Ούτε ένα ευρώ σε καμία ΜΚΟ
anastasiadis_themos

Θέμος Αναστασιάδης

Ούτε ένα ευρώ σε καμία ΜΚΟ

Ευτελίζονται οι πιο ευγενείς σκοποί από τιποτένιους λαδιάρηδες αξιωματούχους

Το μόνο για το οποίο είσαι σίγουρος μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με τις ΜΚΟ είναι ότι θα πρέπει αυτομάτως να διακοπεί οποιαδήποτε επιχορήγηση από τον φτωχούλη κρατικό μας προϋπολογισμό σε όλες τους! Δυστυχώς, μαζί με τα ξερά θα καούν και ολίγα χλωρά, ωστόσο, αν θέλουμε να ’μαστε ειλικρινείς, κατά βάση δεν περισσεύει ούτε ευρώ από τον ελληνικό λαό για να το δίνουν σε διάφορους, κυρίως αργόσχολους, να κάνουν το κομμάτι τους. Και όχι ανιδιοτελώς όπως αποδεικνύεται. Μη κυβερνητική οργάνωση είναι η ίδια η Ελλάδα εδώ που τα λέμε, μια που τρέφεται από τη φιλανθρωπία -εν είδει δανείων- των εταίρων μας. Αρα δεν μας περισσεύουν λεφτά να τα μοιράζουμε δεξιά κι αριστερά διά πάσαν νόσον και μακακία του πλανήτη, και να μην πιάνουν και τόπο.

Αυτά σαν κανόνας, για να αρχίσει επιτέλους η κάθαρση και σ’ αυτό τον χώρο. Διότι όσο διαιωνίζεται το ασαφές καθεστώς, οι αρπαχτές θα συνεχίζονται. Ας εξαιρεθούν έστω κάποιες καθαρά ανθρωπιστικές δραστηριότητες με απτό και μετρήσιμο αντικείμενο για να μην υποφέρουν αναξιοπαθούντες κακοποιημένες γυναίκες, ανήλικα και τα σχετικά, άπαξ  και έχουν προϋπολογίσει να στηριχθούν στη συνεισφορά μας. Από εκεί και πέρα όμως, για αλιγάτορες του Βόρειου Πόλου ή βελανιδιές στη Σαχάρα, όση προστασία κι αν χρήζουν, θα πρέπει να τα ψάξουν αλλού. Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά για θέρμανση στα σχολεία, δεν θα ξοδευόμαστε για την υπερθέρμανση του πλανήτη!

Για να μην παρεξηγηθώ, αν είχαμε λεφτά ως κοινωνία, να τα δίναμε όλα σε πολιτιστικούς, ανθρωπιστικούς ή καλλιτεχνικούς σκοπούς. Αρκεί, ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, να πιάνουν τόπο εκεί που πρέπει και όχι στις τσέπες των «ημέτερων» και επιτήδειων. Διότι για το σκάνδαλο δεν φταίει η «ίδια» η ιδέα των ΜΚΟ που είναι διεθνής, αλλά το πώς τις ξεφτιλίσαμε στην Ελλάδα. Αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει το κοινωνικό ήθος και το πολιτισμικό επίπεδο που απαιτείται για τέτοιες δουλειές. Ειδικά δεν υπάρχουν -εν αφθονία τουλάχιστον- οι άνθρωποι που θα το αναλάβουν. Τέτοια εγχειρήματα απαιτούν εθελοντισμό και πρωτοβουλίες από γενναίες και λίγο ρομαντικές προσωπικότητες, που καλό θα είναι να έχουν λύσει τα βιοτικά τους προβλήματα, για να μην μπαίνουν στον πειρασμό να βάλουν το χέρι  στο μέλι. Πόσες... lady Diana υπήρχαν στην Ελλάδα για να πάνε να αδειάσουν τα ναρκοπέδια; Μπορεί κάνα δυο κόρες εφοπλιστικών οικογενειών. Αν περιμένουμε από κομματόσκυλα σαν αυτά που είδαμε στις λίστες, προκόψαμε. Κι αν θέλετε, το χειρότερο δεν είναι μόνο ότι χάνονται τα λεφτά, αλλά ότι ξεφτιλίζονται οι ευγενικές ιδέες αυτές καθαυτές. Με το ντους εγκεφάλου που γίνεται από τα media, τα ναρκοπέδια θεωρούνται υποσυνείδητα ένα άλλοθι για λαμόγια, ενώ στην πραγματικότητα αμέτρητα παιδάκια έχουν μείνει ανάπηρα από αυτά. Και είναι διπλό το αίσχος με αυτά τα «δικά μας παιδιά» που αναλάμβαναν εν είδει αποζημίωσης κομματόσκυλου τέτοιες θέσεις, το να τρώνε μεταξύ τους τα λεφτά, που όντως θα μπορούσαν να σωθούν για να σωθούν και άλλα τόσα και τόσα παιδιά.

Κλείσιμο
Γιατί και στην υπόθεση με τα δισεκατομμύρια ΜΙΖΕΣ στους ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, πιο πολύ απ’ την κονόμα, το λάδωμα και την αρπαχτή ενοχλεί -εμένα τουλάχιστον- ότι γίνονταν από τα κονδύλια για τις Αμυντικές Δαπάνες. Οι ΑΛΗΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ που έκλεβαν από τα λεφτά που θα πήγαιναν για όπλα, σφαίρες, ανταλλακτικά σε αεροπλάνα που πέφτουν, είναι ΔΙΠΛΑ ΕΝΟΧΟΙ και θα ’πρεπε να πάνε με τον στρατιωτικό νόμο περί ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ. Ο οποίος, αν δεν κάνω λάθος, υπό ορισμένες περιπτώσεις, έφτανε μέχρι και την εσχάτη των ποινών. Ο νέος νομικός πολιτισμός που αφήνει κάθε δολοφόνο ελεύθερο ή εξοδούχο, βάζει αστείες ποινές σε ληστές που βασανίζουν τα θύματά τους μέσα στα σπίτια τους (τελευταία μόδα...), αλλά φυλακίζει τον καθένα για... ΦΠΑ! Καθότι, για τα λεγόμενα πολιτικά πρόσωπα,  που παίρνουν από το τάδε κονδύλι για καμιά συναυλία του δήμου της περιοχής τους, ή άλλα βαρύτερα έστω, το αδίκημα είναι μιας «Α» κατηγορίας. Το ΚΤΗΝΟΣ που δεν σέβεται τη στολή που φοράει, που κλέβει από τα όπλα με τα οποία υποτίθεται ότι θα πολεμήσουμε, είναι για διαπόμπευση, για ξήλωμα, για ισόβια, για «κρέμασμα». Εξαιτίας αυτού του επίορκου μπορεί στην κρίσιμη στιγμή να χαθούν μία, δύο, τρεις, πολλές ζωές και να μην το μάθουμε ποτέ. Καθότι και στην κλοπή υπάρχει μια αξιολόγηση. Αλλο να κλέβεις από έναν που έχει, άλλο από φτωχή χήρα και άλλο από ανάπηρο παιδάκι. Ο λαδιάρης αξιωματικός είναι το πιο σιχαμένο είδος απ' όλους τους διεφθαρμένους κρατικούς υπαλλήλους. Αυτός και τα τέρατα που θέλουν «φακελάκι» για να χειρουργήσουν ετοιμοθάνατο, ΜΚΟ; Οχι, ευχαριστώ, πολύ καλό για να είναι νεοελληνικό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ