Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε 5.000.000 νέες θέσεις εργασίας
papadopoulos_thanos

Θάνος Παπαδόπουλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε 5.000.000 νέες θέσεις εργασίας

Την απόλαυσα την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάινεν, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ν΄ αποστομώνει με ευγένεια τόσο τους γελοίους Βρετανούς Βrexistes που κουνούσαν τα παιδικά σημαιάκια τους και τους αριστεροδεξιούς “ευρωσκεπτικιστές".

Ευτυχώς ο Μπόρις με το αχυρένιο κεφάλι νίκησε στις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, λόγω αποικιοκρατικής νοσταλγίας και παρωχημένου αντιπάλου κι έτσι οι παλίμπαιδες της Βρετανίας δεν θα είναι εμπόδιο στην πρόοδο και την ενότητα της Ευρώπης.

Στο καλό και θα σας γράφουμε για να σας παρηγορήσουμε…

Αν όμως οι παλίμπαιδες της Βρετανίας αρνήθηκαν ψήφο στην Επιτροπή λόγω παραδοσιακού αντιευρωπαϊσμού, τι λόγο είχαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ να συνταχθούν με τους υπόλοιπους αριστεροδεξιούς στην Ευρωβουλή;

Η απάντησή τους βρίσκεται στο πρόγραμμα και στα μέτρα που εξάγγειλε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν, όπως τα παρακάτω:

1) Ένα από τα βασικά μέτρα που πρότεινε η Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν η δημιουργία πέντε (5) εκατομμυρίων νέων θέσεων απασχόλησης στην Ευρώπη, για την καταπολέμηση της ανεργίας. Στην Ευρώπη η ανεργία βρίσκεται στο 6,3% ενώ στην Ελλάδα κυμαίνεται γύρω στο 17% , δηλαδή σχεδόν τρεις φορές περισσότερο. Κατά συνέπεια τους Έλληνες τους ενδιαφέρει περισσότερο από κάθε άλλον Ευρωπαίο το πρόγραμμα των 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας.

2) Οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν κατά κύριο λόγο την "Πράσινη Οικονομία", όπως είπε στη συνέχεια η Πρόεδρος της Επιτροπής. Η "Πράσινη Συμφωνία" είναι η νέα στρατηγική της Ευρώπης για την ανάπτυξη, που θα διαπερνά όλες τις πολιτικές της, από τις μεταφορές έως τη φορολογία, από τα τρόφιμα έως τη γεωργία, από τη βιομηχανία έως τις υποδομές. Στόχος αυτής της στρατηγικής είναι μέσα σε 30 χρόνια - έως το 2050 - η Ευρώπη να έχει μηδέν αποτύπωμα άνθρακα , δηλαδή οι ρύποι ( το νέφος κλπ.) από τον άνθρακα να εκμηδενιστούν. Η Ελλάδα, όπως γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες, είναι πίσω στην Πράσινη Οικονομία και κατά συνέπεια θα μπορούσε να ευνοηθεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από τις σχετικές επενδύσεις. Παράδειγμα η ΔΕΗ, που ετοιμάζεται να καταργήσει τις λιγνιτικές μονάδες για να μην πληρώνει το "δικαίωμα εκπομπής ρύπων". Τόσο τις περιβαλλοντικές επιλογές όσο και τα "Πράσινα Ομόλογα" θα τα στηρίξει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα όπως δήλωσε πρόσφατα και η Κριστίν Λαγκάρντ. Κυρίως, όμως, θα στηρίξει την πράσινη οικονομία και το πράσινο πρόγραμμα η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Αλλά φαίνεται ότι για τις πράσινες επενδύσεις και την καθαρή ατμόσφαιρα δε νοιάζονται τόσο οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείσιμο
3) Το πρόγραμμα των 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας θα υποστηριχτεί και από το πρόγραμμα για την καινοτομία. Την υποστήριξη της καινοτομίας και μάλιστα της πράσινης καινοτομίας θα αναλάβει ένα επενδυτικό πρόγραμμα ύψους ενός (1) τρισεκατομμυρίου ευρώ. Και στην καινοτομία η Ελλάδα έχει μείνει πίσω ακόμη και από χώρες που μπήκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είκοσι (20) χρόνια αργότερα. Ίσως έχουμε μείνει πίσω ακόμη κι έναν τεχνολογικό αιώνα. Συνεπώς θα μπορούσε να ευνοηθεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα, αν αποφάσιζε να μπει σ΄ αυτό το τρένο που (μας) πάει στο μέλλον. Επειδή και η Ευρώπη έχει μείνει πίσω στα θέματα τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, ρομποτικής κλπ. από την Κίνα και τις ΗΠΑ.

4) Στη φάση της μετάβασης από τη σημερινή οικονομία στην οικονομία της Πράσινης Καινοτομίας η Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν προτείνει να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης ύψους 100 δισ. ευρώ για τις περιφέρειες που θα χρειαστεί να κάνουν μεγαλύτερα βήματα, όπως οι περισσότερες περιφέρειες της Ελλάδας για παράδειγμα, αν όχι όλες.

5) Στο Μεταναστευτικό ζήτημα που καίει την Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης, αφού είναι πύλη προσφύγων και λαθρομεταναστών, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ξεκάθαρα: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει και να περιθάλψει τους πρόσφυγες των πολέμων και μάλιστα ότι όλες οι χώρες πρέπει να μοιραστούν τα βάρη και τις ευθύνες για τους πρόσφυγες. Αλλά οι μη νόμιμοι μετανάστες θα επιστρέψουν στις χώρες τους. Υπερασπίζοντας μάλιστα η ντερ Λάινεν το δικαίωμα των Ευρωπαίων Πολιτών στην Ασφάλεια, δήλωσε ότι θα μετατρέψει την EUROPOL σε ένα είδος FBI για ν' αντιμετωπίσει το διασυνοριακό και διευρωπαϊκό έγκλημα. Εξάλλου είναι γνωστό ότι έχει εγκριθεί η δημιουργία δύναμης 10.000 συνοριοφυλάκων με ταχύπλοα και άλλα όργανα ώστε τα τελωνειακά σύνορα να μετατραπούν σιγά σιγά σε πολιτικά σύνορα, δηλαδή σε σύνορα κυριαρχίας της Ευρώπης.

Σ΄αυτήν την καθαρή θέση ο Παπαδημούλης απάντησε ότι καταψηφίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή ευνοεί τις απόψεις του… Σαλβίνι και του Ορμπαν! Μη χειρότερα! Τόσα χρόνια στις Βρυξέλλες αυτό κατάλαβε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ; Δεν άκουσε ποτέ ότι ο Σαλβίνι και ο Ορμπαν δεν θέλουν να δουν ούτε πρόσφυγες ούτε λαθρομετανάστες αδιακρίτως; Οι ξενόφοβοι (αλλιώς ρατσιστές) σαν το Σαλβίνι και τον Ορμπαν δεν κάνουν καμία διάκριση ανάμεσα σε πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν τέτοιες διακρίσεις κι ας έχουν ψηφίσει στον ΟΗΕ οι χώρες τους ότι θα δέχονται και θα περιθάλπουν τους πρόσφυγες. Δεν κάνουν καμία διάκριση επειδή τους ενδιαφέρει ν' ανεβάσουν τον πυρετό της ξενοφοβίας για να φτάσουν ή να διατηρήσουν την εξουσία τους.

Η πολιτική πρόταση που είπες στην Ευρωβουλή Παπαδημούλη είναι η πολιτική των "Παιδιών των Εξαρχείων". Βασίζεται στις ανοησίες και τα διαφημιστικά που έλεγε στο Μεταναστευτικό ζήτημα ο Αλ. Τσίπρας ότι: "Στη θάλασσα δεν υπάρχουν σύνορα", ότι "Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι" κλπ. Τόσο αυτά όσο και εκείνα που έλεγε ο λαθραίος στην κυβέρνηση Τσίπρα ψεκασμένος ήταν για να εκβιάσουν την Ευρώπη με τους τρομοκράτες του ISIS. Όμως αυτή τη χωριάτικη και βαλκανική κουτοπονηρία την πληρώσαμε και την πληρώνουμε ακόμη, όπως πληρώσαμε και τη σκληρή διαπραγμάτευση του εξωγήινου Γιάνη στην οικονομία με 200 δισ ευρώ. Αναρωτιέμαι: Δεν βγάλατε κανέναν συμπέρασμα από την κωλοτούμπα του θέρους του 2015; Γι΄ αυτό δημιουργείτε πράξη με πράξη, λόγο με λόγο αυτόν τον αριστεροδεξιό συνασπισμό στην Ευρώπη;

Γενικά η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπερασπίστηκε την κοινωνική οικονομία της Αγοράς και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής σε όλες τους τις πτυχές. Και γι΄ αυτό απέσπασε και την επιδοκιμασία της πλειοψηφίας των ευρωβουλευτών. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμά της απέστασαν 461 ναι, 157 όχι και 89 αποχές. Όσον αφορά τους αριστεροδεξιούς ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ, φαίνεται ότι ο Κόκκαλης και ο Γεωργούλης έχουν περισσότερο μυαλό από τον Παπαδημούλη και τον σταλινικό νοσταλγό της δικτατορίας του προλεταριάτου. Η αντιευρωπαϊκή ιδεοληψία καταβαράθρωσε τον πολιτικό ΣΥΡΙΖΑ.

* Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ