Το γυάλινο σπίτι
Tasos_karamitsos4

Τάσος Καραμήτσος

Το γυάλινο σπίτι

Ελεγε κάποιος παλιός πολιτικός ότι «όταν έχεις γυάλινο σπίτι, δεν μπορείς να πετάς πέτρες στους απέναντι», εννοώντας βέβαια ότι αυτά που θα κάνεις στους πολιτικούς αντιπάλους σου θα τα λουστείς από αυτούς αργά ή γρήγορα. Είτε επί δικαίους είτε επί αδίκους.

Αυτό φαίνεται ότι θα συμβεί και τώρα στην κυβέρνηση, όσο πλησιάζουμε στις εκλογές και να σκεφτεί κανείς ότι βρισκόμαστε στο μέσον του καλοκαιριού, όπου όλο και λιγότεροι πολίτες ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα.

Σύμφωνοι, η κάθε πλευρά μπορεί να έχει και ένα επιχείρημα, δηλαδή στην κυβέρνηση να λένε ότι οι ρυθμίσεις των δανείων της οικογένειας του πρωθυπουργού είναι... ψιλικά και η παράβαση του αδελφού του ένα απλό πλημμέλημα, όμως στη Ν.Δ. έχουν να πουν ακόμα περισσότερα, αφού νομικά η υπόθεση του «πόθεν έσχες» της συζύγου του κ. Μητσοτάκη μπήκε στο αρχείο, η δε χρηματοδότησή της προήλθε από ιδιωτικές και μόνο πηγές, άρα ήταν αναφαίρετο δικαίωμά της. Πάντως, να κάνουμε και μια παρατήρηση εξ εμπειρίας: Δάνειο 250.000 χωρίς σοβαρή εγγύηση, με ρύθμιση, για να πληρώνει κάποιος 300 ευρώ τον μήνα, δεν παίζει με τίποτα για τους κοινούς θνητούς. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι τραπεζικοί, αλλά και οι δανειολήπτες όλης της χώρας. Ή όχι;

Πάμε στα σοβαρότερα τώρα, γιατί η κυβέρνηση προτού μιλήσει για «δολοφονία χαρακτήρων» της οικογένειας Τσίπρα από τη Ν.Δ. είχε επιχειρήσει... μαζικό αιματοκύλισμα όλων των πολιτικών της αντιπάλων, από τον Σαμαρά, τον Βενιζέλο, τον Στουρνάρα και τον Αδωνι μέχρι τον Πικραμμένο, με την υπόθεση Novartis.

Θα πείτε, κι αν όλο αυτό είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς, θα έπρεπε μια κυβέρνηση να το συγκαλύψει, προς χάριν συμψηφισμού, για να μη δεχτεί κι αυτή πέτρες στο γυάλινο σπίτι της;

Ασφαλώς και όχι, αλλά είδατε εσείς να καταλήγει σε κάποιο συμπέρασμα η ανάκριση από τις φρικώδεις καταγγελίες για τη Novartis με τις τροχήλατες βαλίτσες και τα εκατομμύρια ευρώ που μπαινόβγαιναν στο Μέγαρο Μαξίμου;

Ακούγαμε και για τα πάμπερς του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά τελικά αυτό που είδαμε ήταν ο λογαριασμός του Κουτσόγιωργα, όπως επίσης εκείνοι του Ακη αργότερα.

Σκάνδαλα υπήρχαν και γίνονται και τότε και τώρα, αλλά το θέμα είναι ποια από αυτά μπορεί να αποδειχτούν και να παράγουν αποτέλεσμα στην πολιτική.

Καλό θα ήταν, λοιπόν, να αντιληφθούν εκεί στην κυβέρνηση, τώρα που είναι αρχή της προεκλογικής περιόδου, ότι δεν θα χάσουν από τα αδέλφια του πρωθυπουργού, ούτε φυσικά θα κερδίσουν από τη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Καλό θα είναι για όλους -και για τη χώρα επίσης- να μην ανοίξει μια προεκλογική βεντέτα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο, γιατί αυτή δεν θα κλείσει μετεκλογικά, και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα ανοίξει χειρότερα μετά, αφού για πολιτικά ζητήματα οι πολιτικοί μπορεί να κάνουν πίσω, για προσωπικά και οικογενειακά ευαίσθητα θέματα δεν κάνει κανείς. Αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ καλά εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όχι μόνο έγιναν σε ορισμένες περιπτώσεις... ίδιοι και όμοιοι με το παλιό πολιτικό σύστημα (που δεν είναι όλο συλλήβδην διεφθαρμένο, έτσι;), αλλά πολύ χειρότεροι.

Θα πρέπει, λοιπόν, να αντιληφθούν ότι, με βάση την κοινή λογική, θα χάσουν τις εκλογές από τα θηριώδη ψέματα που είπαν σε όλα, μα όλα τα μεγάλα θέματα για τα οποία εξελέγησαν - και κυρίως αυτά που αφορούν την οικονομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ