anastasiadis_themos

Γιατί λύσσαξαν με τους δικαστές

Θέμος Αναστασιάδης

Συγγνώμη που τους χάλασαν το Εθνικό Σύστημα Εκβιασμών *

Γιατί εξεμάνη ξαφνικά και τόσο έντονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατά των δικαστών μην κρατώντας ούτε καν τα προσχήματα; Οταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τις παρεμβάσεις-μπούμερανγκ τύπου «το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι» για τα θεσμικά εμπόδια, ξεπερνά σε επιθετικότητα τον νέο εκπρόσωπό του, τον Ευρωπαϊστή υφυπουργό Υγείας, τότε κάτι συμβαίνει.

Οσο κι αν ο τελευταίος  επιμένει φιλότιμα να γαβγίζει και να γαβγίζει, δεν επιτρέπεται να ασχοληθεί κανείς με μια ευγενή ράτσα που δεν σου αφήνει το περιθώριο για αντεγκλήσεις, αλλά με το αφεντικό του, τον πρωθυπουργό. Πώς έφτασε, λοιπόν, ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας να ειρωνεύεται και να απειλεί τους δικαστές, όταν έχει τόσους και τόσους παλιούς και νέους εξειδικευμένους κολαούζους να το κάνουν αυτό; Τι τον έβγαλε απ’ τα ρούχα του;


Οποιος νομίζει ότι η όλη ιστορία επανέρχεται μόνο λόγω των τηλεοπτικών αδειών, ζήτημα όπου το Συριζιστάν έπαθε το πρώτο του μεγάλο κλακάζ χάρη στη σθεναρή στάση του Συμβουλίου της Επικρατείας και παρότι είχε βάλει τους ίδιους αληταράδες «δημοσιογράφους» του να εκβιάζουν εκλεκτά μέλη του, έχει μείνει λίγο πίσω. Ασφαλώς το σχέδιο των αδειών τούς καίει ακόμη και δεν τους κόβει να υποχωρήσουν, καθώς όποιος δικός τους ανακατεύεται αποδεικνύεται απατεώνας ή κανονικός εγκληματίας. Ηταν τέτοιο το προσωπικό μίσος Τσίπρα προς τα ΜΜΕ, όπως φάνηκε από τους απαράδεκτους χειρισμούς του (π.χ. όταν επέχαιρε άκομψα δημοσίως επειδή τους έβαλε στα καμαράκια), που δεν είδε την καταστροφή που ερχόταν... Δεν τη βλέπει ούτε τώρα, που και πάλι θα πάει για Βατερλό με τους καναλάρχες, οι οποίοι, έχοντας ήδη το δεδικασμένο των πρώτων αθλιοτήτων υπέρ τους, δεν φοβούνται και τόσο πολύ πια τον «Μαδούρο της Κυψέλης», αφού όλοι ξέρουμε ότι μετράει μέρες και κρυψώνες.

Γιατί νιώθουν άραγε πιο χαλαρά οι καναλάρχες επειδή ξαφνικά τα ’βαλε, με ανεξήγητη μανία, κατά των δικαστών ο ίδιος ο πρωθυπουργός; Μα επειδή χάρη στην τελευταία απόφαση του ΣτΕ, βάσει της οποίας περιορίζονται οι φορολογικοί έλεγχοι που μπορούν να κάνουν οι όποιοι επίορκοι στημένοι εφοριακοί του καθεστώτος, ΤΙΝΑΧΤΗΚΕ στον ΑΕΡΑ όλο το Εθνικό Σύστημα Εκβιασμών, στο οποίο ο Τσίπρας και η πολιτική συμμορία του είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους για το μέλλον. Είτε για μακροημέρευση, είτε για έναν κάπως έντιμο συμβιβασμό μόλις χάσουν την εξουσία. Το Εθνικό Σύστημα Εκβιασμών βασιζόταν στους εξαγγελθέντες φορολογικούς ελέγχους... που πήγαιναν καμιά πενηνταριά χρόνια πίσω, βάσει των οποίων κάθε πολίτης ήταν ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένος στους Συριζαίους κατσαπλιάδες για δήθεν οφειλές, τις οποίες για να αποφύγει θα έπρεπε να συνταχθεί με το καθεστώς.

Ηταν όντως ένα εμπνευσμένο και πονηρά οργανωμένο σχέδιο, αφού οι πολιτικοί κομισάριοι του νεο-κομμουνιστικού μορφώματος που επιβιώνει με λεφτά της Ε.Ε. (άλλο έγκλημα κι αυτό!) έχουν προσαρμόσει τους μηχανισμούς που τους μάθανε οι μνημονιακοί τέκτονες όπως τους βολεύει. Οπως έχει αποδειχθεί, όλη η ιστορία περί καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, μετά την κατάρρευση και της λίστας Λαγκάρντ έχει πολύ πενιχρά έως μηδαμινά αποτελέσματα, όπως είπε και η υφυπουργός Οικονομικών Παπανάτσιου τις τελευταίες ημέρες. Πενιχρά, πρώτον, διότι πρόκειται για μια θεωρία-φούσκα που πλέον είναι μόνο για λόγια της παρηγοριάς και, δεύτερον, επειδή οι Συριζαίοι ποινικοί εκβιαστές που κάνουν τους πολιτικούς δεν έχουν αληθινό στόχο τη μεγάλη και άπιαστη φοροδιαφυγή. Εχει αποδειχθεί ότι στοχεύουν είτε σε επιλεγμένους πολιτικούς και μιντιακούς τους αντιπάλους, είτε ρίχνουν παραγάδι για να πιάσουν όλο τον κοσμάκη, ακόμη και τη μαρίδα, προκειμένου να τους έχουν στο χέρι.

Οχι τόσο για να τους τα πάρουν, αλλά για να έχουν ανοιχτές υποθέσεις εν όψει εκλογών! Ποιος Ελληνας, από τον τελευταίο περιπτερά μέχρι και τον μεγαλύτερο... καντινά συν τους μικρομεσαίους, τους έχοντες εισοδήματα από ενοίκια ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να αποδείξει πώς και τι έμπαινε και έβγαινε από τον λογαριασμό του τα τελευταία 15 χρόνια; Θυμάσαι ποιον πλήρωσες πριν από εννέα χρόνια ή, εδώ που τα λέμε, πριν από εννέα εβδομάδες; Αρα εξαιτίας μιας άλλης απαράδεκτης αλλαγής της νομοθεσίας εις βάρος του πολίτη, καθένας οφείλει να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. 


Οπως τα ’χε υπολογίσει, λοιπόν, το πρώτο μετακομμουνιστικό καθεστώς (σοβιετία) της Ευρώπης, σ’ έναν χρόνο δεν θα ’χε μείνει Ελληνας για Ελληνας  χωρίς να κληθεί στις αρμόδιες φορολογικές αρχές για υπόθεσή του... του 1990! (Μα, αδερφάκι μου, το 1990 ήταν όλοι ΠΑΣΟΚ. Η Εφορία λειτουργούσε για να δίνει επιστροφές και όχι για να οργανώνει σφαγές.) Ετσι θα ’φταναν, καλή ώρα, οι εκλογές και σημαντική μερίδα του πληθυσμού θα ήταν υπό καθεστώς πολιτικού εκβιασμού: «Ή μαζί μας και το ξεχνάμε, ή μαζί τους και... σε ξαναβρίσκουμε». Τώρα, με την απόφαση του ΣτΕ για λογικό περιορισμό των ελέγχων μέχρι πενταετία ή δεκαετία σε ειδικές περιπτώσεις, χωρίς να μπορεί η κομματοκρατούμενη Εφορία να αφήσει 30 χρονάκια μια υπόθεση ανοιχτή, ΤΟΥΣ ΚΟΠΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ! Το Εθνικό Σύστημα Εκβιασμών, που είναι η νέα πολιτική πρακτική του απομονωμένου καθεστώτος των πολιτικών εγκληματιών του 13%, κατέρρευσε κυριολεκτικά και έμεινε με τα βρώμικα σχέδιά του στον αέρα! 

Αν το θέμα αφορούσε δέκα χιλιάδες φοροφυγάδες, σκασίλα τους. Επειδή όμως θα έπιανε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους με εκκρεμότητες, τους ήρθε ο ουρανός σφοντύλι, εξ ου και ο Ευρωπαίος πρωθυπουργός (που δεν θα θέλαμε να τον φανταστούμε στυγνό στρατηγικό πολιτικό εκβιαστή και στην πράξη) έψαξε αμέσως για το άλλο μονοπάτι που ξέρει το καλό το παλικάρι. Να καταργήσει το ΣτΕ ολόκληρο! Προσεχώς! Με ένα νέο όργανο, λέει, που ουδεμία σχέση θα έχει με τη Συμβουλευτική Νομοθετική του Γεωργίου Παπαδόπουλου. Ουδεμία.

*(Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στο Εθνικό Σύστημα Εκβιασμών, ενταύθα: Ο παθών.)

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Άννα

Μήπως φίλε μου η εκάστοτε γαλάζια-πράσινη-ροζ κυβέρνηση επιτίθεται σε δικαστές όταν δεν εκδίδουν αποφάσεις σύμφωνα με τις επιθυμίες τους και οι λεβέντες με το αζημίωτο εξυπηρετούν τα γούστα της πολιτικής εξουσίας κάθε ιδεολογικής απόχρωσης, προκειμένου να διατηρήσουν ή αποκτήσουν επιπλέον παχυλούς μισθούς, προνομιακά επιδόματα, ιδιαίτερη μεταχείριση, ευνοϊκές προαγωγές, καλές μεταθέσεις, θετικές αξιολογήσεις, καθυστερήσεις συνταξιοδοτήσεων και άραγε όταν οι κρίσεις τους είναι επιθυμητές από εκτελεστική-νομοθετική λειτουργία λαμβάνουν αυξημένες ή πρόσθετες αποδοχές-αποζημιώσεις ή επαγγελματικές ρυθμίσεις ευλογώντας τα γένια τους, Απορία.

Γιάννης

Αγαπητέ Θέμο, από χθες πλέον αγοράζω την εφημερίδα σου αντί να διαβάζω μόνο δωρεάν τα άρθρα του Π.Θ. στην ιστοσελίδα σας. Πάντως το επιχείρημα περί "ή μαζί μας και δεν σου ανοίγουμε τις υποθέσεις ή απέναντί μας και στις ανοίγουμε" είναι κάπως δύσκολο να υλοποιηθεί όσο υπάρχουν εκλογές, διότι πολύ απλά, δεν υπάρχει τρόπος να βρουν τι ψήφισε καθένας μετά την κάλπη. Οι κατσαπλιάδες απλά θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για συνταγματική εκτροπή, και στο τέλος είναι πολύ πιθανό να προσπαθήσουν να ματαιώσουν τις εκλογές με οποιοδήποτε τρόπο. Όσο για την Ε.Ε. η οποία τους ανέχεται, αποδεικνύει ότι στην πραγματικότητα, και η Ε.Ε. μετατρέπεται πλέον σε μια νέα σοβιετία. Το Κρεμλίνο μετακομίζει σιγά-σιγά στις Βρυξέλες. Γι' αυτό και η Αγγλία την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια, και σε 5 χρόνια θα δούμε ποιος θα είναι σε καλύτερη μοίρα, οι χώρες της νέας ευρωπαϊκής σοβιετίας, ή η Αγγλία...

cicca

Οσο αφορα την ενημερωση μην αγοραζεις οτι σε "βολευει" να διαβαζεις αλλα βρες φυλλαδες που γραφουν οτι πραγματικα συμβαινει (δυσκολο)

Νίκος

Μην ξεχνάμε ότι μέρος της κρίσης που περνάμε είναι και το Δικαστικό Σύστημα. Τόσες εκθέσεις το λένε και τίποτα δεν έχει γίνει. Οι μεταρρυθμίσεις εκεί είναι απαραίτητες και ταυτόχρονα πολύ δύσκολες.

Οι Έλληνες δεν είναι λαός που χρειάζεται να επιβι

σει. Δεν αξίζει ούτε ένας, είναι όλοι καθυστερημένοι και κλέφτες, ζουν από τα κλεμμένα και περιμένουν να πεθάνουν ως προορίζονταν εξαρχής και μόνο. Κανείς δε θα νοιαστεί για τόσο μεγάλα μιάσματα, όσο περισσότεροι και νωρίτερα πεθάνουν τόσο καλύτερα. GENOCIDE.

Kύριε Θέμο,

τι άλλο θα μας κάνουν ακόμα για να παραμείνουν στην εξουσία;Τι άλλο;

κωστας

Καλα τα λες Θεμο, μονο που οι καναλαρχες μπορει να πηραν τον πρωτο γυρο, αλλα αυτο ηταν μονο καθυστερηση. Το νεο ΕΣΡ ειναι επισης κομμουνιστοκρατουμενο, και απλως ανεβασε τον αριθμο αδειων για να αυξηθει η μπαζα. Παλι θα πληρωσουν, και τωρα περισσοτεροι, παλι θα τους κρατανε. Οι ανθρωποι ελεγχουν 100δις και με κομματικη πειθαρχια που η ΝΔ δεν εχει δει ουτε στον υπνο της, κανουν ρεσαλτο σε ολα. Αμ γιατι νομιζεις οτι χορευανε στο Συνταγμα. Και το τελικο αποτελεσμα ειναι οτι οι καναλαρχες κανουν αυτο που βολευει τον Συριζα. Μπορει να μην ειναι πιστοι, αλλα εχουν ολοι δεχτει κομισσαριους, ολοι παρουσιαζουν φιλοκυβερνητικα δελτια με ηπιες μονο καταγγελιες των αρνητικων (να μην μας παρουν με τις ντοματες) και κοβουν τα πολυ αντιδραστικα προγραμματα. Και τα 100δις πανε οπου λεει το κομμα. Μονο ενα Γουδι θα μπορεσει να μας φερει στον 21ο αιωνα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Να δουλεύεις απλήρωτος με απόφαση αρειου πάγου ? ολοι η Ελληνες να φύγουν για εξωτερικό και ασ μη ξέρουν αγγλικά κυβερνάνε 10 οικογένειες που ζουν με θαλασσοδανεια

ΛΑΜΠΡΟΣ

Η αναρχικη συριζομαφια των κακοποιων της κουμουντουρ, δεν θελει νομους, δεν θελει δικαιοσυνη, δεν θελει ταξη, και γι' αυτο πανε να καταργησουν τα παντα.

Γ

ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΟΥΛΑ 4 ΜΕΡΕΣ, ΟΠΟΤΕ ΑΣΤΟ ΘΕΜΟ....ΟΣΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΙΣΧΥΡΩΝ Η ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ...ΑΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ

GEORGIA.

Θεμο οι ανοικτες απειλες στην Δικαιοσυνη αποτελουν Συνταγματικη εκτροπη.Για ποια αναθεωρηση του Συνταγματος μιλαει ο Τσιπρας, οταν το παρων Συνταγμα το εχει βιασει παρα φυση και το εχει κανει κουρελι;Στην χωρα μπανανια του Τσιπρα και του Καμμενου δεν υπαρχει Δικαιοσυνη.Τα θελω της κυβερνησης ειναι Δικαιοσυνη.Να διοριζεται ο Καρανικας Συμβουλος Πρωθυπουργου με 2.500 Ευρω επισημες απολαβες για να βριζει πολιτικους και μη αντιπαλους.Να διοριζεται η συζυγος Τσιπρας καθηγητρια με μονη αποφαση του συζυγου της Πρωθυπουργου.Να βαζουν οποιον θελουν σε Κρατικη θεση απο το παραθυρο χωρις διαγωνισμο και μοναδικο κριτηριο την κομματικη ταυτοτητα του ΣΥΡΙΖΑ.Διοριζουν τωρα αυτες τις μερες ελεγκτες στο Μετρο και τις Αστικες Συγκοινωνιες, ανθρωπους που μεχρι πριν λιγο ηταν αφισοκολητες και κλακαδοροι τους.Απο την αλλη επεβαλαν εξτρα φορο σε οποια κερδοφορα Ελληνικη επιχειρηση απο τις απειροελαχιστες που απεμειναν, επειδη εδωσαν μπονους στους υπαλληλους της.Αν δεν ειναι ενα τετοιο καθεστως χουντα και αν ο Τσιπρας δεν ειναι ο Μαδουρο της Ευρωπης, τοτε μαλλον εμεις πρεπει να ζουμε σε αλλη χωρα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία