορεί να διαφωνούσαν κάποιοι με αυτούς τους στόχους αλλά υπήρχαν. Σήμερα το μόνο που υπάρχει είναι κοντόφθαλμες σπασμωδικές κινήσεις από ξεπερασμένους από την ιστορία ηγετίσκους...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία