«Έχω ένα όνειρο…»
stefanadis-hrist

Χρ. Ι. Στεφανάδης

«Έχω ένα όνειρο…»

Στις 28 Αυγούστου του 1963, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ εκφωνούσε τον περίφημο λόγο του, που τον παρακολούθησαν πάνω από 250.000 άνθρωποι στην Ουάσιγκτον. Μεταξύ άλλων , στον ιστορικό αυτό λόγο είπε τότε:

“Σας λέω σήμερα, φίλοι μου, ότι παρά τις δυσκολίες και τις απογοητεύσεις της στιγμής, έχω ακόμη ένα όνειρο. Είναι ένα όνειρο γερά ριζωμένο στο αμερικανικό όνειρο. Έχω ένα όνειρο ότι μια μέρα αυτό το έθνος θα ξεσηκωθεί και θα ζήσει το αληθινό νόημα της πεποίθησής του ……Έχω ένα όνειρο σήμερα.

Έχω ένα όνειρο ότι μια μέρα κάθε κοιλάδα θα υψωθεί, κάθε λόφος και βουνό θα χαμηλώσει, οι ανώμαλοι τόποι θα γίνουν ομαλοί και οι στραβοί τόποι θα γίνουν ευθείς και η δόξα του Κυρίου θ' αποκαλυφθεί και όλη η σάρκα μαζί θα την αναγνωρίσει”….

…Και εδώ, στην ταλαιπωρημένη πατρίδα.

Που μέσα από καταστροφικούς πολέμους, μέσα από αδελφοκτόνους αλληλοσπαραγμούς, μέσα από στυγνές δικτατορίες αλλά και επίπλαστες δημοκρατικές διακυβερνήσεις, επιβίωσε σε αυτή την γωνιά της γης . Και μέσα στην Μεσόγειο θάλασσα , το λίκνο αυτό του ανθρώπινου πολιτισμού, κατάφερε να επιβιώσει.

Κατάφερε να μεγαλουργήσει σε ορισμένες χρονικές στιγμές, αλλά και να φθάσει στο χείλος της καταστροφής σε άλλες…
Στην ταλαιπωρημένη πατρίδα ,που την πληγώνουμε και μας πληγώνει.

Στην χώρα του Ομήρου , του Αριστοτέλη, του Σωκράτη , του Πλάτωνα, του Αρίσταρχου, του Πυθαγόρα, του Επίκουρου…

Στην χώρα του Ρήγα Φεραίου, του Κολοκοτρώνη, του Μακρυγιάννη , του Ελευθέριου Βενιζέλου…

Στην χώρα του Σεφέρη, του Ελύτη , του Θεοδωράκη…

Κλείσιμο
Στην πατρίδα, που μετα την μεταπολίτευση, διολίσθησε κατά περιόδους σε μονοπάτια επικίνδυνα. Μονοπάτια , που λαϊκιστές και δημαγωγοί , οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία, την οδήγησαν.
Λαϊκιστές, εξαπάτησαν τον λαό εμπορευόμενοι ψεύτικες ελπίδες…

Δημαγωγοί, παρέσυραν τον ανυποψίαστο λαό χρησιμοποιώντας ένα ανέξοδο λόγο …

Και αφού κατέλαβαν την εξουσία, την διαχειρίστηκαν κατά τρόπο, σε πολλές περιπτώσεις ανεπαρκή και δυστυχώς ακόμα χειρότερα, σε πολλές περιπτώσεις κατά τρόπο καταστροφικό.
-Υπερχρέωσαν την χώρα, χρησιμοποιώντας το δανεικό υψηλότοκο χρήμα, όχι παραγωγικά για την ανάπτυξη, αλλά παρασιτικά , μοιράζοντας επιδόματα και επιδοτήσεις σε ημέτερους, με σκοπό την δημιουργία κομματικών στρατών , με απώτερο στόχο τους, την διαιώνισή τους στην εξουσία…

-Παράκαμψαν την αξιοκρατία, αυτό τον πυλώνα της δημοκρατίας και της κοινωνικής ανέλιξης, και στήριξαν με πάθος την αναξιοκρατία και τελικά την φαυλοκρατία…
-Δίχασαν το λαό, αναμοχλεύοντας συστηματικά εμφιλιοπολεμικές μνήμες από το τραυματικό παρελθόν…

- Αποδυνάμωσαν την θέση της χώρας στο διεθνές πεδίο με τις αλλοπρόσαλλές πολιτικές τους, και έφεραν την Ελλάδα κοντά στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Μέσα από ένα καταστροφικό μίγμα ιδεοληψιών , ανικανότητας και ενδοτικότητας, κατάντησαν περιοχές της χώρας αποθήκη ανθρωπίνων ψυχών . Με τους προσφυγές και μετανάστες να μετατρέπουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σε τόπους μαρτυρίου και για τον Ελληνικό πληθυσμό, αλλά και για τους πρόσφυγες…

-Φτωχοποίησαν τους Έλληνες, και ιδιαίτερα την ραχοκοκαλιά του έθνους , την μεσαία τάξη.

-Υποβάθμισαν την υγεία και την παιδία. Την παιδία, που από την αρχαιότητα αποτελεί προνομιακό πεδίο του ελληνικού πνεύματος.
-Χλεύασαν και υποτίμησαν διαχρονικές αξίες του ελληνισμού, όπως είναι η θρησκεία και η οικογένεια.

…Ο ελληνικός λαός , με την ψήφο του τιμώρησε τους λαϊκιστές της τελευταίας περιόδου. Την κυβέρνηση, που την εξουσία την είδε ως λάφυρο και τους πολίτες ως αναλώσιμους και χωρισμένους σε κατηγορίες : “εμείς και οι άλλοι”.

Τους τιμώρησε για όλα τα δεινά που συσσώρευσαν στην χώρα την τελευταία τετραετία.

Έδωσε πανίσχυρη εντολή διακυβέρνησης στην Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Για να υλοποιήσει το όνειρο.

Είναι ένα όνειρο γερά ριζωμένο στην ελληνική κληρονομιά.

Ένα όνειρο, ότι μια μέρα αυτό το έθνος θα ξεσηκωθεί και με την βαριά κληρονομία που ξεκινάει από τα βάθη της προϊστορίας , θα προχωρήσει γοργά στο μέλλον μεγαλουργώντας…

Οι οιωνοί είναι άριστοι μετά την 7η Ιουλίου 2019 !

* O Χριστόδουλος Στεφανάδης είναι βουλευτής Σάμου της ΝΔ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ