anastasiadis_themos

Ούτε ένας, ούτε μία στο Δημόσιο αν δεν έχει κάνει 5 χρόνια -επ’ αμοιβή- θητεία

Θέμος Αναστασιάδης

Υποχρεωτική η στράτευση και για τις γυναίκες - στα ριάλιτι βγαίνουν όλες Ράμπο!

Κορίτσια, αφήστε τα πιλάτες, ο στρατός σάς θέλει να βάλετε πλάτες! Απ’ ό,τι βλέπουμε, αν είναι για κάνα ριάλιτι τύπου «Survivor», σέρνεστε μια χαρά σαν κομάντο στις λάσπες! Μέχρι και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έχει γίνει ΟΥΚ! Παλαιού τύπου θεωρίες για την Ελληνίδα... μέλλουσα μάνα που είναι άνεργη και άλλα Μάρθα Βούρτση style, ας μην ξανακούσουμε, γιατί οι άνδρες είναι σε πιο δύσκολη θέση. Και στη δουλειά και σε όλα.

Μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα λύνει ριζικά το θέμα της στελέχωσης των Ενόπλων Δυνάμεων με υποχρεωτική στράτευση των γυναικών για κάνα 12μηνο, σε γραφεία, διοικητικές υπηρεσίες κ.λπ. Το 50% των στρατιωτών εκεί απασχολείται σήμερα! Αρα αν υπηρετήσουν και τα κορίτσια, θα είναι σαν να διπλασιάζονται οι μάχιμοι φαντάροι, χώρια που πολλές στρατιωτίνες επαγγελματίες τα καταφέρνουν μια χαρά και σε πολεμικές θέσεις. Ουδεμία δικαιολογία λοιπόν! Και για να δώσουμε ένα κίνητρο παραπάνω, που σίγουρα θα συγκινήσει όλες τις νέες, αλλά και τους νέους που δυστυχώς ακόμα ονειρεύονται μια καριέρα μονιμότητας στο απέραντο κρατικό φρενοκομείο, να μια ιδέα που συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου: Να μην προσλαμβάνεται στο Δημόσιο ουδείς, σε καμία θέση αν προηγουμένως δεν έχει πάει 3 ή 5 χρόνια να υπηρετήσει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ στον στρατό. Πρώτα, δηλαδή, θα προσφέρεις εκεί όπου η χώρα υποφέρει, ό,τι ειδικότητα και αν έχεις, από οδοντίατρος μέχρι ηλεκτρολόγος -αλλά όχι βυσματολόγος- και αυτό θα είναι το εισιτήριό σου για να προσληφθείς... να αράξεις μια ζωή στο παλιο-Δημόσιο... FAIR ENOUGH; Δίκαιο δεν είναι; Κάνε μια προϋπηρεσία ένστολη μια πενταετία, ΕΠ’ ΑΜΟΙΒΗ ΠΑΝΤΑ, και μετά τράβα να σαπίσεις σε κάνα γραφείο, αφού αν περιμένουμε τον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου θα μας φάει η μαρμάγκα και η... Σουλτάνα γειτόνισσα.

Στο κάτω-κάτω είναι αδιανόητο να μπαίνει μια νέα γυναίκα στα 25 της ή ένας άνδρας στα 26-27 του σε έναν κρατικοδίαιτο τομέα και να παριστάνει από εκεί (όπως κάνουν οι 9 στους 10) το αφεντικό στους κοινούς θνητούς, στους δόλιους φορολογούμενους, οι οποίοι και τον πληρώνουν και τον έχουν και στον σβέρκο τους να τους κάνει κουμάντο στα πάντα. Αν θες μια τόσο προνομιούχα θέση (παρότι καλό θα ήταν να καταργηθεί και η μονιμότητα), τότε είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη, που λέει και ο ΣΥΡΙΖΑ, να έχεις προσφέρει πριν το κάτι παραπάνω στην πατρίδα σου. Δεν κατάλαβα δηλαδή, από πού κι ως πού άλλοι γεννιούνται για να πηγαίνουν καβάλα και άλλοι πεζοί μια ζωή; Ασε που έτσι θα μάθουν πώς βγαίνει αληθινά το ψωμί.

Απαξ όμως και γλιτώσουμε από την τωρινή κρίση, πάρουμε πίσω τα δύο παιδιά και... δεν χάσουμε και κάνα νησί με τα άχρηστα κορμιά που μας κυβερνούν, πρέπει να γίνει μια ξεκάθαρη κουβέντα: θέλουμε ή όχι να έχουμε κανονικό στρατό που να τα βγάζει πέρα στην ώρα της ανάγκης; Δεύτερον, αν ναι, τον έχουμε για να πολεμάει ή για να υποχωρεί ταπεινωτικά, συντεταγμένα, προδομένος από τους πολιτικάντηδες, όπως ξεφτιλίζεται η ΕΛ.ΑΣ. κάθε μέρα από τους αναρχικούς του ΣΥΡΙΖΑ; Καθότι στρατό ή έχεις ή δεν έχεις, κι αν τον έχεις, πρέπει να τον δείχνεις! Δεν λέμε να τσιμπάς σε κάθε τούρκικη παγίδα, αλλά τρόπο να τους δείξεις τι στρατά έχεις! Εκτός κι αν δεν θέλουμε, ή δεν σκοπεύουμε ποτέ να τα χρησιμοποιήσουμε, οπότε ας κηρύξουμε επισήμως την Ελλάδα αφοπλισμένη και ουδέτερη ζώνη, να μην ξοδευόμαστε κιόλας. Αν θέλουμε να έχουμε τον στρατό που πραγματικά απαιτείται λόγω του απέναντι αντιπάλου (όσο αξιόμαχος κι ΑΝ είναι, ο δικός μας τώρα υπολείπεται και σε αριθμό και σε υλικά), οι ΕΙΔΙΚΟΙ προτείνουν ορισμένα τουλάχιστον βασικά, πέραν όσων προαναφέραμε.

Πρωταρχικά, γρήγορο επανεξοπλισμό εκεί όπου έχουμε το πλεονέκτημα και οι Τούρκοι όχι. Οπως παραγγείλαμε τις γαλλικές φρεγάτες και κάποια άξια λόγου αμερικανικά αεροπλάνα, να προχωρήσουμε και σε άλλα. Και μην ακούτε την «καραμέλα» για υπερβολικές αμυντικές δαπάνες που γίνονται αντί για νοσοκομεία και σχολεία και τα σχετικά, που μας ΑΦΟΠΛΙΖΕΙ εδώ και δεκάδες χρόνια. Για τους εξοπλισμούς καταρχάς δεν πληρώνεις, αλλά δανείζεσαι, και τα βάζεις στο γενικό εθνικό χρέος που έτσι κι αλλιώς τελειωμό δεν έχει και ούτε πρόκειται!...

Με μία διαφορά: άλλο να δανείζεσαι για να διορίζεις τα κομματικά τρωκτικά του καθενός, κι άλλο για να παίρνεις όπλα και να «παίζεις μπάλα» με τους συμμάχους... Αν έχουν λαμβάνειν από σένα για 50 F-35 και 200 γερμανικά τανκς, δεν θα σ’ αφήσουν να χρεοκοπήσεις ποτέ! (business-business κι όχι άλλες μίζες!) Οπως μου έλεγε κάποτε και ένας πολύ υψηλά ιστάμενος Αμερικανός, «αν δεν πουλήσουμε σε εσάς όπλα, σε ποιον θα τα σπρώξουμε; Στο Λιχτενστάιν, να επιτεθεί στην Αυστρία; Λίγοι πόλεμοι στα υπ’ όψιν έχουν απομείνει στη Γη, τι θέλετε, να το κλείσουμε το μαγαζί;». Αυτό πράγματι είναι το σκεπτικό των μεγάλων χωρών που πουλάνε όπλα. Είσαι πελάτης; Και χωρίς λεφτά, θα έχεις προτεραιότητα και σε ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ! Αμα είσαι... ειρηνόφιλος τζαμπατζής, περίμενε σαν μακάκας να σε στηρίξουν απέναντι στον τουρκικό αστακό. Και εν πάση περιπτώσει, αν δεν ξέρεις τι να κάνεις, κάν’ το όπως το Ισραήλ. Κάτι παραπάνω γνωρίζει αυτό και επιβιώνει. Επιπλέον, καλά τα όπλα και τα κανόνια, αλλά χρειάζονται και οι άνθρωποι. Το θέμα των αξιωματικών είναι ξεχωριστό και σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει για να διπλασιαστούν οι αμοιβές τους και να έχει ο νέος κίνητρο να πάει εκεί, να υπηρετήσει, να σπουδάσει και να μορφωθεί. Λέγαμε ότι θα κάναμε επαγγελματικό στρατό για να μειώσουμε... τη θητεία και τελικά μόνο το δεύτερο έγινε. Εννέα μήνες θητεία είναι κοροϊδία. Χώρια το αν πιάνουν καμιά φορά όπλο. Ο θεσμός της εφεδρείας και της συνεχούς επανεκπαίδευσης πρέπει να ξαναπάρει μπροστά... Οπως επίσης και οι Κρίσεις των στελεχών να μη γίνονται με πολιτικά κριτήρια που ξεφτιλίζουν το στράτευμα.

Αυτά, αν θέλουμε να έχουμε στρατό. Αν δεν θέλουμε τον φερετζέ και στο Μαξίμου, να μάθουμε την τέχνη του χορού της κοιλιάς και Dancing with the Συριζογιουσουφάκια.

ΣΧΟΛΙΑ (60)

9 μήνες ή 3 χρόνια θητεία γυναίκες άντρες

Το πιο καλό θα ήταν να διαλέγουν και οι γυναίκες και οι άντρες, αν θέλουν εννιάμηνη ή τριετή θητεία, είτε στα 18 τους, αν δεν παν στο πανεπιστήμιο, είτε στα 24 τους, δηλαδή μετά το πρώτο πτυχίο τους, είτε στα 28-30 τους, αν συνεχίσουν τυχόν μεταπτυχιακές/διδακτορικές σπουδές. Από εκεί και περα, αν επιλέγουν την πρώτη περίπτωση, την εννιάμηνη θητεία δηλαδή, ενώ θα έχουν μικρή θητεία, δε θα μπορούν και δε θα πρέπει να διορίζονται σε μόνιμες θέσεις του δημοσίου παρά μόνο σε θέσεις συμβουλευτικές ή ορισμένου χρόνου μόνον. Αντίστοιχα, αν υπηρετήσουν 3 χρόνια θητεία θα μπορούν να διορίζονται και σε μόνιμες θέσεις του δημοσίου αλλά όχι αυτόματα. Καλό θα ήταν πάντως, στη δεύτερη περίπτωση, να διατηρούνται αξιοκρατικά κριτήρια επίλογής υπαλλήλων για αυτούς που θέλουν να γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι μετά τη τριετή θητεία στο στρατό. Δηλαδή να μη γίνονται αυτόματα μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι μόνο και μόνο, επειδή υπηρέτησαν 3 χρόνια στο στρατό. Αυτό θα ήταν άδικο, αφού, από τη μια δε θα μπορούσε να σηκώσει όλους τους θητεύσαντες 3 έτη ο κρατικος κορβανάς, ως μόνιμους δημοσίους υπαλλήλους, από την άλλη η τριετής θητεία δεν θα μπορούσε ποτέ να εγγυηθεί ότι κάποιος θα γίνει καλός δημόσιος υπάλληλος μόνο και μόνο επειδή θήτευσε πολλά έτη στο στράτευμα. Ας ελπίσουμε οι πολιτικοί ταγοί μας να λογικευτούν και να εισακουστεί αυτή η πρόταση, αφού τώρα το συστήματα θητείας και διορισμού μονίμων υπαλλήλων στο δημόσιο είναι μέτρια και αναποτελεσματικά κατ'ουσίαν. Τέλος, όλοι οι θητεύσαντες πολίτες, είτε για 3 χρόνια είτε για 9 μήνες, να μπορούν να γίνονται ελευθεροι επαγγελματίες ανά πάσα στιγμή, αν αυτό επιλέξουν στη ζωή τους τελικά.

theokal

Προυπογράφω την πρόταση. Σαφώς η στρατιωτική υπεροχή είναι θέμα τεχνολογίας. Εν μέρει οι πόλεμοι είναι θέμα high tech όπλων και μεθόδων. Οι Κούρδοι στο Αφρίν ανυποψίαστοι έκοβαν βόλτες στις θέσεις τους θεωρώντας ότι το ανάγλυφο της γης δεν τους έκανε ορατούς από τους Τούρκους. Νομίζοντας ότι θα πολεμήσουν όπως και πριν 30 χρόνια θεωρούσαν ότι δέντρα, χαράδρες και θάμνοι προσφέρουν επαρκή κάλυψη. Οι Τούρκοι όμως προχωρώντας, μπροστά από τα τανκς τους και τα πυροβόλα, έστελναν πάνω από τις θέσεις των Κούρδων drones και UAV's που προπορεύονταν μερικά χιλιόμετρα. Τα drones και τα UAV's έστελναν πίσω στα τάνκς τις συντεταγμένες και real time εικόνα των Κούρδων που ... βολτάριζαν ανυποψίαστοι. Έτσι οι Τούρκοι εντόπιζαν τις οχυρώσεις, τις συγκεντρώσεις όπλων και ανταρτών και βομβάρδιζαν από χιλιόμετρα μακρυά, απολύτως ασφαλείς και χωρίς καν να τους έχουν δει οι Κούρδοι. Απτην άλλη μεριά όσους βομβαρδισμούς από απόσταση να κάνεις, αν δεν πατήσεις πόδι (στην κυριολεξία) στην περιοχή του άλλου, δεν έχεις τίποτα. Γι αυτό χρειάζονται οι στρατιώτες, τα πεζοπόρα τμήματα που εγκαθιστούν " επι γης " την κυριαρχία του επιτιθέμενου. Για τους ίδιους λόγους χρειάζονται οι στρατιώτες, και στους αμυνόμενους για να αποτρέψουν την εγκατάσταση της κυριαρχίας του επιτιθέμενου. Και εκεί οι αριθμοί είναι συντριπτικά σε βάρος μας. Οι Τούρκοι είναι 80εκ. και εμείς 10εκ. Ενας προς 8 δηλαδή. Γι αυτό εμάς μας χρειάζονται και οι γυναίκες ώστε τουλάχιστον αυτή η σχέση να βελτιωθεί λιγάκι. Επιπλέον εμείς είμαστε οι αμυνόμενοι και αυτοί που θα "αιφνιδιαστούν" όταν ο επιτιθέμενος εκδηλώσει την πρόθεσή του και επιπλέον έχουμε να φυλάμε και χίλια νησιά που είναι πολύ δύσκολο να τα φυλλάξουμε όλα. Γι αυτό πρέπει να παρθούν μέτρα τώρα και ένα από αυτά είναι και η στράτευση των γυναικών. Η οποία στράτευση μπορεί να γίνει και διδακτική, εκπαιδευτική εννοώ και να αποκομιστούν δεξιότητες και εμπειρίες που κορίτσια 20 χρονών ακόμα δεν έχουν. Εξάλλου και σε όσους άντρες στρατεύτηκαν, η στράτευση μάλλον καλό τους έκανε.

Οι υπερβολές της υπεροπλίας και των αριθμών...

Καλή η αγορά όπλων με μέτρο αλλά όχι και αυτοσκοπός. Η υπεροπλία ενός στρατού έναντι ενός άλλου δεν εξασφαλίζει αυτομάτως και τη νίκη του πρώτου έναντι του δευτέρου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ημιδιαλυμένος πλην υπερξοπλισμένος τουρκικός στρατός, που έκανε 2 μήνες για να καταλάβει μια πόλη 30 χιλιάδων ανθρώπων, το σχεδόν έρημο Αφρίν...σε μια διαλυμένη Συρία. Όσο για το 8 προς 1 πληθυσμιακά Ελλάδας με Τουρκία, καμία σχέση τα πληθησμιακά στους πολέμους του 20ου και του 21ου αιώνα. Π.χ. βλέπε Πόλεμο των 6 Ημερών του μικρού Ισραήλ έναντι της μεγάλης Αιγύπτου το 1967, με απόλυτη και αποφασιστική νίκη του Ισραήλ έναντι της Αιγύπτου. Γενικά, να είσαι πιο σοβαρός στην ανάλυση σου και να παρουσιάζεις πιο δομημένο λόγο, όταν μιλάς για στρατιωτικά. Τέλος, ο μόνος φόβος της Ελλάδας είναι οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες που από τη μια είναι καλοπερασάκηδες κι από την άλλη έχουν χρεοκοπήσει ως κράτος.

theokal

Κριτικάροντας μειωτικά δείχνεις πόσο κομπλεξικός είσαι.

Deaf

Για αυτούς που ευαγγελίζονται ειρήνη και διπλωματία τους προτείνω να θυμηθούν το Βυζάντιο προτού πέσει. Ολοι κοιτούσαν την προσωπική τους ευμάρεια και ευελπιστούσαν σε ξένη παρέμβαση. Και κάτι ακόμη Κωνσταντίνος Παλαιολόγος δεν υπάρχει αλλά μόνο απαίδευτοι πολιτικοί που δεν αγαπούν τη χώρα.

Τοσο απλα.

Στις πολιτισμενες χωρες(...και η Ελλαδα μεσα σε αυτες)οι πολεμοι δε γινονται με οπλα(ξεπερασμενα)οι πολεμοι ειναι πλεον οικονομικοι.Σου κοβουν τις χρηματοδοτησεις τα δανεια ΔΕΝ σε αφηνουν να αναπτυχθεις οπως εσυ θες (για ευνοητους λογους) και Ελλαδιτσα τελος.Ουτε αιματα ουτε γκρεμισματα ουτε τιποτα.Ειναι και αυτο μια εξελιξη αν σκεφτει κανεις τις βαρβαροτητες του πολεμου απο αρχαιοτατων χρονων. Ζητω η τεχνολογια παιδια!Τζαμπα αγχωνεστε.

d

Δηλαδή για να καταλάβω, αν η Τουρκία σου πάρει ένα νησί, εσύ θα κάνεις οικονομικό αποκλεισμό ή κυβερνοπόλεμο; Σίγουρα θα της κάνεις τα μούτρα κρέας. Φίλε είσαι πολύ νυκτωμένος!!

Αποστολος

Η συριζομαφια διοριζει με χαρα και προθυμια στο δημοσιο, πολλες αμορφωτες κακομαθημενες χασικλουδες και κακοποιους με λερωμενο ποινικο μητρωο.

ms

Θέμο μου, ας ξεκινήσουμε από τους πρωθυπουργούς αυτής της χώρας... Ο τελευταίος που έχει ένσημα ποιος είναι???

@

Στο δημοσιο σαπιζουν σε καρεκλες, δεν παραγουν πλουτο ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ και χτιζουν το αεπ της χωρας οπως ο αναστασιαδης!!!!!!!!!!!!!!!!!

Χακερμποι

Οσο για την συνδεση της στρατευσης με το δημόσιο είναι ενδιαφέρουσε ιδέα αλλά εξαιρετικά τολμηρή για εναν δυσκαμπτο λαό όπως οι έλληνες. Εδώ ενα εισητήριο δεν μπορουμε να βγαλουμε.

Ανάγκα και οι θεοί πείθονται

Οι χρεοκοπημένοι Έλληνες ή θα γίνουν άνθρωποι ή θα τους υπερφαλλαγγίσουν οικονομικά και στρατιωτικά οι γείτονες τους και οι Ευρωπαίοι. Οπότε παίζει και οι βαλκανέλληνες να αρχίσουν να οργανώνονται πολιτειακά, στρατιωτικά και οικονομικά. Ήδη η ξευτίλα και η ταπείνωση που φάγανε από τους Εωρωπαίους είναι μεγάλη. Το καλό είναι ότι αυτή η εθνική ταπείνωση τους έχει κάνει να λογικεύονται σιγά σιγά. Φαντάζεσαι, όμως, οι βαλκανέλληνες να απειλούνται απ'τους Αλβανούς, τους Σκοπιανούς και τους Τούρκους, όπως τώρα, και αυτοί να ξύνονται; Οπότε η άποψη του Θέμου παίζει.

Χακερμποι

Σωστός ο πατριωτισμός σου Θέμο αλλά λάθος η προσέγγιση σου και αυτό γιατί έχει αλλάξει ο τρόπος που διεξάγεται ενας πόλεμος. Ειμαστε στις εποχές που πολέμοι γίνονται με κοκκινα κουμπιά από τα γραφεία των προέδρων, από ημιαυτόνομα drones με προγραμματισμένους κανόνες εμπλοκής και με μάχες όπου ενας χακερ αξίζει όσους 1000 στρατιωτες. Οσες γυναίκες και να ντυσεις στο χακί ο εχθρός θα σου κάνει ηλεκτρονικό πόλεμο και θα ψαχνεις τους χαρτες του Εβρου με λαμπα πετρελαίου. Η προετοιμάζεσαι για το μέλλον ή σε προσπερνάει το παρόν.

αφιλοτιμος

Ασε τα σχολια, αυτογελοιοποιεισαι. Και αυτο το χακερμποι πως σου ηρθε και το επελεξες;

Λιγότερες sci-fi ταινίες να βλέπεις

Οι πόλεμοι δεν είναι μόνο με χακέματα ούτε μόνο με όπλα και άρματα. Σήμερα οι πόλεμοι είναι κυρίως υβριδικού χαρακτήρα με συνδυασμό πολλών μορφών πολέμου εναντίον του εχθρού. Να είσαι πιο σοβαρός και τεκμηριωμένος στις απόψεις σου και να μη λες ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι. Βγάζεις μεγάλη άγνοια.

Chris

Πολλά πρέπει να γίνουν. 1) Κλήση όλων, αύριο, για εκπαίδευση σε βολές, ανδρών και γυναικών. 2) Η θητεία να μην αφορά αγγαρείες, γόπινγκ. Αλλά, όλοι να εκπαιδευόμαστε σε συνθήκες μάχης. Να μαθαίνουμε τρόπους αυτοάμυνας, και πρώτες βοήθειες και άλλα. 3) Να υπάρχουν περιπολίες σε κάθε γειτονιά, και να υπάρχει ένα είδος στρατιωτικής αστυνομίας, όπου όλοι θα κάνουμε τη θητεία μας εκεί πέρα. 4) Για όποιον παίρνει Ι-5, να χρειάζεται κάθε χρόνο να εξετάζεται από ψυχίατρο, για να ελέγχεται η ακρίβεια της γνωμάτευσης. Και όχι απλά να απολύεται από τον στρατό, αλλά να νοσηλεύεται υποχρεωτικά σε ψυχιατρική μονάδα. 5) Κάθε άνδρας και γυναίκα 18 ετών, να στρατεύεται υποχρεωτικά. Αργότερα, σε περίπτωση που θα πάρει ένα πτυχίο που θα χρειάζεται στο στράτευμα, θα μετεκπαιδεύεται ώστε να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο στράτευμα, και θα αμείβεται ανάλογα βέβαια. 6) Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι μόνο σε όσους υπηρέτησαν τη θητεία τους. Και μάλιστα, μόνο όσοι είχαν καλή μνεία για τις υπηρεσίες τους.

3 φάουλ

3) ο φασισμός και ο ναζισμός τελειώσαν επίσημα το 1945 στην υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ η "επταετία" το 1973 στην Ελλάδα. Η πολιτική αστυνομία για τους πολίτες. Ο στρατός για τα σύνορα. Δημοτικούς αστυνόμους δε θέλουμε, γιατί είναι γλύφτες και άχρηστοι ως επί το πλείστον. 5) Θητεία στα 18 για άντρες και γυναίκες, εφόσον δεν συνεχίσουν με πανεπιστημιακές σπουδές μετά το λύκειο. Άλλωστε δε γεννήθηκαν όλοι ούτε είναι όλοι οι 18άρηδες στρατόκαβλοι. 6) το εκλέγειν και το εκλέγεσθαι δεν σχετίζεται με τη θητεία αλλά με τον νου και με την κριτική ικανότητα του πολίτη. Ο στρατός σε προετοιμάζει εναντίον του εχθρού, όχι για το αν θα κατέβεις στις εκλογές ή τι θα ψηφίσεις...Πάντως, η δημοκρατία αναγνωρίζει τη χαζομάρα ως μέρος του πολιτεύματος. Λαμπρό παράδειγμα πως ψηφίζουν οι Έλληνες από το 1974 και μετά...Αυτά και χαλάρωσε με την κάνη στραμμένη στον Τούρκο. Τίποτα άλλο.

Chris

3) δεν σου αρέσει το μπέρδεμα στρατού και αστυνομίας. Πολύ ωραία. Τότε, θα το πούμε εθελοντική υπηρεσία στην αστυνομία. Το ζήτημα, δεν είναι αν θα φοράνε χακί ή όχι. Το ζήτημα είναι να μάθει να περιπολεί ο καθένας στη γειτονιά του. Μην μπλέκεις ιδεολογίες στη μέση, είναι πρακτικό το θέμα. 5) στην Κύπρο πηγαίνουν υποχρεωτικά από τα 18. Είναι καλύτερο για όλους αυτό, και για τον στρατιώτη. 6) Ξέρεις θεωρητικά, δεν υπάρχει σωστή ψήφος, και λάθος ψήφος, είναι λίγο ελιτίστικο αυτό το επιχείρημα. Πάντως το δικαίωμα στη ψήφο, είναι διαφορετικό από τη "σωστή ψήφο".Και ένας εγκληματίας μπορεί να έχει περισσότερο μυαλό από μένα, και να ψηφίζει καλύτερα, από μένα. Αλλά, το κράτος του στερεί το δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Το δικαίωμα, έχει να κάνει με το τι προσφέρεις στη χώρα σου, και έτσι λειτουργεί και ως κίνητρο. Στο Ισραήλ, ρωτάνε για τους πολιτικούς τους, πού, υπηρέτησαν. Ο Νετανιάχου, π.χ. είναι εθνικός ήρωας στο Ισραήλ, ως μέλος των ειδικών δυνάμεων.

Το καλυτέρεψες αλλά το 5 είναι off.

3) ΟΚ. Αυτό που λες παίζει και Αγγλία κατά κάποιο τρόπο με απλούς πολίτες να κάνουν περιπολίες χωρίς στολή αλλά μη φτάσουμε και στο σημείο να γίνουμε κοινωνία και με τοπικούς ρουφιάνους. Στην Αγγλία πάντως το αντίστοιχο αυτού που προτείνεις στη δευτερολογία σου λέγεται neighbourhood watch, αν δεν κάνω λάθος. 5) ΝΟΤ ΟΚ. Το ότι κάτι δουλεύει για τους Κυπρίους αυτό δε σημαίνει ότι αυτό μπορεί να δουλέψει και για την Ελλάδα (και τούμπαλιν). Εξάλλου, αν κάποιος δε θέλει να σπουδάσει καθόλου μετά το τέλος του λυκείου, μπορεί και τώρα να πάει στρατό στα 18. Θα ήταν λάθος όλοι, όμως, να παρουσιάζονται στα 18. Τέλος και ο στρατός δε θέλει μόνο δεκαοκτάρηδες, γιατί είναι κοινώς τούβλα, ψάρια και μαμούχαλοι ως επί το πλείστον. Εξάλλου, υπάρχουν θέσεις στη θητεία για γραφιάδες και μορφωμένους κτλ κτλ. 6) ΟΚ. Συμφωνώ. Ομως, ο στρατός χτίζει χαρακτήρες μάχιμους και όχι ψηφοφόρους. Ας αφήσουμε, λοιπόν, τους βεδουίνους της βουλής να κρίνουν ποιος θα ψηφίζει και πως.

Chris

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου. Μου έδωσες μπόλικη τροφή για σκέψη.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία