papadopoulos_thanos

Η Ελλάδα βγήκε, επιτέλους, από το Γ' Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Θάνος Παπαδόπουλος

Η Ελλάδα βγήκε από τα Μνημόνια - τουλάχιστον τυπικά. Αλλά από ποια Μνημόνια βγήκε; Βγήκε από το Γ' Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ του Αλέξη Τσίπρα, που από (πατριωτική) υπευθυνότητα ψήφισαν και τα δημοκρατικά κόμματα για να μη μας διώξουν από το καταφύγιο της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Δηλαδή βγήκε από το Γ΄ Μνημόνιο των Τσίπρα-Βαρουφάκη που στοίχισε στη χώρα γύρω στα 200 δισ. ευρώ.

Η έφοδος του Αλ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία συνδυάστηκε με απόλυτα διχαστικό λόγο και παραβίαση του πνεύματος του Συντάγματος (και όχι των τύπων). Η καταψήφιση του μοναδικού υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να υποδείξει δικό του υποψήφιο ήταν καθαρή περιγραφή και παραβίαση του Συντάγματος. Σ΄ αυτή την παραβίαση βοήθησε βέβαια και ο "νομικός" και "χρήσιμος ηλίθιος" Φώτης Κουβέλης και η λοιπή συνδικαλιστική ηγεσία της ΔΗΜΑΡ. Έτσι "πούλησαν" και ακύρωσαν την ψήφο μισού εκατομμυρίου ψηφοφόρων της δημοκρατικής κι ανανεωτικής Αριστεράς, με αντάλλαγμα την είσοδό τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ο Αλ. Τσίπρας δεν τους έκανε τη χάρη και τους έκλεισε την πόρτα στο πρόσωπο…

Η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν χειρότερη από την παραβίαση του Συντάγματος, ήταν σταλινική. Ο Αλ. Τσίπρας και οι προπαγανδιστές του χαρακτήρισαν τα δημοκρατικά κόμματα και τους μισούς Έλληνες "Μερκελιστές", "Τσολακογλου", "Γερμανοτσολιάδες", "Προδότες", "Ταγματασφαλίτες", "5η Φάλαγγα", "Τρόικα Εσωτερικού" κλπ. Αμεση συνέπεια αυτού του "ισλαμικού" μίσους κατά των Ελλήνων και των Ευρωπαίων που διαφωνούσαν μαζί του ήταν οι εξαγγελίες και τα "θα" του:

- Θα καταργήσω την Τρόικα
- Θα σκίσω τα Μνημόνια
- Οι Αγορές θα χορεύουν πεντοζάλι
- Θα δώσω Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και βασικό μισθό 750 ευρώ.
- Θα δώσω 11,5 δισ. ευρώ για την "ανθρωπιστική κρίση " (πρόγραμμα Θεσσαλονίκης) κλπ.

Με αυτήν τη "γραμμή" ανέδειξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον άνθρωπο με τους περισσότερους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο Δημόσιο: με μια υπογραφή έκανε "αορίστου χρόνου" 35.000 υπαλλήλους που έληγαν οι συμβάσεις τους "ορισμένου έργου" και "ορισμένου χρόνου". Επίσης τροποποίησε το νόμο του ΑΣΕΠ για να μπορούν να διοριστούν στο δημόσιο χιλιάδες νέοι του κόμματος του. Με αυτή τη "γραμμή" επίσης έγινε η συνεργασία στην κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ του ψεκασμένου , ένα ακροδεξιό κόμμα χυδαίου λαϊκισμού. Μ΄ αυτήν τη "γραμμή", τέλος, έγινε η διαπραγμάτευση Βαρουφάκη που κόστισε τα capitalcontrols και 200 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό και την Οικονομία. Και μ΄ αυτήν τη "γραμμή" πήγε στο Δημοψήφισμα της 15ης Ιουλίου 2015, με το οποίο προσπάθησε να παγιδεύσει τους ψηφοφόρους στα κολπάκια του 15μελούς. Ζητούσε από τους Έλληνες να ψηφίσουν “Οχι" και περίμενε να ψηφίσουν "Ναι" (όπως προέβλεπαν οι αρχικές δημοσκοπήσεις) για να τους φορτώσει την ευθύνη της kolotoumpas. Αλλά ατύχησε κι έπεσε στο λάκκο που έσκαψε ο ίδιος κι έτσι αναγκάστηκε να κάνει ο ίδιος την kolotoumpa!

Τα οικονομικά και πολιτικά λάθη κι εγκλήματα που έκανε η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα έως την kolotoumpa του 2015 έγιναν από άγνοια. Τα παιδιά με τα κουβαδάκια που ήρθαν από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ αγνοούσαν και οι περισσότεροι αγνοούν ακόμα τι σημαίνει κυβέρνηση, οικονομία, Ευρωπαϊκή Ένωση, δημόσιο χρέος, ελλείμματα κλπ. Αυτές ήταν οι "αυταπάτες" που ομολόγησε ο Αλ. Τσίπρας. Οι "αυταπάτες" βέβαια οφείλονται στην πολιτική κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ως βάση την πρωτόγονη, οπισθοδρομική κι αντιδραστική κουλτούρα του σταλινισμού και του ζαχαριαδισμού. Σε μια κοσμική θρησκεία με βάση τη θεολογία του κράτους. Γι΄ αυτό, εξάλλου, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τις διαφορές ανάμεσα στο φιλελευθερισμό και στο νεοφιλελευθερισμό και με χωριάτικη και βαλκανική κουτοπονηριά τους ταυτίζουν.

Στην Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε ποτέ νεοφιλελεύθερη πολιτική γιατί δεν υπήρχαν ούτε νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί, ούτε νεοφιλελεύθερα κόμματα. Απλώς, ο μόνος καθαρόαιμος φιλελεύθερος πολιτικός στην Ελλάδα ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος που ίδρυσε και το Κόμμα των Φιλελευθέρων. Αλλά τι να περιμένεις από "αριστερούς" που δεν έχουν ακούσει ποτέ για την έννοια της ηγεμονίας του Αντόνιο Γκράμσι;

Τα πολιτικά λάθη κι εγκλήματα που κάνει ο Αλ. Τσίπρας μετά την kolotoumpa του 2015, τα κάνει σκόπιμα, για λόγους ψηφοθηρίας. Για να συγκρατήσει τους διαρρέοντες οπαδούς του και να διατηρήσει ο ίδιος και τα κομματόσκυλά του τα προνόμια της νομής της εξουσίας: καρέκλα, Mercedes, φιγούρα στην τηλεόραση κλπ. Γι΄ αυτό συκοφαντούν τους καλύτερους, όπως τον Κώστα Σημίτη, τον Λουκά Παπαδήμο, τον Γιάννη Στουρνάρα, τον Ανδρέα Γεωργίου και άλλους. (Δηλαδή , όταν ο Χαρίλαος Φλωράκης με το ΚΚΕ και ο Λεωνίδας Κύρκος με την ΕΑΡ, ως Συνασπισμός, ψήφιζαν ως πρωθυπουργό τον Ξενοφώντα Ζολώτα παραβίαζαν τη Δημοκρατία; Ή ακόμη μια φορά λέει αρλούμπες ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ή αγνοεί την πρόσφατη και παλαιότερη πολιτική ιστορία της χώρας. Μάλλον μετά την kolotoumpa του 2015 επέστρεψε στις χειρότερες παραδόσεις του παλαιοκομματισμού.

Επαίρονται οι προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ ότι στις 20 Αυγούστου έληξε το Γ' Μνημόνιο, αν και είναι το Μνημόνιο που φόρτωσαν οι ίδιοι στον ελληνικό λαό. Τον Δεκέμβριο του 2014 η ελληνική οικονομία είχε ανάπτυξη (μεγέθυνση του ΑΕΠ) 0,7% - τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη. Για τα επόμενα χρόνια η Ε.Ε., το ΔΝΤ, ο ΟΟΣΑ προέβλεπαν αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 2,5-3%.

Η ανάπτυξη αυτή βέβαια δεν ήρθε ποτέ επειδή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βύθισε τη χώρα στην ύφεση του 2015-2016 , που ξεπέρασε το 2%. Η συνολική απώλεια ανάπτυξης στα χρόνια διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτάνει το 10%. Έτσι διπλασιάστηκε ο χρόνος εξόδου από τα Μνημόνια από 4 σε 8 χρόνια.

Τι έπρεπε να κάνει ο Αλ. Τσίπρας μόλις σχημάτισε κυβέρνηση; Κάτι απλό. Να συνεχίσει τη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, που λόγω των εκλογών είχε σταματήσει στα 1,7 δισ. ευρώ μέτρα και με σύντομο συμβιβασμό να επιτύχει μέτρα 1,2-1,4 δισ. ευρώ. Μέσα σ΄ ένα μήνα να ψηφίσουν τα μέτρα και να βγούμε από το Β' Μνημόνιο. Έτσι ο Αλ. Τσίπρας αντί να κάνει τη μεγάλη kolotoumpa τον Αύγουστο, θα έκανε μια μικρή kolotoumpa τον Φεβρουάριο και θα το "πουλούσε" ή προπαγάνδιζε στον ελληνικό λαό ως "τέλος στα Μνημόνια"! Αλλά ο Αλ. Τσίπρας είχε "αυταπάτες" και πίστευε μαζί με τον εξωγήινο "Γιάνη" ότι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι "πέθαιναν" να πληρώσουν 200-250 δισ. ευρώ ελληνικά χρέη!

Υ.Γ.

Κυρία Δούρου, θυμάμαι πάντα την ιστορική σας ρήση ότι "Αλλιώς μαζεύουν τα σκουπίδια οι Αριστεροί κι αλλιώς οι Δεξιοί". Ιδού μια νέα εφαρμογή της αιώνιας ρήσης: "Αλλιώς πνίγουν και καίνε τους ανθρώπους οι Αριστεροί κι αλλιώς οι Δεξιοί". Οι Δεξιοί του Κωστάκη Καραμανλή και του Προκόπη Παυλόπουλου έκαψαν στην Ηλεία το 2007 μόνο …63 ανθρώπους. Ενώ οι Αριστεροί του Αλ. Τσίπρα, Π. Σκουρλέτη και οι δικοί σου έπνιξαν στη Μάνδρα 23 ανθρώπους και έκαψαν στο Μάτι 98 ανθρώπους. Ρεκόρ και στις δυο περιπτώσεις.

* Ο Θάνος Παπαδόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Δώστε μου πίσω τη σύνταξή μου

Εφόσον βγήκαμε από το τρίτο μνημόνιο του Σύριζα δεν πρέπει να πάρω πίσω την σύνταξη που θα έπαιρνα πριν το υπογράψουν; Θα έπαιρνα λοιπόν 1400 ευρώ σύνταξη και τώρα παίρνω 480, σαν νεοσυνταξιούχος του νόμου Κατρούγκαλου. Πως λοιπόν βγήκαμε από τα μνημόνια;

Οι δεξιοί του Κωστάκη και του

Παυλόπουλου έκαψαν την Ηλιεία ή αυτοί στους οποίους δεν συνέφεραν ο Κωστάκης και ο Παυλόπουλος?Τις δικογραφίες και τα πορίσματα για τις πυρκαγιές,για το σχέδιο ΠΥΘΙΑ και την αποσταθεροποίηση της Ελλάδος το 2007-08 τις έχετε διαβάσει κ.δημοσιογράφε?Βλέπετε αυτά τα πορίσματα και τις εισαγγελικές έρευνες και δικογραφίες δεν τις παίζουν στα δελτία των 8!!Ως δημοσιογράφος όμως θα οφείλατε να κάνατε μια έρευνα , πλήρη και αντικειμενική πριν ανοίξετε το στόμα σας και αρχίσετε "τους πυροβολισμούς"με άσφαιρα...Σας διαβάζουν πολίτες και μάλιστα πολίτες που ίσως να είναι απαιτητικοί και να τους ενδιαφέρει η αλήθεια και μόνον!Χαίρετε.

τομ

Ο αρθρογράφος επαναλαμβάνει την καραμελλα των 200 δις που κοστισε η περιοδος Βαρουφάκη, χωρίς φυσικά να πει πως βγαινει το νούμερο. Η κατάσταση μέχρι τότε ήταν ότι μέσω φόρων, μειώσεων μισθώ, απολύσεων κλπ ουσιαστικά γινόταν κούρεμα καταθέσεων των πολιτων γιά να πληρωθούν ΟΧΙ τα χρέη αλλα οι ΤΟΚΟΙ. Ε, κάποια στιγμή οι καταθεσεις τελειωνουν και τότε δεν θαχεις να πληρωνεις ούτε τοκους. Συνεπώς ο Βαρουφάκης είχε μιά λογική, ασχετα το πως το χειρίστηκε. Το προβλημα της κυβερνησης ήταν ότι δεν ειχε μια συνεπή στρατηγική. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε όχι γιατι έπεισε με το προγραμμα του, αλλα για τον ιδιο λόγο που ψηφιζεται η κάθε κυβέρνηση: Για να φύγουν οι προηγούμενοι! Και πράγματι οι προηγούμενοι ήταν καταστροφικοί, φορτωσαν τη χώρα με τόσα δις χρέος, πέταγαν λεφτα από το παράθυρο σε μίζες, ολυμπιακούς, ακόμα και τζαμιά σε περίοδο κρίσης, διόριζαν το κάθε ανίκανο κομματόσκυλο και δεν εκαναν τιποτε για τη δημόσια διοίκηση και τη φοροδιαφυγή. Καποιοι μαλιστα που εκανα ολα αυτά ενώ πληρώνονταν πάνω από 110 χιλιάρικα το χρόνο είχαν το ΘΡΑΣΟΣ να που οτι "μαζι τα φάγαμε!" Ο δε χειρισμός του μνημονιου ηταν να βαπτίσουν "μεταρρυθμίσεις" τισ ΑΠΑΤΕΣ, όπως παρεμβαση του κράτους με ΨΕΥΔΕΙΣ δικιολογίες γιά να αθετηθούν ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ συμφωνίες με αποτελεσμα να χασει αμμεσα και εμμεσα εσοδα το κρατος, να πλουτισουν τα λαμόγια και φυσικά να φεύγει πανω από 1% του πληθυσμού -και ειδικα νεου και καλα καταρτισμένου πληθυσμού- ΤΟ ΧΡΟΝΟ στο εξωτερικό, οπόε σε 10 χρόνια η χωρα να ειναι ισλαμική δημοκρατία. Αν δε δείς το τι λει η αντιπολιτευση σημερα, δεν υπήρξε ΠΟΤΕ διαφθορα και διαπλοκή, εχουν ενα εξαιρετικό προγραμμα "μεταρρυθμισεων" που θα φερει καλοπληρωμενες δουλειες, αλλά σιγα μη σας το πούμε! Συνεπώς αν ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν διακρινεται για ικανότητα είναι κυβέρνηση, κοίτα τι υπάρχει στην άλλη πλευρά!

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Εσυ ρε μεγάλε ...Πισσαρίδη πόσο μεγάλη τη βγάζεις τη ζημιά,δε μας είπες.86, 100 ή 200 Δις;

γιώργος

Εσύ πόσο μεγάλη την θές;

λεω εγω

@τομ...τωρα που ξεθυμανες πηγαινε να πιεις.τα κρασακια σου μπας και συνελθεις....φαινεται οτι πασχεις απο το συνδρομο της στερησης ...ποτου....η.......?????

μητσος

Keep smoking. Oταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις φαντασιώσεις σου γραφεις και μιά μπαρούφα και ησύχασες. Αυτά που 'εγραψε ο τομ είναι η πραγματικότητα.

Αφού πιστεύετε...

Ότι τη βγάζαμε με μέτρα το πολύ 2 δις αλλά το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος χρειάστηκε 200δις από εμμονές του κάθε Τσίπρα, η σχέση σας με την οικονομία είναι ακριβώς η ίδια με την πολιτική σας ανάλυση, ιδίως στα θέματα που με απύθμενη εμπάθεια και εμμονή βγάζετε προς τους Κομμουνιστές που πήραν τα σώβρακα από τα αφεντικά σας, μέχρι το 1953. Αερολογίες μικρού "φιλελεύθερου" που νομίζει ότι η Ελλάδα γίνεται να γίνει ΗΠΑ ή Ολλανδία και αυτοί θα κοιμούνται και θα την αφήσουν να τους πάρει τα μερίδια της αγοράς. Δεν έχετε όμως ιδρώσει να δείτε πώς βγαίνει το ψωμί, στο γραφείο την περάσατε μια ζωή, απομονωμένος από τον παραγωγικό κόσμο, συντροφιά με κάθε παράσιτο που τον διαστρεβλώνει. Ένα κάρο αερολογίες μια ζωή κε. "Αριστερέ Φιλελεύθερε" όπως αυτοπροσδιορίζεστε. Αποθέωση της "ελευθερίας" να λέω ό,τι θέλω έξω από τον εργασιακό χώρο του καπιταλιστή. Εκεί μέσα ή σιωπή ή απόλυση, επειδή δεν μου φτάνουν ούτε για ψωμί τα ψίχουλα που παίρνω. Τέτοιοι δημοκράτες, λες και τους πολιτικούς τους διαφημίζουν τα ΜΜΕ που κατέχουν οι εργαζόμενοι και όχι οι καπιταλιστές. Άντε από εδώ, τη δομικά εγγενή καπιταλιστική σαπίλα τη βαφτίζετε "κακοί πολιτικοί" και τις καπιταλιστικές αλχημείες του Σοσιαλισμού των χωρών που έκαναν το πρώτο βήμα "δομικά προβλήματα του Κομμουνισμού". Και μπροστά σας έχετε 198 καπιταλιστικές χώρες που στις 190 πεινάει κυριολεκτικά ο λαός τους και δεν κατέκτησαν ποτέ των ποτών ούτε το 1/100 αυτών που είχαν οι Κομμουνιστές από το 45 - 91. Τέτοια επιτυχία οι συνταγές σας, όπως του φιλελεύθερου Αυστριακού με τα 12ωρα. Άντε από εδώ, κι η αερολογία έχει όρια.-

Αν εχετε το θαρρος της γνωμης σας.

Αυτα περι των κατακτησεων απο τους κομμουνιστες απο το 45 εως το 91 να πατε να τα πειτε στην Πραγα η στο Βιλνιους .Οχι εδω. Το αποτελεσμα θα ειναι οπως ελεγε ο συγχωρεμενος Βεγγος "Η σφαλιαρα πεφτει συννεφο".

Theodore.

Προς γαρ το τελευταιον εκβάν,έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται...Και για τις διάφορες Σοβιετίες γράφτηκε απο το 89 το βιβλικό,μανή,θεκέλ,φάρες. Η όχι;

σακης

και εχουμε και συνεχεια κ. παπαδοπουλε, αυτοι ακομα κυβερνανε. επισης ζητηστε να σας αλλαξουν τη φωτο στα αθρα. μοιαζετε ενας απο αυτους με το κοκκινο φουλαρι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία